درباره دندان قروچه بیشتر بدانیم
دندان قروچه یا سایش دندان ها عبارت است از سایش یا بهم زدن غیرطبیعی دندان ها که معمولا در خواب انجام می شود.
به گزارش رادیو دری، دکتر غلامحسین رمضانی، متخصص دندانپزشک کودکان با بیان اینکه دندان قروچه یا سایش دندان ها عبارت است از سایش یا بهم زدن غیرطبیعی دندان ها که معمولا در خواب انجام می شود، افزود: ولی برخی کودکان و حتی بزرگسالان، در هنگام بیداری نیز این عمل را انجام می دهند.
وی در ادامه به عواملی که باعث دندان قروچه می شود، اشاره و بیان کرد: بعضی مواقع، عوامل موضعی دخیل هستند. برخی معتقدند که دندان قروچه ممکن است واکنشی در تداخلات دندان ها و حتی یک ترمیم یا بلند بودن سطح دندان باشد که موجب تحریک و در نتیجه دندان قروچه می شود.
این متخصص دندانپزشک کودکان ادامه داد: بعضی عوامل سیستمیک نیز مطرح هستند، مانند انگل های روده ای، کمبود تغذیه و آلرژی، اختلالات اندوکرایم یا غدد مترشح درون ریز که می توانند عوامل دندان قروچه باشند.
وی تصریح کرد: بعضی عوامل روحی و روانی نیز برای این مشکل مطرح شده که نوع پیچیده ای است و باید مورد نظر قرار گیرد که معمولا آسیب هایی ایجاد می کند؛ مخصوصا بعد از خواب ممکن است فرد دچار خستگی در مفصل گیجگاهی شود و عضلات صورت درد کند و حساسیت هایی در دندان ها ممکن است ایجاد شده باشد.
این متخصص دندانپزشک کودکان در پایان با اشاره به اینکه برای درمان این عادت باید عوامل سیستمیک را حذف و به پزشک مراجعه کرد، اظهارداشت: بنابراین پیش از هر اقدامی نخست باید دندان ها را بررسی کنیم که اگر مشکلی داشت آن ها را ترمیم و اگر همه راه ها انجام شد و باز به نتیجه نرسیدیم می توانیم از وسیله ای به نام نایت گارد یا مودکارد استفاده بکنیم که توسط دندان پزشک ساخته می شود. استفاده از این وسیله برای این است که از عوارض سایش جلوگیری شود.