روسیه باور دارد که آمریکا در گسترش القاعده در افغانستان نقش دارد
(last modified 1400-01-24T08:55:01+00:00 )
حمل 24, 1400 13:25 Asia/Kabul

کارشناس ایرانی در امور سیاسی گفت: القاعده می خواهد با همکاری بخشی از طالبان و داعش حضور خود در افغانستان و منطقه را گسترش دهد و روسیه از این بابت نگران است و مقامات این کشور می گویند که آمریکا در گسترش القاعده در افغانستان نقش دارد.

پیر محمد ملازهی کارشناس ایرانی و آگاه امور افغانستان، در باره افزایش حضور القاعده در افغانستان گفت: اطلاعات ضد و نقیضی وجود دارد، که حضور القاعده در افغانستان در حال افزایش است و بیشتر این خبرها نیز توسط منابع روسی منتشر می شود.

وی افزود: روس ها بر این باور هستند که آمریکا بعد از شکست داعش در سوریه و عراق برخی از نیروهای بومی منطقه را که با داعش همکاری داشتند به افغانستان منتقل کرده است و این نیروها چون سابقه حضور در القاعده را داشته اند، این گروه دوباره خود را بازسازی کرده است.

ملازهی اظهار داشت: در حال حاضر القاعده می خواهد علاوه بر جذب نیروهای داعش در افغانستان، بخش از نیروهای طالبان را که با شورای کویته مخالف است و خواستار ادامه جنگ در افغانستان است، با خود همراه کند و اگر این اطلاعات منتشر شده درست باشد، اتحاد میان بخشی از طالبان، داعش و القاعده در افغانستان بخصوص در شرق این کشور شکل گرفته است.

این کارشناس سیاسی در ادامه بیان داشت: البته القاعده، بیشتر به دنبال آن است که عملیات های خود را بیشتر در خارج از افغانستان بخصوص در آسیای میانه و برخی کشورهای منطقه گسترش دهد و  نگرانی روسیه هم از همین بابت است و مقامات این کشور می گویند که آمریکا در گسترش القاعده در افغانستان نقش دارد.

لازم به ذکر است که یک گزارش تازه نشان می‌دهد که جنگجویان شبکه القاعده در ۱۸ ولایت/استان افغانستان زیر چتر طالبان فعالیت می‌کنند و همین امر تهدیدهای امنیتی زیادی را متوجه مردم افغانستان کرده است.

براساس گزارش «لانگ وار ژورنال»، افراد شبکه القاعده هم اکنون در استان‌های بدخشان، بلخ، فاریاب، فراه، غزنی، هلمند، جوزجان، کاپیسا، کابل، قندهار، کنر، خوست، لوگر، ننگرهار، تخار، پکتیا، ارزگان و زابل حضور فعال دارند.

مقام‌های افغان نیز می‌گویند علاوه بر آن، حملاتی علیه القاعده در این ولایات و همچنین نیمروز در غرب و پکتیکا در شرق انجام داده‌اند.

تعداد کل جنگجویان القاعده و ملیت‌های آنها دقیقا مشخص نشده است. اما کمیته نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل متحد برآورد کرده است که این شبکه بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ فرد در افغانستان دارد که از ملیت‌های مختلف به ویژه عرب هستند.  

این افراد چند دهه است که در جغرافیای افغانستان و پاکستان حضور دارند و در زمینه‌های مختلف از جمله بمب‌گذاری و تبلیغات تجربه دارند.

در گزارش «لانگ وار ژورنال» که براساس گفت‌وگو با منابع مختلف تهیه شده، آمده است که شبه‌نظامیان عضو القاعده در ماه‌های اخیر و به ویژه پس از امضای توافقنامه صلح آمریکا با طالبان در بسیاری از حملات نظامی در استان‌های افغانستان دست داشته‌اند.

 

کلیدواژه