اسد 23, 1398 09:00 Asia/Kabul
  • تلاش وزارت معادن افغانستان برای آغاز پنج پروژۀ مهم/ تولید روزانه بیش از ۳ هزار تن سمنت در سمنگان

وزارت معادن و پترولیم افغانستان از پیش رفت‌ها در مذاکرات با شرکت‌های پیمان کار بر سر سرمایه‌گذاری در پنج پروژۀ معادن به ارزش در حدود ۳۵۰میلیون دالر خبر دادند.

 

اتاق تجارت و صنایع افغانستان،عملی نشدن تعهدات حکومت را در پیمان‌های معادن از علت‌های ناکامی این پروژه‌ها و فسخ پیمان‌ها نامیده و اعلام کرد، این وزارت تلاش دارد در مذاکره با شرکت‌های پیمان کار سر سرمایه‌گذاری در پنج پروژۀ معادن به ارزش  ۳۵۰میلیون دالر را آغاز نماید.

به گزارش رادیو دری به نقل از طلوع نیوز،عبدالقدیر مطفی، سخنگوی این وزارت گفت: دو پروژه سمنت و سه پروژه در بخش‌های مرمر، تلک و تراورتین مشمول این پروژه هاست. مسئولان وزارت معادن و پترولیم اظهار داشتند در مذاکرات بر سر سرمایه گذاری در حدود ۱۷۰ میلیون دالر بر بخش دوم سنمت جبل السراج ، و سرمایه گذاری ۱۳۶ میلیون دالر  بر کارخانه سمنت سمنگان با شرکت‌های پیمان کار به پیش رفت‌های دست یافته اند.

سخنگوی این وزارت عنوان کرد: قرار است به زودی در کنار دو پروژه سمنت قرار داد سه پروژۀ دیگر در ولایت‌های کنر، ننگرهار و پروان با شرکت‌های پیمان کار آن به امضاء برسد. مطفی گفت: خوشبختانه درجریان گفتگوها در این پنج پروژه ما پیشرفت‌های داریم و در کنار پیشرفت‌ها نیز گفته می‌توانیم بسیار زود مراحل عقد قرارداد آغاز خواهد شد تا ما شاهد سرمایه‌گذاری عملی باشیم.از سوی هم مسئولان اتاق تجارت و صنایع عملی نه شدن تعهدات حکومت را در پیمان‌های معادن از علت‌های ناکامی این پروژه‌ها و فسخ پیمان‌ها می‌گویند.

این مسئولان عنوان کردند در کنار طولانی بودن روندهای طی مراحل پروژه‌های معادن، عملی نشدن  برخی از تعهدات حکومت را از چالش‌های فرا راه سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در پروژه‌های معادن می‌باشند.

خانجان الکوزی، سرپرست اتاق تجارت و صنایع ابراز داشت: پروسه بسیار طولانی است و شورای عالی اقتصادی باید بیاید و شورای عالی اقتصادی اجازه صحبت‌ها را بدهد، بعد از آن که اجازه صحبت داده شد و قرارداد آماده شد، باز شورای عالی اقتصادی آنرا تصویب می‌کند و بعد از تصویب باید برود به کابینه و کابینه آنرا تصویب بکند.وزارت معادن و پترولیم گفت:  با سرمایه گذاری در بخش دوم کارخانه سمنت جبل‌السراج و کارخانه سمنت سمنگان با آغاز تولید سمنت در  این کارخانه‌ها، در هر یک از آنها روزانه بیش از ۳۳۰۰ تن سمنت تولید خواهد شد.

کلیدواژه