عقرب 10, 1402 20:41 Asia/Kabul

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در مورد کمک علمی دانشگاه فردوسی به دانشگاه ننگرهار و ارتقا سطح علمی اساتید این دانشگاه توافقاتی میان مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه ننگرهار انجام شد.

غلامرضا حسنی درمیان عضو هیات علمی گروه آموزشی علوم اجتماعی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد در گفت و گو با برنامه انعکاس رادیو دری گفت: هیاتی از سوی دانشگاه ننگرهار از مراکز پژوهشی و آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد بازدید و با ریاست این دانشگاه گفت وگو کردند.

وی افزود: این هیات همچنین بازدیدی از دانشکده زبان و ادبیات فارسی داشتند و در مورد تبادل اعضای هیأت علمی و دانشجو، به ویژه کمک دانشگاه فردوسی به دانشگاه ننگرهار در زمینه توسعه ارتقا سطح علمی دانشگاه و تدریس اساتید از ایران در افغانستان و کمک به کادر علمی دانشگاه ننگرهار و برخی دیگر از موضوعات بحث و تبادل نظر صورت گرفت و تفاهمنامه ای نیز در این زمینه انجام شد که از طریق بخش بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد پیگیری خواهد شد.

این استاد دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: همایش های مشترک و چاپ مقالات دانشجویان و اساتید دانشگاه ننگرهار در مجلات علمی دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین گسترش روابط علمی و اجرای طرح‌های علمی مشترک و نیز تبادل پژوهشگر و دانشجو از دیگر موضوعاتی بود که مورد بحث قرار گرفت.

حسنی خاطر نشان ساخت: در حال حاضر دانشجویان زیادی از افغانستانی های مقیم ایران در دانشگاه فردوسی تحصیل می کنند که طبق تفاهمی که با هیات افغانستانی صورت گرفت، قرار شد که حضور این دانشجویان بعد از ختم تحصیل در افغانستان فراهم شود و دانشگاه فردوسی مشهد هم در ارتقا سطح علمی این افراد همکاری های لازم را داشته باشد.

وی افزود: در این دیدار همچنین هیات افغانستان از مسئولان دانشگاه فردوسی دعوت کردند که از دانشگاه ننگرهار بازدید داشته باشند، در صورتی که زمینه آن فراهم شود این سفر انجام خواهد شد.

 

لازم به ذکر است که محمد سلیم عمری نماینده وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان و خلیل احمد بهسود وال رئیس دانشگاه ولایت ننگرهار که به شهر مشهد -مرکز ولایت/ استان خراسان رضوی در شمال شرق ایران- سفر کرده اند، با احد ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد دیدار و گفتگو کردند.

به گفته دکتر حسین بذرافشان مدیر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه فردوسی، در این دیدار موضوع تبادل اعضای هیأت علمی و دانشجو، کمک دانشگاه فردوسی به دانشگاه ننگرهار در زمینه توسعه زبان و ادبیات فارسی و کمک به کادر علمی دانشگاه ننگرهار مورد بحث و بررسی قرار گرفت و توافق شد تا در این زمینه ها گفت وگوهای تکمیلی صورت گیرد.

 در این دیدار دو طرف علاوه بر معرفی دانشگاه‌های ننگرهار و مشهد، درباره گسترش روابط علمی و اجرای طرح‌های علمی مشترک و نیز تبادل پژوهشگر و دانشجو تبادل نظر کردند.

 دانشگاه فردوسی مشهد از دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که به نام حکیم شاعر و حماسه‌سرای ایرانی ابوالقاسم فردوسی نام‌گذاری شده‌است.

دانشگاه فردوسی مشهد  با ۱۳ دانشکده، ۸ پژوهشکده و بیش از ۲۵ هزار دانشجو از بزرگ‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های ایران است و در برخی رشته ها به عنوان قطب علمی شناخته می شود.

بیش از دو هزار دانشجوی خارجی از حدود سی کشور جهان در این دانشگاه تحصیل می کنند.

کلیدواژه