عقرب 04, 1395 18:42 Asia/Kabul
  • دیدگاه رهبری ( دیدار با نخبگان)

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه ( 28 مهر/میزان 1395) در دیدار بیش از هزار نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور ، جوانان نخبه را هدایای نفیس الهی و امانتی در دست مسئولان خواندند

آیت الله خامنه ای در دیدار با نخبگان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران صبح چهارشنبه ( 28 مهر/میزان 1395) در دیدار بیش از هزار نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور ، جوانان نخبه را هدایای نفیس الهی و امانتی در دست مسئولان خواندند و با تأکید بر اینکه حتی لحظه‌ای در دفاع از جامعه‌ی علمی و نخبگان کشور کوتاه نمی‌آیند، افزودند: با تکیه بر نخبگان و فرزانگان و در پرتو ایجاد نسلی جوان و پرتلاش، ایران بزرگ به کشوری پیشرفته، قدرتمند، شریف، عزیز و برافرازنده‌ی پرچم تمدن نوین اسلامی تبدیل خواهد شد. حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای این دیدار، با اشاره به ایام محرم تأکید کردند: « محرّم فقط دهه‌ی عاشورا نیست؛ یک حادثه‌ی عظیم در ایّام محرّم در تاریخ اتّفاق افتاده که این حادثه تمام‌شدنی نیست ... یک تصویر و ترسیم با حقیقتی است از مبارزه‌ی نور و ظلمت، جنگ حقّ و باطل، جنگ شرافت با لئامت و دنائت که همچون خورشیدی بی غروب همواره پرتوافشانی می کند.» رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران سپس ضمن خرسندی از دیدار جوانان نخبه، آنان را هدایای نفیس الهی به ملت ما دانستند و با اشاره به اینکه برخی از ملت ها از این سرمایه محروم هستند، بر مسؤولیت سنگین مسوولین در قبال این نعمت نفیس الهی تأکید کردند.

دیدار نخبگان با آیت الله خامنه ای

رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسؤولیت سنگینی که بر عهدۀ خود جوانان نخبه هست نیز اشاره کردند و فرمودند: « اوّلین و بزرگ‌ترین مسئولیّت، شکر خدای متعال است که این نعمتِ استعداد را به شما داده است. شکر یعنی بدانید که این استعداد یک "نعمت" است، بدانید این نعمت از خدا است، بدانید که در قبال آن مسئولیّت دارید و آن مسئولیّت این است که این نعمت را در جای خودش و در راه درست مصرف کنید.» حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تزریق احساس ناتوانی به مردم ایران در دوران قاجار تا پهلوی فرمودند: «غربی‌ها، به خاطر علمی که زودتر از دیگران به آن دست پیدا کردند و خودشان را بالا کشیدند، نگاهی تحقیر آمیز به ملّت های دیگر پیدا کردند، ملّت هایی با فرهنگهای عمیق و سابقه‌های درخشان را آن‌چنان تحقیر کردند که آنها را در ذیل خودشان و در سایه غربی ها تعریف کردند» رهبرمعظم انقلاب اسلامی ایران، نام گذاری مناطق آسیا را به خاور دور و نزدیک و میانه، نمونه ای از خودبرتربینی اروپایی ها دانستند که حتی سرزمین ها را به نسبت دوری و نزدیکی به اروپا نام گذاری می کنند در حالی که آسیا مهد بزرگترین و کهن ترین تمدن های بشری بوده است. ایشان فرمودند : « ملّت های غربی مثل آن انسانی که از فقر به غنا می رسد و بعد خودش را گُم می کند، به غنای علمی رسیدند و بالا رفتند- به مجرّد اینکه بالا رفتند، به همه‌ی بشریّت حتّی به آنهایی که دانش را از آنها دریافت کرده بودند، با چشم تحقیر نگاه کردند؛ کشور ما هم جزو آنها بود. »تاریخ نشان می دهد زمانی که غرب دوران تاریک قرون وسطی را دور از هر گونه دانش و تفکر می گذراند، کشورهای اسلامی دوران طلایی شکوفایی علمی را طی می کردند . غرب پس از رنسانس ، با ترجمۀ آثار مسلمانان در علوم مختلف از جمله پزشکی، ریاضیات، شیمی و نجوم ، نهضت علمی خود را آغاز کرد. اما به محض دست یافتن به برتری علمی از جمله دریانوردی از آن برای استعمار و استثمار دیگر کشورها استفاده کرد و اوراق سیاهی را به تاریخ بشر اضافه کرد.

دیدار جمع کثیری از نخبگان با آیت الله خامنه ای

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران با اشاره به زیاده طلبی و خودبرتربینی غربی ها تأکید کردند «وقتی‌که یک کشوری در ذیل یک قدرت بیگانه تعریف شد، همه‌ی امکانات او در واقع به طور خواه یا ناخواه متعلّق میشود به آن قدرت.» ایران در طول سال های متمادی از سلطنت قاجار تا پهلوی همواره در تسلط قدرت های غربی قرار داشت و حاکمان وابسته، تحقیری دوچندان به ملت ایران تحمیل کردند. در جریان جنگ جهانی دوم انگلیس و روسیه بدون کوچکترین هماهنگی با حاکمان ایران ، این کشور را اشغال کردند و از آن به عنوان مسیر انتقال مهمات و نیروهای نظامی خود استفاده کردند. در این زمان ملت ایران دچار صدماتی جبران ناپذیر شد. به طوری که به گواه تاریخ حدود سی درصد از ایرانیان به دلیل قحطی، گرسنگی و نبودن امکانات اولیه زندگی جان خود را از دست دادند. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران چنین رخدادهایی در تاریخ ایران را نتیجه خودباختگی حاکمان و تزریق ژن «نمی توانیم» در مردم دانستند. ایشان فرمودند: «انقلاب اسلامی یک تحوّل عظیم ایجاد کرد. به طوری که خودباوری و اعتماد به نفس، به جنگِ وابستگی رفت؛ خدا هم کمک کرد.» حضرت آیت الله خامنه ای جنگ تحمیلی عراق با ایران را میدانی برای نمایش خودباوری جوانان ایرانی دانستند و فرمودند: «در این جنگ با وجود همه تلخی هایش، استعدادها بُروز کرد و نشان داده شد که جوان ایرانی می تواند با دستان خالی در مقابل دشمنی که متکی به ابر قدرت های دنیا بود پیروز شود.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در ادامه سخنان خود به به تلاش دشمن برای شکستن خودباوری ملت ایران، در میدان جنگ نرم اشاره و تأکید کردند دشمن اکنون با استفاده از برخی سست عنصران داخلی و فریب خوردگان سعی می کند همان فرهنگ وابستگی را با ادبیاتی زیبا بازتولید کند. ایشان تصریح کردند منظور غرب از جهانی شدن این است که همۀ ملت ها زیر بار فرهنگی که چند قدرت بزرگ توانسته‌اند بر اقتصاد دنیا، بر سیاست دنیا، بر امنیّت دنیا تحمیل بکنند، باشند و این همان وابستگی است. رهبر معظم انقلاب ضمن ضروری خواندن ارتباط با کشورها و ملت های دیگر، هر نوع وابستگی به قدرت های زیاده خواه را مردود دانستند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران توجه به نخبگان را یک واجب غیر قابل اجتناب دانستند که به دلیل وجود یک هدف بزرگ اهمیت یافته است. ایشان فرمودند: «آن هدف عبارت است از تبدیل کشور ایران به کشوری پیشرفته، قدرتمند، شریف، صاحب حرف نو در مسائل بشری و در مسائل بین‌المللی. صاحب عزت و سرشار از معنویت و ایمان و برافرازنده پرچم تمدن نوین اسلامی» حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شکایت همه متفکرین عالم از وضعیت کنونی بشر تأکید کردند :« یک راهی باید در این بن‌بست به وجود بیاید. [باید] این سخن نو را ایران اسلامی داشته باشد.» رهبر معظم انقلاب با تأکید بر اهمیت عنصر معنویت در چشم انداز ایرانی مقتدر، فرمودند: «آفت بزرگ دنیای قدرتمندِ امروز این است که آنجایی که قدرت هست، ایمان نیست. » ایشان با اشاره به مناظرات دو کاندیدای رقیب در آمریکا فرمودند:« یکی از این دو نفر هم رئیس‌جمهور خواهد شد؛ ... بیشترین سلاح اتمی در اختیارش، بیشترین ثروت عالم در اختیارش، بزرگ‌ترین رسانه‌های دنیا در مشتش. رئیسش یکی از این دو نفری‌اند که شما می‌بینید چه هستند و که هستند. این به‌خاطر نبودن معنویّت است، این به‌خاطرِ نبودن ایمان است.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران دستیابی به ایرانی قدرتمند و سرشار از معنویت را نیازمند تربیت نسلی شجاع، باسواد، متدیّن، دارای ابتکار، پیش‌گام، خودباور، غیور دانستند که زندگی و وجود خودش را در راه این هدف بگذارد و با جدّیّت حرکت کند؛ در یک کلمه یعنی یک «انسان انقلابی» ایشان جوانان نخبه را موتور محرِکِ چنین نسلی دانستند .

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامۀ سخنان خود بر ضرورت توجه به نهضت علمی در کشور تأکید کردند و فرمودند چنین حرکتی، دشمن هایی دارد که برای توقف و یا انحراف این روند علمی تلاش می کنند. ایشان ضمن اشاره به رشد پیشرفت علمی ایران در چند سال گذشته بار دیگر بر ضررورت حفظ شتاب علمی کشور تأکید کردند و فرمودند:« اگر این حرکت علمی دچار دشمنی‌ها بشود و ما توجه نکنیم، نتیجه آن ایجاد یأس در نیروهای جوان کشور خواهد بود که ضربه بسیار سنگینی برای کشور است.» رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در ادامه برای بهبود روند علمی کشور و حفظ نخبگان ،نکاتی را به مسوولین ذیربط تذکر دادند . مهمترین این نکات عبارت بودند از: توجه به شرکت های دانش بنیان و استفاده از محصولات آنان در دستگاه های دولتی، شکل گیری «هسته‌های نخبگانی» در داخل دانشگاه‌ها ، توجه به سازمان ملّی پرورش استعدادهای درخشان، توجه به بنیاد ملی نخبگان ، توجه به اجرایی شدن طرح های کلان تحقیقاتی، توجه به ارتقاء سطح فرهنگی نخبگان و شرکت دادن نخبگان در اردوهای جهادی برای آشنایی با نقاط ضعف و نیازمندی های کشور.

آیت الله خامنه ای در دیدار با نخبگان

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود در تبیین ضرورت ارائۀ راهی نو فراروی بشریت فرمودند: «امروز دستگاه‌ها و قدرت های شیطانی عالم دارند مردم را روزبه‌روز در این مرداب جهالت و ضلالت بیشتر فرومی برند و با هر نقطه‌ای هم که با حرکت شیطانی آنها مخالف باشد مقابله می کنند. با این وضع گله می کنند که چرا ما نسبت به آنها خوشبین نیستیم. ایشان با اشاره به بدعهدی های مکرر آمریکا در موضوع برجام ، فرمودند:« من مکرر به مسؤولین گفته ام که اگر شما در قبال مسئله‌ی هسته‌ای عقب‌نشینی کنید، مسئله‌ی شما با آمریکا تمام نمیشود، بلکه آنها درباره قدرت موشکی، حمایت ازمقاومت در فلسطین و لبنان، مسائل به اصطلاح حقوق بشری و نهایتا دخالت دین در حکومت ایران ادعاهایی را مطرح می کنند و نمی توانند وجود نظامی اسلامی در چنین کشور مهمی را تحمل کنند.» ایشان با اشاره به ظرفیت های بی نظیر کشور و ملت ایران، تأکید کردند جوانان و نخبگان باید آگاهی داشته باشند و قدرت تحلیل مسائل سیاسی منطقه و کشور را داشته باشند. حضرت آیت الله خامنه ای درپایان سخنان خویش توفیق جوانان به خصوص نخبگان را از خداوند متعال مسئلت کردند.

 

 

کلیدواژه