تحلیلی از درگیری حامیان و مخالفان ترامپ در واشنگتن
اردوکشی هواداران دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا در اعتراض به نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور، شهر واشنگتن را به صحنه درگیری میان موافقان و مخالفان بدل کرد.
در جریان راهپیمایی چند ده هزار تن از حامیان ترامپ در خیابان های شهر واشنگتن میان طرفداران و مخالفان رییس جمهوری امریکا درگیری های شدیدی بروز کرد. هدایت حامیان ترامپ را برخی از افراطی ترین راستگرایان امریکایی نظیر گروه "پراید بویز"(Proud Boys) برعهده داشتند و از جانب مخالفان ترامپ نیز گفته می شود گروه آنتیفا (ANTIFA) میدان دار زد خوردها بوده است.
ترامپ از حامیان خود خواسته بود با تجمع در شهرهای مختلف امریکا از جمله شهر واشنگتن، به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعتراض نمایند.
نامزد شکست خورد جمهوریخواهان در آرای مردمی و آرای الکترال انتخابات امسال در توئیتی نوشت :«صدها هزار نفر از مردم حمایت خود را در واشنگتن دی سی نشان می دهند. آنها انتخابات تقلبی و فاسد را تحمل نخواهند کرد!»
این در حالی است که عالی ترین نهادهای نظارتی بر روند انتخابات ریاست جمهوری امریکا، انتخابات امسال این کشور را سالم و بدون هرگونه تقلب و دستکاری معرفی کرده اند. اما بیانیه های مکرر مقامات ایالتی و فدرال مسوول برگزاری انتخابات و نظارت بر آن مبنی بر سالم بودن انتخابات ریاست جمهوری امریکا سبب نشده است که ترامپ و حامیان وی از ادعای تقلب در آن صرف نظر نمایند. ترامپ حتی پس از اعلام پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در کسب بیشتری آرای مردمی و الکترال کالج ، همچنان در مورد پیروزی نهایی خود اطمینان خاطر می دهد.
به نظر می رسد ترامپ بر روی دادگاه ها، مجمع برگزیده کنندگان ( الکترال کالج ) و از همه مهم تر، اردوکشی خیابانی هوادران متعصب و اغلب مسلح خود حساب ویژه باز کرده است.
این موضوع سبب شده است که حتی فردی همچون جان بولتون ، مشاور سابق امنیت ملی ترامپ با وجود اختلاف نظرهای شدید با رییس جمهوری امریکا ، به سران حزب جمهوریخواه هشدار دهد و بگوید:«در صورت امتناع حزب جمهوریخواه از کنار گذاشتن ترامپ و پذیرفتن بایدن به عنوان رئیس جمهور منتخب، این حزب هزینه هنگفتی خواهد پرداخت.»
با این حال، موفقیت ترامپ با استفاده از ادعای تقلب و همچنین، موفقیت هواداران ترامپ با استفاده از اردوکشی خیابانی برای تغییر نتیجه کنونی انتخابات ریاست جمهوری، جامعه امریکا را با بحران های عمیقی در آینده مواجه خواهد ساخت.
سناتور مستقل برنی سندرز می گوید: «امتناع رهبران جمهوریخواه از تائید نتایج انتخابات ریاست جمهوری فقط حمله به بایدن نیست. این کار حمله به دموکراسی آمریکا و نشان دهنده میزان حرکت حزب جمهوریخواه به سمت اقتدارطلبی است.»
در مورد تمایل ترامپ و حامیانش برای تضعیف لیبرال دموکراسی نوع امریکایی و حاکم ساختن شیوه های اقتدارگرایی در ادامه امور کشور، نشانه های متعددی؛ از تضعیف رسانه ها تا زیر سوال بردن سلامت انتخابات و تمایل برای دائمی شدن منصب ریاست جمهوری وجود دارد.
برخی از مخالفان ترامپ در روزهای اخیر تا جایی پیش رفته اند که رییس جمهوری کنونی امریکا را با آدلف هیتلر مقایسه کرده و حامیان وی را فاشیست لقب داده اند.
با این حال، جدا از لفاظی های ترامپ و مخالفانش، امریکا به دلیل بحران های عدیده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، در مسیر بی ثباتی، آشوب و احیانا افراط گرایی خشن قرار گرفته است؛ آن هم در روزهایی که ویروس کرونا ، جان بیش از 250 هزار امریکایی را گرفته است.
بیشتر بخوانید: