تاکید رئیسجمهور آلمان برای تأسیس مؤسسات اسلامی در دانشگاهها
رئیسجمهور آلمان تأسیس مؤسسات اسلامی در دانشگاهها را خواستار شد.
رئیسجمهور آلمان که برای سخنرانی درباره اخلاق جهانی به دانشگاه توبینگن رفته بود، گفت:« فکر میکنم اکنون باید این کمبود را جبران کنیم.»
به گزارش رادیو برون مرزی صدای خراسان به نقل از ایکنا ،به گفته او پیش از تأسیس این مراکز باید به آموزش معلمان و استادان حوزه اسلامی توجه شود. اشتاینمایررئیسجمهور آلمان در حالی خواستار تأسیس مراکز الهیات اسلامی در دانشگاههای آلمان شده است که در سالهای اخیر، مؤسسات موجود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. در همین هفتههای اخیر، هجمههای زیادی علیه مرکز الهیات اسلامی در دانشگاه توبینگن ایجاد شده بود.
برند انگلر، رئیس دانشگاه توبینگن پس از آن اعلام کرد که این اتهامات درست نیست و برخی حدس و گمان خود را به عنوان واقعیت مطرح میکنند. او گفت:« هیچ مدرکی علیه مؤسسه اسلامی دانشگاه توبینگن وجود ندارد، اما متأسفانه این اتهامات صدمات جبرانناپذیری به اعتبار دانشگاه وارد کرده است.»
در عین حال، برخی رسانهها نیز از مؤسسه الهیات اسلامی توبینگن برای دعوت از برخی چهرههای اسلامی و سیاسی و همچنین فرستادن محققان به کنفرانسهای بینالمللی انتقاد کرده بودند. با این وجود، انگلر معتقد است که هیچ کدام از افراد دعوت شده به دانشگاه توبینگن از گروههای رادیکال اسلامی حمایت نمیکنند.
به گفته او بسیاری از آنها در دورههای مختلف کنفرانس اسلامی آلمان که از سوی وزارت کشور فدرال برگزار میشود، شرکت داشتهاند. با وجود این توضیحات، فشار رسانهها و افکار عمومی باعث شد که مسئولان دانشگاه و مؤسسه الهیات اسلامی در توبینگن تصمیم بگیرند از این پس، جلساتی برای انتخاب سخنرانان و محققان شرکتکننده در دانشگاه برگزار کنند.
در این جلسات، درباره افرادی که به نظر میرسد به گروههای افراطی اسلامی وابستگی دارند، تصمیمگیری خواهد شد. همچنین مسئولان دانشگاه تصمیم گرفتهاند آییننامهای برای رفتار دانشجویان و استادان در مؤسسه الهیات اسلامی تدوین کنند.