تصمیم برای تشکیل شورای عالی مقاومت ملی در افغانستان
(last modified Thu, 21 Oct 2021 03:56:58 GMT )
میزان 29, 1400 08:26 Asia/Kabul
  • تصمیم برای تشکیل شورای عالی مقاومت ملی در افغانستان
    تصمیم برای تشکیل شورای عالی مقاومت ملی در افغانستان

پنج تن از فرماندهان جهادی افغانستان از توافق برای ایجاد شورای عالی مقاومت ملی در این کشور برای تامین امنیت خبر دادند.

عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی- اسلامی ، عطامحمد نور، رهبر شاخه انشعابی حزب جمعیت اسلامی، محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغانستان، عبدالرب رسول سیاف، رهبر حزب دعوت اسلامی و یونس قانونی، معاون پیشین ریاست جمهوری از اعضای اصلی این اتحاد سیاسی‌ هستند.

در همین حال امید میثم یکی از سخنگویان پیشین عبدالله عبدالله رئیس  شورای عالی مصالحه ملی افغانستان ازکشورهای جهان خواست تا کابینه طالبان را  به رسمیت نشناسند و از خواست مردم افغانستان برای رسیدن به صلح و تامین حقوق زنان و اقلیت‌ها خبرداد.

رهبران این شورا همچنین از مردم افغانستان خواسته‌اند که «خود را براى یک مقاومت دشوار و درازمدت در برابر استبداد داخلى و تجاوز و اشغالگرى خارجى آماده کنند.»

تشکیل شورای عالی مقاومت ملی در افغانستان پس از آن صورت گرفته است که در هفته های اخیرا افزایش  اقدامات جنایتکارانه گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف این کشور،نگرانی ها از گسترش ناامنی  نیزدر بین مردم افغانستان به طور چشمگیری افزایش یافته است.

افراد وابسته به داعش در دو حمله  تروریستی هفته گذشته به نمازگزاران شیعه در ولایات قندوز و قندهار صدها تن از انان را شهید یا مجروح کردند که این اقدامات داعش موجی ازنگرانی  و ترس را در بین مردم افغانستان افزایش داده است.

با وجود آنکه طالبان اعلام کرده اند، داعش تهدیدی جدی برای این گروه ومردم افغانستان محسوب نمی شوند اما  برخلاف چنین موضع گیری هایی گروه تروریستی داعش خطری جدی برای احاد مردم این کشور بشمار میرود.

در شرایطی که دولت طالبان وعده داده بود امنیت در افغانستان را برای همه گروه های مردمی تامین خواهد کرد اما از زمان به قدرت رسیدن این گروه در15 اوت گذشته/24اسد، امنیت مورد انتظار مردم افغانستان برخلاف وعده های طالبان محقق نشده است و همین مسئله موجب شده تا برخی گروه ها و سران سیاسی این کشور درصدد اتخاذ سازوکاری برای تامین امنیت بدون اتکا به دولت طالبان برآمده اند.

 با توجه به ضعف دولت طالبان برای تامین امنیت در مناطق مختلف افغانستان، شکل گیری شورای عالی مقاومت ملی دراین کشور از سوی پنج تن از فرماندهان سابق جهادی نیز با هدف تامین امنیت خود و مناطق تحت نفوذ صورت گرفته است.

دو حمله تروریستی اخیر در دو هفته متوالی به صفوف نماز گزاران شیعه افغانستان در ولایات قندوز و قندهار بشدت موقعیت دولت طالبان در این کشور را تضعیف کرده است  و مردم افغانستان اعتماد خود به وعده های این گروه برای مقابله با ناامنی را از دست داده اند.

با وجود آنکه در برخی رسانه های افغانستان، هدف شکل گیری شورای عالی مقاومت ملی در این کشور را مقابله با طالبان اعلام کرده اند اما واقعیت آنست که این شورا تلاش دارد با توجه به ناتوانی این گروه برای تامین امنیت، سازوکاری خارج از دولت طالبان برای مقابله با ناامنی ها و تامین امنیت پیاده کند. 

به نظر میرسد چنانچه دولت طالبان نتواند به سرعت راهی برای مهار اقدامات تروریستی داعش در افغانستان پیدا کند، علاوه بر تضعیف موقعیت این گروه در بین مردم ممکن است اعتراض ها به ناامنی ها به گونه ای در مسیر مقابله با حکومت طالبان نیز مفهوم پیدا کند.     

مخالفان طالبان شورای عالی مقاومت ملی افغانستان را تشکیل دادند