تبعات صبحانه نخوردن
(last modified Fri, 30 Aug 2019 08:01:53 GMT )
سنبله 08, 1398 12:31 Asia/Kabul
  • تبعات صبحانه نخوردن

نتایج تحقیقات متعددی نشان می‌دهد نخوردن صبحانه علاوه‌بر آثار سؤ متعددی که بر سلامت افراد دارد، باعث اضافه‌وزن و پرخوری هم می‌شود. این هشدار سال‌هاست که از سوی متخصصان علم تغذیه مطرح می‌شود که نخوردن صبحانه باعث به‌هم‌خوردن نظم بدن می‌شود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، حالا انجمن قلب آمریکا به‌طور رسمی اعلام کرده کسانی که از وعده صبحانه صرف‌نظر می‌کنند، درطور روز بیشتر از سایرین دچار پرخوری شده و اضافه‌وزن می‌شود. از آن‌طرف طبق این تحقیقات کسانی که هر روز صبحانه می‌خورند در معرض خطر کمتری در حوزه بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و کلسترول بالا هستند. با این حال عوارض جانبی صبحانه نخوردن علاوه بر تاثیرات منفی روی وزن، شامل عدم سلامت هورمونی، اختلال حافظه و خلق و خوی و ... است. در ادامه مهم‌ترین عوارض نخوردن صبحانه را در ادامه بخوانید:

چاقی: چاقی و عوارض متعاقب آن از قبیل دیابت، ناباروری، بیماری‌های قلبی، و .... از بزرگترین نگرانی‌های قرن هستند.عدم مصرف صبحانه در این میان می‌تواند خطر ابتلا به چاقی را بیشتر کند. به گفته کارشناسان تغذیه نخوردن صبحانه باعث می‌شود که شما در تمام طول روز پرخوری کنید. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است نشان می‌دهد خوردن صبحانه کامل و ناهار سبک باعث تسهیل کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی و کلسترول بالا می‌شود؛ در حالی که عکس این قضیه یعنی صبحانه سبک و ناهار سنگین چنین تاثیری را ندارد.

کاهش سطح حافظه: به‌طور کلی تغذیه نامناسب روی رشد ذهنی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی می‌‌گذارد. محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمی‌‌خورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری کرده و نمی‌‌توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به عقیده محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده آمریکا نیز کودکانی که به میزان کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمی‌‌کنند بهره‌هوشی پایین‌تری دارند. این در حالی است که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف می‌کنند حافظه کوتاه ‌مدت قوی‌تری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش‌های انجام شده درخصوص صبحانه نشان می‌دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به‌خاطرسپاری بهتر می‌‌شود.

کاهش سطح خلق و خوی: مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین‌‌ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می‌‌کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر کردن از اولین وعده غذایی باعث می‌شود که خیلی زود احساس خستگی و کج‌ خلقی کنید. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌‌دهد بزرگسالانی که صبحانه‌ کاملی مصرف می‌‌کنند خوش ‌خلق‌‌تر و مثبت‌‌تر از افراد دیگر هستند.

عوارض جانبی فیزیکی: نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش می‌دهد.علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن‌سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب است.

احساس گرسنگی مدام: یکی از دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز خود را با مصرف صبحانه آغاز می‌کنند کمتر گرسنه می‌شوند.علاوه‌بر این، به عقیده محققان صبحانه‌نخورها بیشتر در دام تغذیه ناسالم می‌‌افتند. این افراد برای سیرشدن و مقابله با احساس گرسنگی‌شان هر ماده‌ غذایی نامناسب را مصرف می‌‌کنند.