خروج نظامی امریکا؛ پیش نیاز برقراری امنیت در غرب آسیا
(last modified Mon, 09 Aug 2021 06:41:00 GMT )
مرداد ۱۸, ۱۴۰۰ ۱۱:۴۱ Asia/Dushanbe
  • حضور نظامی امریکا در غرب آسیا سبب وخیم‌ترشدن اوضاع امنیتی در منطقه شده است
    حضور نظامی امریکا در غرب آسیا سبب وخیم‌ترشدن اوضاع امنیتی در منطقه شده است

حضور نظامی امریکا در غرب آسیا  طی سال های طولانی سبب  وخیم‌ترشدن اوضاع امنیتی در منطقه از جمله در افغانستان عراق ، سوریه و همچنین  ایجاد تنش های قومی و بروز و ظهور گروه های تروریست در منطقه  شده است .

بخش مهمی از این مداخلات در کشور عراق و بعد از اشغال این کشوراتفاق افتاده است.

سرلشکر «حسین سلامی » فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه در دیدار «فاتح الفیاض» فرمانده حشد شعبی (نیروهای مردمی) عراق با تجلیل از نقش راهبردی این نیروی مقاومت در پیروزی ملت عراق بر داعش و تامین امنیت و ثبات این کشوربه نکته راهبردی مهمی در این زمینه اشاره کرد .

سرلشکر سلامی گفت ؛ مقاومتی که  در عراق شکل گرفت آمریکایی ها را ضعیف  و فرسوده کرده  و با بالا بردن هزینه‌هایشان،  آنها را بین دو شر قرار داد که اگر بمانند آسیب می‌بینند و اگر هم از عراق خارج شوند شکست خورده‌اند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد؛ ما در جبهه مقاومت و تداوم این نبرد بزرگ حامی و پشتیبان شما هستیم و امیدواریم که مصوبه مجلس ملی عراق در خروج نظامیان امریکایی از این کشور به صورت عملی و به نحو احسن تحقق یابد و عراق مستقل ، مقتدر و امن بدون حضور اشغالگران به راه خود ادامه دهد.
خروج نیروهای آمریکا از منطقه علاوه بر کاهش  تهدیدات امنیتی  منجر به  از سرگیری همکاری های اقتصادی منطقه ای خواهد شد؛ اما هنوز مشخص نیست که آیا امریکا و انگلیس و دیگر بازیگران خارجی تا چه اندازه حاضر به  خروج از منطقه هستند .

یکی از شاخصه‌های گسترش حضور نیروی نظامی بیگانه در منطقه این است که دست کشیدن از مطالبات نا مشروع آنها به شدت دشواراست. امریکایی ها نیز برهمین اساس علاقه زیادی دارند تا با تقسیم‌بندی بازیگران منطقه ای به  کشورهای خوب و بد  همچنان به مداخلات نظامی خود در منطقه ادامه دهند ؛ اما این چرخه باطل روبه پایان است زیرا مقاومت توانسته است معادلات امنیتی و نظامی در غرب آسیا را به نفع ملتهای تحت ستم تغییر دهد .

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دردیماه سال 1398  در دیدار هزاران نفر از مردم قم، ضمن  تبیین نقش تعیین‌کننده شهید سپهبد "قاسم سلیمانی" در شکست نقشه‌های آمریکا در عراق و منطقه گفتند: آمریکایی‌ها می‌خواستند عراق یا شبیه رژیم طاغوت باشد یا شبیه برخی رژیم‌ها مثل سعودی که به تعبیر آنها نقش گاو شیرده را دارند، اما حاج قاسم به کمک عناصر مؤمن و جوانان شجاع عراقی و مرجعیت در عراق رفت و در مقابل این نقشه ایستاد و آن را خنثی کرد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ملتهای منطقه و دولتهای برخاسته از ملتها بدون تردید ادامه این حضور فسادبرانگیز امریکا را قبول نمی کنند، خاطرنشان کردند: حضور آنها در این منطقه و در هر جای دیگر دنیا، جز جنگ، اختلاف، فتنه، ویرانی و خراب شدن زیربناها هیچ نتیجه دیگری نداشته است و آنها همین فساد و ویرانگری را برای ایران عزیز و جمهوری اسلامی هم آرزو و اصرار دارند و مسئله مذاکره و نشستن پشت میز، مقدمه آن دخالتها و حضورها است، بنابراین حضور امریکایی‌ها در منطقه باید به پایان برسد.

اندیشکده مطالعاتی "کوینسی "با اشاره به  جنگ ها و مداخلات آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم اذعان می کند که  این سیاست های مداخله جویانه نظامی نه‌ تنها نتوانست به نابودی ایدئولوژی‌های تکفیری و ریشه‌کنی زمینه‌های تنش‌های قومی و فرقه‌ای بیانجامد، بلکه امروز افغانستان از دموکراسی و توسعه بی‌بهره و حتی فاقد یک حکومت یکپارچه مرکزی است. عراق نیز وارد دور باطلی از بازتولید خشونت‌های داخلی شد که هرگز ضرورت نداشت. این فقدان دستاورد، تناسبی با هزینه‌های گزاف آمریکا در این مسیر نداردچهار سال حضور ترامپ در کاخ سفید نیز منطقه غرب آسیا را  بیش از پیش بی ثبات کرد. حمایت بی حد و حصر او از اسرائیل کاخ سفید را به سمت اقدامات بیشتری بر ضد امنیت  منطقه  سوق داد. اکنون اما زمان پاسخ مقاومت به متجاوزان و بیگانگان در منطقه است .

 

بیشتر بخوانید:

کلیدواژه