بازتاب اظهارات ضد ایرانی رئیس جمهوری آذربایجان
در روزهای گذشته برخی تحرکات نامطلوب و نامناسب دولت "الهام علی اف" در جمهوری آذربایجان ، با واکنش های منفی محافل سیاسی منطقه و کاربران شبکه های اجتماعی در ایران و جمهوری آذربایجان مواجه شده است.
در همین ارتباط ، "الهام علی اف" رئیس جمهوری آذربایجان در پیامی به مناسبت سالروز حمله نظامی به نیروهای ارمنستان در روز ۲۷ سپتامبر 2021میلادی، به اقدام عجیبی و بی سابقه ای دست زد. رئیس جمهوری آذربایجان در اظهارات خود ، ایران را به جای ارمنستان به عنوان دشمن خارجی جدید برای جمهوری آذربایجان تعریف کرده است. این سیاستمدار کم تجربه که به جای پدرش "حیدر علی اف" رئیس جمهوری اسبق جمهوری آذربایجان از سال 2003 میلادی به صورت مستمر بر کرسی ریاست جمهوری این کشور تکیه زده است، در اظهاراتی ناپخته و جسارتی آشکار، همچنین ایران را به تحریک قومیتی آذری ها تهدید کرد.
از پیام اخیر رئیس جمهوری آذربایجان چنین بر می آید که وی به شدت دچار خود بزرگ بینی شده است و در این راستا ، تلاش می کند خود را رهبر آذری زبان های جهان معرفی کند. بویژه که در پیام اخیر الهام علی اف، به طور ناشیانه ، به "معترض بودن آذری زبان های جهان" به برگزاری رزمایش اخیر و مشترک ارتش و سپاه در مناطق شمال غربی ایران، این اقدام را خصمانه قلمداد کرد.
در واقع ، رئیس جمهوری آذربایجان که در ماه ها و سال های گذشته در واکنش به اعتراض مقام های ارمنستان به برگزاری رزمایش های مشترک جمهوری آذربایجان و ترکیه همواره بر این نکته تاکید داشت که در اراضی خودمان هر اقدامی بخواهیم انجام می دهیم ، برگزاری تمرین های نظامی نیروهای ایران در مناطق مرزی را عملی خصمانه علیه دولت باکو دانسته است.
این درحالی است که دولت الهام علی اف باید به این حقیقت واقف باشد که وقتی با نظامیان چند کشور در نخجوان رزمایش مشترک برگزار میکند و حتی برخلاف توافقنامه سران خزر تلاش میکند یک رزمایش دریایی با یک کشور خارج از منطقه در دریای خزر برگزار کند و وقتی حضور صهیونیستها در مناطق مختلف مرزی جمهوری آذربایجان با ایران به شکل عجیبی گسترده میشود،پاسخ ایران بدون شک سخت ، جدی و قاطعانه است.
اظهارات اخیر الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان ناشی از فریب خوردن از دیپلمات های صهیونیستی در باکو و برخی سیاستمداران منطقه است. در حقیقت، اظهارات رئیس جمهوری آذربایجان بویژه در دشمن خطاب کردن ایران درحالی است که مقام های تهران همواره تلاش کرده اند با جمهوری آذربایجان روابط سازنده ای داشته باشند. ایران در راستای اولویت های سیاست خارجی خود مبنی بر گسترش روابط با کشورهای همسایه و مسلمان، بارها از گسترش روابط با دولت و مردم مسلمان جمهوری آذربایجان تاکید کرده است. با وجود این، رئیس جمهوری آذربایجان که درکمتر ازیک سال گذشته درجریان سفر به نقطه صفر مرزی ، مرزهای طولانی ایران و جمهوری آذربایجان را "مرز دوستی" نامگذاری کرده بود ، اکنون تحت تاثیرات برخی دشمنان مشخص، به تغییر اظهارات خود اقدام کرده است.
با توجه به افشای بخشی از سیاست های دشمنان گسترش روابط ایران و جمهوری آذربایجان مبنی بر بستن مرزهای ایران با ارمنستان و حتی اشغال آن، به نظر می رسد دولت الهام علی اف این اقدام را بنابه درخواست دیپلمات های صهیونیستی و برخی از دیپلمات های وابسته به برخی از کشورهای منطقه در دستور کار قرار داده و وارد تنش با ایران شده است. تردیدی نیست که دولت الهام علی اف به وعده وعیدهای برخی ازدولت های بیگانه دل خوش کرده است. مقام های باکو تصور می کنند درصورت جلب رضایت برخی ازقدرت های منطقه ، می توانند با اشغال بخشی ازاراضی ارمنستان ، ایران را در تنگنا قرار دهند و مشکلات منطقه ای و بین المللی برای همسایه جنوبی خود ایجاد کنند. در حالی که ایران بیش از چهار دهه است که در مقابل نظام سلطه ایستاده و همچنان سرپا و مقتدر به حیات خود ادامه می دهد. به همین دلیل بسیار بعید است که دولت الهام علی اف که با حمایت های بین المللی و کمک های کشورهای ثالث توانسته است اراضی جمهوری آذربایجان را پس بگیرد، بتواند برای همسایه جنوبی خود مشکلاتی ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: