ساخت قطره چشمی برای رشد سلول‌ های بنیادی قرنیه ، کشف بزرگ ترین عدد اول جهان
(last modified 1396-10-26T12:52:45+00:00 )
جدی 26, 1396 17:22 Asia/Kabul
  • ساخت قطره چشمی برای رشد سلول‌ های بنیادی قرنیه ، کشف بزرگ ترین عدد اول جهان
    ساخت قطره چشمی برای رشد سلول‌ های بنیادی قرنیه ، کشف بزرگ ترین عدد اول جهان

همراهان ارجمند با یکی دیگر از برنامه های "همگام با تازه های علمی، فنی و پزشکی"، در جریان تازه ترین رویدادهای علمی ، فنی و پزشکی ایران و سایر کشورهای جهان در هفته ای که گذشت قرار خواهید گرفت.

محققان پژوهشگاه رویان ایران توانستند با تولید قطره چشمی حاصل از غشاء آمنیوتیک ، رشد سلول‌ های بنیادی لیمبال را پس از پیوند حلقه دور قرنیه بهبود بخشند. نقش سلول‌ های بنیادی لیمبال (Limbal stem cell) ، نوسازی سلول‌ های موجود در قرنیه است. فرد مبتلا به بیماری نقص سلول‌ های بنیادی لیمبال ، دارای ذخیره اندک یا فاقد این سلول‌ های بنیادی است . این مسئله باعث ناتوانی در نوسازی قرنیه و ایجاد نقص اساسی در آن و در نهایت منجر به نابینایی فرد می شود. یکی از راه‌ های درمان این بیماری، پیوند سلول‌ های بنیادی لیمبال به مبتلایان است.

 

در این طرح پژوهشی ، محققان پژوهشگاه رویان موفق شدند برای بهبود نتایج بالینی پیوند سلول‌ های لیمبال ، پس از پیوند قطعه ای ۱ در ۲ میلیمتری از ناحیه لیمبال چشم سالم به چشم فرد مبتلا به نقص سلول‌ های بنیادی لیمبال و پوشاندن آن با لایه نازکی از دیواره کیسه آمنیوتیک،  یک غشاء آمنیوتیک به دست آورند .  بیماران پس از پیوند ، عصاره غشاء آمنیوتیک را به صورت قطره چشمی استفاده کردند. نقایص سلول‌ های اپی‌ تلیال در تمام بیماران تا ۲ هفته پس از پیوند ، بهبود پیدا کرد. همچنین عروق ایجاد شده در قرنیه این بیماران، ۲ تا ۳ ماه پس از دریافت پیوند بهبود یافت از میان رفت. نتایج این پژوهش در مجله Ocular Surface چاپ شده است. این پژوهش با همکاری پژوهشگاه رویان ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ایران و دانشگاه ایلینویز آمریکا به نتیجه رسیده و این محصول به وسیله پژوهشگاه رویان نیز تجاری سازی شده است.

ساخت قطره چشمی برای بهبود رشد سلول‌ های بنیادی قرنیه، توسط محققان پژوهشگاه رویان ایران و محققان دانشگاه ایلینویز آمریکا 

 

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به تولید هیدروژن خالص با تکیه بر سوخت های پاک شدند که می توان در صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی  و صنایع فولاد از آن بهره برد . به گفته مجری این طرح ، در این طرح ، تولید هیدروژن و گاز سنتز در میکرو رآکتور برای کاهش آلودگی محیط زیست ، کاهش مصرف انرژی در مقایسه با روش های موجود ، توسط شیوه مدل سازی ریاضی بررسی شد و ازطرف دیگر ، روش نوین چرخه شیمیایی برای این کار تحقیقاتی ، مورد استفاده قرار گرفت. تولید هیدروژن خالص و تکیه بر سوخت های پاک، کاهش انتشار و ذخیره سازی CO۲ ، کاربرد میکرو رآکتور بستر ثابت ، برای غلبه بر معایب رآکتور های بستر متحرک ، از جمله ساییدگی ذرات ، ساخت رآکتور با ابعاد کوچک (از جمله قابل حمل بودن و کاهش مقاومت های انتقال حرارت و جرم)، از ویژگی های این طرح به شمار می رود. 

 

به گفته مجری این پروژه، این طرح هیچ گونه نمونه داخلی و خارجی ندارد و طرح های ارائه شده توسط داوران بین المللی بررسی شده و به چاپ رسیده است. کاهش آلودگی محیط زیست، کاهش مصرف انرژی، استفاده بهینه از حجم رآکتور از جمله مزیت های رقابتی این پروژه به شمار می رود. همچنین تولید هیدروژن و گاز سنتز به عنوان خوراک واحد های تولید متانول، آمونیک، سوخت مایع (مثل بنزین) از گاز طبیعی ، احیای سنگ آهن در صنعت فولاد ، مورد استفاده قرار می گیرد. 

تولید هیدروژن خالص و گاز با تکیه بر سوخت پاک، توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایران 

 

یک دانشمند ایرانی، حس گرهایی برای رصد باکتری های معده ساخته است. وی طی آزمایش ها متوجه شد که این عضو بدن انسان، مانند یک سیستم ایمنی ثانویه عمل می کند . این دانشمند با کمک محققان دانشگاه RMIT در استرالیا ، نخستین آزمایش حس گرهایی کوچک را انجام دادند که پس از بلعیده شدن ، تغییرات در سطح گازهای معده را برای بررسی سلامت این عضو ، رصد می کند. این آزمایش ها نشان داد که احتمالا معده انسان نیز سیستم ایمنی خود را دارد که با مهاجمان خارجی مبارزه می کند. اطلاعات از دستگاه های کوچک داخل معده افراد به موبایل هایشان ارسال شد و محققان توانستند روند هضم غذا را به طور واقعی ، رصد کنند. از هر ۵ نفر یک نفر دچار اختلالات معده است و استفاده از فناوری جدید ، به شناسایی این اختلالات کمک زیادی می کند.

 

اخیرا محققان ، معده را مغز دوم انسان نامیده اند و شواهد نشان می دهد این عضو به عنوان سیستم ایمنی ثانویه نیز عمل می کند. به گفته دکتر کوروش کلانتر زاده ، مخترع حس گر، قبل از این اختراع برای رصد فعالیت معده باید نمونه مدفوع  ، آزمایش و یا به وسیله جراحی نمونه گیری و تحلیل باکتری های معده انجام می شد . اما با اختراع جدید می توان آنها را به طور واقعی رصد کرد. این کپسول به شیوه غیرتهاجمی میکروب های معده را رصد می کند. 

 

این محققان با اندازه گیری گازهایی که در حالات مختلف در معده آزاد می شود، متوجه شدند این عضو برخی ترکیبات را اکسیده می کند که فرایندی پراسترس برای بدن انسان است. اکسیداسیون در صورت تکرار زیاد به پیری ، سرطان و بیماری قلبی منجر می شود. به همین دلیل مواد حاوی آنتی اکسیدان، راهی آسان برای اجتناب از این خسارت ها است ، اما بدن انسان به میزان متوازنی از روند اکسیداسیون نیاز دارد. این روند ، الکترون سلول ها را می گیرد و آنها را خلع سلاح می کند. از سوی دیگر گلبول های سفید نیز با در روند اکسیداسیون، سلول های باکتری را از بین می برند . حس گرهای جدید همچنین نشان دادند که معده ، اکسیداسیون را انجام می دهد. این محققان در جریان حقیق متوجه شدند معده برای شکستن ترکیبات خارجی ، کار اکسیداسیون را انجام می دهد. به عبارت دیگر معده می داند چه چیزی بیش از حد معمول در بدن مانده است و به جریان معمول هضم ، واکنش نشان نمی دهد. این خود نوعی سیستم ایمنی ایجاد می کند که تا به حال مشاهده نشده بود.

ساخت حس گر رصد معده برای بررسی باکتری های معده، توسط دانشمند ایرانی 

 

مهندسان زیست پزشکی دانشگاه Duke ، اولین عضلات اسکلتی انسانی دارای عملکرد را از سلول های بنیادی پرتوان القایی تولید کردند. این محققان توانستند تنها به کمک سلول هایی که از خراشی ساده روی پوست افراد گرفته شده بود ، این سلول های عضلانی را تولید کنند. در ادامه ، این سلول های بنیادی برای تبدیل شدن به عضله ، تحت درمان با مولکول Pax۷ قرار گرفتند که به سلول ها برای تبدیل شدن به عضله ، سیگنال می دهد. این سلول ها همان طور که تکثیر می شوند ، مشخصه هایی مشابه سلول های بنیادی عضلانی بالغ را به دست می آورند. 

 

بعد از دو تا چهار هفته کشت در محیط سه بعدی، سلول های عضلانی حاصل از این روند ، تمایزی فیبرهای عضلانی را شکل می دهند که قادر به انقباض است و در برابر محرک هایی مانند پالس های الکتریکی و سیگنال های بیوشیمیایی ، که ورودی های عصبی بافت عضلانی طبیعی را تقلید می کنند ، واکنش نشان می دهند . این فیبرهای عضلانی بعد از پیوند به موش ، بیش از سه هفته زنده ماندند و عملکرد داشتند و همزمان با بافت عضلانی موجود ، یکپارچه شدند. این عضلات هر چند مانند عضلات طبیعی ، قوی نیستند اما می توانند در آینده به عضلات قوی و دارای عملکرد تبدیل شوند . محققان امیدوارند از دستاوردهای این مطالعه در آینده ای نزدیک ، برای درمان بیمارانی که به دلایلی مانند دیستروفی عضلانی دوشن (1)، دچار مشکلات عضلانی هستند  استفاده کنند.

تولید اولین عضلات انسانی دارای عملکرد از سلول پوستی، توسط محققان دانشگاه Duke 

 

یک کارمند پست در آمریکا ، بزرگ ترین رقم اول جهان را کشف کرده که شامل ۲۳ میلیون عدد است. این کارمند ۵۱ ساله شرکت پستی FedEx ، پس از ۱۴ سال تحقیق به این کشف دست یافت . این مهندس الکتریک در ایالت تنسی ، برنده جایزه ای ۳ هزار دلاری برای این کشف شده است. این عدد که M۷۷۲۳۲۹۱۷، نام گرفته، بزرگ تر از یک است و فقط بر خود تقسیم می شود. این رقم به طور دقیق شامل ۲۳۳۴۹۴۲۵ عدد است و طول آن در صورت چاپ شدن ، به اندازه ۱۵۰۰ اتوبوس لندنی است که پشت سر یکدیگر قرار گرفته اند.

کشف بزرگ ترین عدد اول جهان، توسط یک کارمند پست

دوستان همراه تا برنامه ای دیگر و تازه هایی دیگر از دنیای علم و فناوری و پزشکی خدا یار و نگهدار شما.

.............................................................................................

1- دیستروفی عضلانی دوشن، یک بیماری ژنتیکی است که با تضعیف تدریجی عضلات  منجر به مرگ می شود. دیستروفی عضلانی دوشن بدترین و شایع ترین نوع دیستروفی عضلانی است. این وضعیت اغلب در جوانان مشاهده می شود، زیرا علائم در دوران کودکی شروع می شود و کسانی که مبتلا به این بیماری باشند اغلب در اوایل دوران بلوغ می میرند.