تشدید تنش ها در مرزهای باکو و ایروان
(last modified Tue, 18 May 2021 03:39:52 GMT )
اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۰ ۰۸:۳۹ Asia/Dushanbe
  • تنش ها در مرز میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان همچنان ادامه دارد
    تنش ها در مرز میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان همچنان ادامه دارد

در شرایطی که وضعیت مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان به سمت وخامت پیش می رود، برخی رسانه های نزدیک به دولت الهام علی اف در باکو از عقب نشینی نیروهای آذری از اراضی ارمنستان خبر دادند.

روزنامه ینی مساوات چاپ باکو در شماره اخیر به نقل از منابعی که از مذاکرات سه جانبه جاری میان روسیه ، جمهوری آذربایجان و ارمنستان به "موسسه تحقیقات نظامی خزر" خبر می رسانند ، از توافق غیرمنتظره باکو و ایروان خبر داده است.

به نوشته این روزنامه چاپ باکو ، توافق شده است که نیروهای جمهوری آذربایجان که سه و نیم کیلومتر در منطقه "قاراگول" پیشروی کرده بودند ، دو کیلومترعقب نشینی کنند.  

در مقابل این اطلاع رسانی های رسانه های آذری ، وزارت دفاع ارمنستان نیز با انتشار بیانیه ای درباره تحرکات نیروهای جمهوری آذربایجان در مرزهای مورد مناقشه هشدار داد.

در بیانیه وزارت دفاع ارمنستان آمده است: تنش ها در استان های "سیونیک"Syunik و "گِقاکونیک" در مرز میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان همچنان ادامه دارد و نیروهای طرف مقابل از خاک ارمنستان خارج نمی شوند.

این موضعگیری های متناقض نشان می دهد که جمهوری آذربایجان و ارمنستان همچنان درگیرمناقشه قره باغ هستند. در حقیقت ، برغم امضای توافقنامه صلح ، تنش های طرفین مناقشه قره باغ همچنان ادامه دارد. به همین دلیل است که "علی کریم لی" رییس جناح موسوم به اصلاح طلبان حزب جبهه خلق جمهوری آذربایجان، تاکید اخیر الهام علی اف رییس جمهوری این کشور بر "پایان یافتن مناقشه قراباغ" را عبث و "خودفریبی" دانست.

علی کریم لی که از جمله صاحبنظران برجسته جمهوری آذربایجان نیز محسوب می شود ، در گفتگو با کانال یوتیوبی "ساعت آذربایجان" ، اعلام کرد:"بیان این که مناقشه قراباغ پایان یافته است، حرف عبثی است. علت بروز مناقشه قراباغ، تلاش ارامنه قراباغ کوهستانی برای جدایی از جمهوری آذربایجان بود که به علت مخالفت جمهوری آذربایجان این مناقشه آغاز شد و ده ها هزار کشته و بیش از یک میلیون نفر نیز آواره شدند. زیرا ، ما به تشکیل دولت موردنظر ارامنه قره باغ و جدایی شان از جمهوری آذربایجان رضایت ندادیم".

در واقع، اظهار نظرها میان سیاستمداران باکو و ایروان همگی نشان می دهد که مناقشه قره باغ همچنان تداوم دارد و جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاکنون نتوانسته اند با میانجیگری روسیه به این مناقشه طولانی مدت خاتمه دهند. فقدان حضور کشورهای منطقه بویژه ایران در روند پایان دادن به مناقشه قره باغ از جمله دلایل ابهام های موجود برای پایان دادن به مناقشه طولانی مدت ارضی باکو و ایروان و بروز اختلاف های فعلی میان طرفین مناقشه بوده است.

علاوه بر اختلاف های موجود ، در پی نفوذ نظامیان جمهوری آذربایجان به اراضی ارمنستان، "نیکول پاشینیان" سرپرست نخست وزیری ارمنستان ضمن درخواست کمک از روسیه ، از سازمان پیمان امنیت جمعی درخواست کرد به مناقشه باکو و ایروان ورود کند. بدیهی است که طرح این درخواست می تواند کار جمهوری آذربایجان را در آینده بسیار سخت کند و ابتکار عمل هر چه بیشتری به روسیه در روند پایان دادن به مناقشه قره باغ واگذار نماید.

بیشتر بخوانید:

 

کلیدواژه