مطبوعات کابل 25قوس: انتقال میز مذاکره از دوحه به کابل هزینه دارد
(last modified 1399-09-25T03:44:10+00:00 )
قوس 25, 1399 08:14 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 25قوس: انتقال میز مذاکره از دوحه به کابل هزینه دارد
    مطبوعات کابل 25قوس: انتقال میز مذاکره از دوحه به کابل هزینه دارد

"ممانعت از خدمات صحی کارنامه ی طالبان را سیاه تر می کند" ، "انتقال میز مذاکره از دوحه به کابل هزینه دارد" و "تغییر اقلیم و آلودگی هوا، خطری که نادیده گرفته می شود"، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروزچاپ کابل است.

روزنامه ی اطلاعات روز در سر مقاله ای تحت عنوان ممانعت از خدمات صحی کارنامه ی طالبان را سیاه تر می کند چنین نوشته است:
بحران کرونا مسئله‌ای نیست که طالبان توانمندی و ابزار مقابله با آن را داشته باشند. راه‌اندازی نمایش‌های کودکانه از‌ کمک به مردم، تظاهر به کمک‌رسانی و در نهایت ادعای توانمندی در مدیریت مسئله به مردم فقیری که نیازمند آگاهی، امداد و کمک‌رسانی عاجل در این رابطه هستند، کمکی نمی‌کند. گزارش‌های وزارت صحت‌عامه و نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد که جلوگیری طالبان از تطبیق واکسین پولیو در جنوب کشور باعث شده است که موارد ابتلا به این بیماری افزایش پیدا کند. تکرار ممانعت از دسترسی مردم به خدمات پزشکی و امدادرسانی از یک طرف جنایت است، از طرف دیگر، افغانستان را با بحران دوام‌دار کرونا و بیماری‌های واگیردار دیگر مواجه خواهد کرد و این کار کارنامه طالبان را سیاه‌تر می‌کند.
اطلاعات روز می افزاید:
گروه‌های اجتماعی‌ای که تحت سیطره طالبان زندگی می‌کنند در فقر، تنگدستی و عدم‌آگاهی نسبت به روش‌های مقابله با ویروس کرونا به‌سر می‌برند. این وظیفه دینی، اخلاقی و انسانی آنان است که فضای کمک‌رسانی و خدمات‌رسانی را برای مردم عادی و مناطق تحت حاکمیت‌شان ایجاد کنند. چرا که بحران کرونا ابعادی فراتر از توانایی آنان برای مقابله دارد. آنها باید دست از توهم آگاهی درباره بحران کرونا بردارند و بدیل دیگری برای بازی و نمایش قدرت‌شان بیابند و زمینه حضور گروه‌های امدادرسان ملی و بین‌المللی را برای ارائه خدمات در ساحات تحت کنترلشان فراهم کنند.


و انتقال میز مذاکره از دوحه به کابل هزینه دارد عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است:
حمدالله محب، مشاور امنیت ملی، در ۲۲ قوس اعلام کرد که ادامه مذاکرات باید در داخل افغانستان پی‌گیری شود. او تأکید کرد که حکومت آماده است شرایط ادامه این مذاکرات در داخل کشور را فراهم کند. اشرف غنی روز گذشته (۲۴ قوس) از این پیشنهاد پشتیبانی کرد. او گفت که حکومت آماده است در هر جایی از افغانستان که طالبان بخواهند، همراه این گروه مذاکره کند. گروه طالبان تا ناوقت دی‌روز در این مورد واکنشی نشان نداده بود.

هشت صبح می افزاید:

دولت افغانستان براساس سه هدف روشن مخالف ادامه مذاکرات در بیرون از کشور است. اول، دولت قصد دارد طالبان را از نزدیک و به صورت مستقیم زیر فشار افکار عمومی قرار دهد. دوم، دولت می‌خواهد که هزینه مالی مذاکرات را کاهش بدهد. هرچند تاکنون این هزینه از سوی قطر پرداخت شده است. سوم، هدف دولت کوتاه‌کردن دست کشورهای بیرونی از این مذاکرات است. به باور دولت، این سه هدف زمانی به دست می‌آید که میز مذاکره از بیرون به خانه منتقل شود.

 

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی راه مدنیت که در سرمقاله ای تحت عنوان تغییر اقلیم و آلودگی هوا، خطری که نادیده گرفته می شود چنین نوشته است:

با اینکه توقع و نیاز به اقدام‌های همه‌جانبه برای مقابله با خطرهای زیست‌محیطی بالاست، ولی در نبود ظرفیت در دولت، امید به انجام آن کم است، اما با این هم، برای کاهش آسیب‌ها و خطرهای تغییر اقلیم و آلودگی‌های کاربنی می‌توان راه و روش‌های کم‌هزینه‌تری طی کرد؛ مانند آموزش همگانی از طریق نهادهایی مثل مکاتب و دانشگاه‌ها و گنجاندن بحث تغییرات آب‌وهوایی در رسانه‌های جمعی، وضع محدودیت‌ها برای فرایندهای تولید آلودگی، برخورد با عوامل تخریب و قطع درختان و شکار حیوانات، ایجاد تسهیلات برای واردات فناوری‌های پاک و حمایت از نوآوری‌هایی که منجر به استفاده بهینه از منابع طبیعی و کاهش خطرهای زیست‌محیطی می‌شود. اضافه بر این.

در پایان راه مدنیت می افزاید:

حفاظت از منابع طبیعی و استفاده بهینه و بی‌خطر از منابع معدنی، استفاده مناسب از آب و کاهش آلودگی هوا در گفتگوهای صلح نیز به‌عنوان فاکتور حیاتی و موثر در روند صلح در نظر گرفته شود.

کلیدواژه