دیدار تبلیغاتی ترامپ با کیم جونگ اون
(last modified Mon, 01 Jul 2019 03:41:57 GMT )
تیر ۱۰, ۱۳۹۸ ۰۸:۴۱ Asia/Dushanbe
  •  دیدار تبلیغاتی ترامپ با کیم جونگ اون

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تلاش کرده است تا در عرصه مسائل کهنه و حل نشده سیاست خارجی آمریکا مانند بحران هسته ای شبه جزیره کره ابتکار عمل هایی انجام دهد و بدین ترتیب کارنامه موفقی از خود به نمایش بگذارد.

در این راستا ترامپ در اقدامی ناگهانی و بدون مقدمه روز یکشنبه 30 ژوئن با حضور در منطقه غیرنظامی بین دو کره با "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی دیدار کرد. ترامپ پس از دیدار با اون با پای پیاده وارد خاک کره شمالی شد. به این ترتیب وی اولین رئیس جمهوری آمریکا است که هنگام زمامداری خود به خاک کره شمالی قدم گذاشته است. ترامپ پس از دیدار با کیم جونگ اون در مرز بین دو کره گفت: «امروز روز بزرگی برای دنیا است.»

رهبر کره شمالی نیز اقدام رئیس جمهوری آمریکا را در سفر به کره شمالی «شجاعانه» توصیف کرد. کیم جونگ اون گفت: سفر کوتاه رئیس جمهوری آمریکا به کره شمالی به بهبود روابط دو کشور کمک می کند. کیم جونگ اون پیش از این با دعوت دونالد ترامپ برای ملاقات در منطقه غیرنظامی موافقت کرده بود. رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه پیش از ورود به کره جنوبی از آمادگی خود برای دیدار با کیم جونگ اون خبر داده بود.

به نظر می رسد هدف ترامپ از این دیدار که در نوع خود بی سابقه محسوب می شود، بیشتر اقدامی با هدف وانمود کردن وقوع پیشرفت در مذاکرات واشنگتن و پیونگ یانگ در زمینه حل و فصل بحران هسته ای شبه جزیره کره است. ترامپ همواره تلاش کرده است تا خود را پیشگام ابتکار عمل های سیاسی در برخورد با مسائل و بحران های پیش روی سیاست خارجی آمریکا نشان دهد. این مساله به ویژه با توجه به بن بست کنونی درگفتگوهای آمریکا و کره شمالی در زمینه حل و فصل بحران هسته ای بیشتر نمود پیدا کرده است.

هرچند ترامپ قبلا ادعا کرده بود که در این زمینه پس از دیدارهای وی با کیم جونگ اون پیشرفت های قابل ملاحظه ای صورت گرفته، اما پس از طرح شدن درخواست های غیرمنطقی واشنگتن از پیونگ یانگ یعنی توقف کامل برنامه هسته ای کره شمالی بدون دادن امتیازی هم تراز شامل رفع تحریم های گسترده، اکنون قطار مذاکرات متوقف شده و کره شمالی نیز آزمایش موشکهای بالستیک خود را از سرگرفته است.

دونالد ترامپ و کیم جونگ اون دو بار، در ژوئن 2018 در سنگاپور و در فوریه 2019 در هانوی ویتنام دیدار و مذاکره کردند که هر چند دور نخست با توافقاتی به پایان رسید اما دور دوم آن بی نتیجه بود. نشست هانوی پس از آن که دولت آمریکا از پذیرش رفع تحریم‌های کره شمالی خودداری کرد، بی نتیجه پایان یافت. پیونگ‌ یانگ بارها از واشنگتن به دلیل ادامه اعمال فشار اقتصادی به کره شمالی، آن هم به رغم تخریب برخی سایت‌های هسته‌ای و موشکی این کشور، انتقاد کرده است. به نظر می رسد ترامپ مسیر خود را درباره کره شمالی می رود و دستگاه سیاست خارجی آمریکا نیز روال رسمی خود را در این زمینه دنبال می کند.

بعد دیگر اقدام ترامپ را باید جنبه تبلیغاتی آن برای وی با توجه به آغاز غیر رسمی مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دانست. ترامپ از دیدار با کیم جونگ اون کمال استفاده تبلیغاتی را کرده و پذیرش درخواست خود از جانب رهبر کره شمالی برای دیدار در منطقه غیرنظامی مرزی را نشانه ارزش و اهمیتی تلقی کرده که کیم جونگ اون برای وی قائل است. ترامپ مدعی شده که که در زمان باراک اوباما رئیس جمهور سابق، دولت آمریکا به کره شمالی "التماس می‌کرد" که رهبر کره شمالی با اوباما ملاقات کند، اما اون حاضر به این دیدار نشد.

از سوی دیگر این دیدار نشان می دهد که ترامپ تا چه حد یک رئیس جمهوری غیرقابل پیش بینی است. وی در کنفرانس مطبوعاتی  خود اذعان کرد که ایده این دیدار ناگهان روز شنبه به ذهنش رسیده است.