حوت 20, 1396 18:02 Asia/Kabul
  • دیدار هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز میلاد حضرت فاطمه (س))
    دیدار هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز میلاد حضرت فاطمه (س))

در آستانه‌ی ولادت باسعادت حضرت صدیقه‌ی کبری فاطمه‌ی زهرا (سلام‌الله‌علیها) هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. در این دیدار پس از مدح حضرت زهرا (س) و ذکر فضایل ایشان توسط مداحان ، حضرت آیت الله خامنه ای بیانات مهمی درباره مقام یگانه دختر پیامبر اعظم (ص) ، وظایف مداحان و مسائل روز ایراد کردند

در آستانه‌ی ولادت باسعادت حضرت صدیقه‌ی کبری، فاطمه‌ی زهرا (سلام‌الله‌علیها) هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. در این دیدار پس از مدح حضرت زهرا (س) و ذکر فضایل ایشان توسط مداحان ، حضرت آیت الله خامنه ای بیانات مهمی درباره مقام یگانه دختر پیامبر اعظم (ص)، وظایف مداحان و مسائل روز ایراد کردند. در فرهنگ اسلامی ذاکر و مداح کسی است که در محافل و مجالس مذهبی به  ذکر فضایل پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و بیان معارف دینی می پردازد. در واقع مداحی هنری است که قادر است مفاهیم اخلاقی صحیح و معارف دینی متقن و حکیمانه را با اجرایی هنرمندانه به دل ها منتقل کند و عواطف و احساسات مردم را در جهت کسب فضائل الهی و معرفت دینی برانگیزد . حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای این دیدار، مداحان را فریاد بلند حق طلبی در روزگار غلبۀ ظلمت وطغیان خواندند و از خداوند متعال خواستند آنان را همواره در خدمت گذاری به خاندان نبوت و ولایت مستدام و موفق بدارد.

دیدار هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی

حضرت آیت الله خامنه ای وصف مقام والای حضرت زهرا (س) را خارج از توان بشر دانستند و گفتند مقامات معنوی و عظمت روحی انسان های بزرگ الهی و آسمانی از جمله فاطمه‌ی زهرا (سلام‌الله‌علیها) را ؛ از خود خدای متعال و از زبان بندگان بزرگ خدا و اولیای‌ الهی بایستی شنید و به اندازۀ فهم خود آن را درک کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به حدیثی از پیغمبر اکرم (ص) که فاطمه‌‌ی زهرا (س) را " سَیِّدَةِ نِساءِ اَهلِ الجَنَّه" معرفی کرده اند فرمودند: «خدای متعال در قرآن، آسیه، همسر فرعون و حضرت مریم (س) را الگویی برای همه‌ی مؤمنین، نه فقط برای زن ها؛ معرفی کرده است، یعنی خدای متعال برای همه‌ی مؤمنین دو زن را الگو قرار داده است. و سرور همه این زنان برجسته در بهشت، حضرت فاطمه زهرا (س) هستند »

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به ایام ولادت حضرت زهرا (س) که روز زن نام گذاری شده است فرمودند: «زن در منطق اسلام و معرفت اسلامی یک الگویی دارد ... زنِ اسلامی عبارت است از آن موجودی که دارای ایمان است، دارای عفاف است، متصدّی مهم‌ترین بخشِ تربیتِ انسان است، اثرگذارِ در اجتماع است، دارای رشد علمی و معنوی است، مدیر کانون بسیار مهمّ خانواده است، مایه‌ی آرامش جنس مرد است؛ همه‌ی اینها در کنار خصوصیّات زنانگی [است]، مثل لطافت، مثل رقّت قلب، مثل آمادگیِ دریافتِ انوارِ الهی؛ این الگوی زن مسلمان است ... در مقابلِ آن، یک الگوی انحرافی وجود دارد که امروز آن الگوی انحرافی، الگوی زن غربی است ... به‌جای همه‌ی خصوصیّات برجسته و ممتازی که در زن اسلامی مشاهده کردیم، خصوصیّت و امتیاز عمده‌ی زن غربی امروز این است که بتواند نظر مردان را جلب کند و در معرض التذاذ مردان قرار بگیرد. لذا شما می‌بینید شاخصه‌‌ی زن غربی، امروز عبارت است از برهنگی. »

دیدار هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی 

 

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه وضعیت کنونی زن غربی از نظر بی بند و باری و برهنگی مربوط به یکی دو قرن قرن اخیر است، گفتند: « اینکه این چه سیاستی است که جامعه‌ی غربی را به این سمت کشانده و هدفش چیست، جای بحثهای طولانی و مفصّل دارد؛ امّا الان واقعیّت این است: زن غربی مظهر مصرف، آرایش، جلوه‌گری در مقابل مردان و وسیله‌ی هیجان جنسیِ نوع مرد . بقیّه‌‌ی حرف هایی که میزنند، مثل قضیّه‌ی عدالت جنسیّتی ، ظاهر قضیّه است، باطن قضیّه آن است. » رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه تعداد قابل توجّهی از بانوان صاحب‌مقام غربی، اخیراً اعلان کردند که در دوران جوانی، در جریان فعالیت های اجتماعی خود، با زور و خشونت مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته‌اند، گفتند: «اسلام به‌وسیله‌ی حجاب، در را بر روی آن مسیری که جنس زن را به این نقطه‌ی انحراف برساند بسته است.» رهبر معظم انقلاب اسلامی حجاب اسلامی را وسیله مصونیتِ زن دانستند و گفتند: «امروز پرچمِ استقلالِ هویّتی و فرهنگیِ زنان در دست زنان ایرانی است؛ امروز بانوان ایرانی با حفظ حجاب، استقلال هویّتی خودشان و استقلال فرهنگی خودشان را به دنیا اعلام می کنند ...زن می تواند در میدان های اجتماعی حضور فعّال داشته باشد، تأثیرگذاری اجتماعی عمیق داشته باشد.» ایشان تأکید کردند حجاب و عفاف و رعایت فاصله‌ی‌ میان زن و مرد، خود را در حدّ وسیله‌ی التذاذ مردان بیگانه و زیاده‌طلب پایین نیاوردن و تحقیر نکردن، جزو خصوصیّات زن ایرانی و زن مسلمانِ امروز است.»  

 

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه سخنان خود درباره جایگاه زن در فرهنگ اسلامی با تأکید بر اهمیت کانون خانواده، به شعار عدالت جنسیتی در غرب اشاره کردند و گفتند: «آن کسانی که وانمود می کنند عدالت جنسیّتی به این است که در همه‌ی میدان هایی که مردها وارد می شوند، زن ها هم باید وارد بشوند، این ها به حرمت، شخصیّت و هویّت زن خیانت می کنند.» ایشان حضور زنان در میدان های اجتماعی ضروری دانستند و گفتند: «امروز جزو بهترین دانشمندان ما، جزو بهترین نویسندگان ما، جزو بهترین شخصیّت‌های فرهنگی ما، زنان بی‌شماری هستند که امروز در جامعه‌ی ما حضور دارند .... امّا درعین‌حال، مدیر خانواده، زن است، محورِ کانونِ خانواده، زن است، مهم‌تر از همه‌ی مشاغل زن، مادری، همسری و ایجاد آرامش و سکینه است... این خصوصیّت زن در اسلام است.» رهبر معظم انقلاب این ویژگی ها را سازندۀ هویت مستقل زن ایرانی دانستند که باید برای حفظ آن تلاش شود.

دیدار هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی  با اشاره به تلاش های مداوم دشمنان اسلام و ایران برای ضربه زدن به هویّت مستقلّ فرهنگیِ زنِ مسلمان گفتند: «دشمن نمی تواند به موفقیت در این زمینه دست یابد اما آنچه بنده را حسّاس می کند، این است که گاهی افرادی که جزو خواص محسوب می شون، نادانسته با دشمن همراهی می کنند و در بحث ضرورت حجاب در محیط های اجتماعی ایجاد تشکیک می کنند.» حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به ایستادگی قاطعانه امام خمینی در برابر رواج حرام الهی در جامعه گفتند: « اگر کسی در منزل خودش حجاب را رعایت نکند، گناهی است ما بین فرد و خدای او، که باید در مقابل خداوند پاسخگو باشد و حکومت کاری به آن ندارد اما آن کاری که در ملأ عام و در خیابان انجام می گیرد، یک کار اجتماعی است، یک آموزش عمومی است؛ این [خطا]، برای حکومتی که به نام اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجاد می کند. آنچه حرام شرعی است نبایستی به‌صورت آشکار در کشور انجام بگیرد. شارع مقدّس بر حکومت اسلامی تکلیف کرده است که مانع از رواج حرام الهی در جامعه بشود؛ حکومت اسلامی موظّف است در مقابل حرام و گناه علنی بایستد. »

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به شعار آزادی و عدالت جنسیتی در غرب اشاره کردند و گفتند: « آن کسانی که به نام آزادی، ولنگاری را در جامعه ترویج می کنند، آزاد نیستند، اینها اسیر دست‌بسته‌ی فرهنگ غربی‌اند؛ فرهنگ غربی است که دارد اینها را هدایت می کند؛ این چه آزادی‌ای است؟ آزادی این است که شما نیّت خودتان، ایمان خودتان، فکر خودتان، قرآن خودتان، الگوی اسلامی خودتان را داشته باشید و آن را دنبال بکنید؛ این، آزادی است، این، عظمت است.»  

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه بالاترین آمار خشونت علیه زنان از جمله آمار ِتجاوز جنسیِ با اِعمال زور و نیز خشونت مردان علیه همسرانشان به آمریکا تعلق دارد گفتند : « غربی ها اسم عدالت جنسیّتی را می‌آورند، برای اینکه بتوانند مقاصدِ خودشان را اِعمال بکنند. در اسلام، عدالت جنسیّتی به این است که زن، محترم باشد، مورد تعرّض قرار نگیرد؛ مرد به‌خاطر قوای جسمانیِ قوی‌تر از زن و به‌خاطر قواره‌ی بزرگ‌تر از زن، به خودش حق ندهد که به زن زور بگوید و یا اِعمال خشونت بکند؛ عدالت این است.» ایشان تدوین قوانین راهگشا در حوزه خانواده و زنان را ضروری دانستند و تأکید کردند در تدوین این قوانین  نباید ملاک های غربی مثلا در تعریف خشونت، اصل قرار بگیرد .

دیدار هزاران نفر از شاعران و ستایشگران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) با رهبر معظم انقلاب اسلامی

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنان خود جامعه‌ مداحان را یک رسانه قوی و مهم خواندند که به خاطر مواجهه با همه اقشار مردم ، میدان و فرصت کافی برای پیام رسانی دارد.  ایشان به مداحان توصیه کردند برای بالا بردن معرفت و ایمانِ مخاطبانِ خود تلاش کنند و اشعار و بیانات خود را طوری انتخاب کنند که معرفت عقلی و ایمان قلبی او افزایش یابد. حضرت آیت الله خامنه ای  همچنین به مداحان توصیه کردند در مجالس خود به ترویج اخلاق و رفتار اسلامی، اتحاد ملی، ترویج انس با قرآن و نماز و پرهیز دادن مردم از گناهان و زشتی ها و روشنگری سیاسی بپردازند. ایشان روشنگری سیاسی را از ضروریات امروز جامعه دانستند و گفتند: « دشمنان مرتّباً امروز در زمینه‌های سیاسی شبهه‌آفرینی می کنند؛ راجع به اینکه ایران چرا در منطقه حضور دارد. حالا مدّعی کیست؟ آمریکا! که همه جا حضور فتنه‌گرانه و مفسدانه پیدا می کند؛ هر جا آمریکا هست، فساد هست؛ هر جا آمریکا هست، فتنه هست. دولت فتنه‌گر و فسادانگیز آمریکا، به ما می گوید شما چرا در منطقه حضور دارید! خب، ما [اگر] در منطقه حضور داریم باید از تو اجازه بگیریم؟ ما برای حضور در منطقه بایستی با دولت های منطقه مذاکره کنیم، گفتگو کنیم؛ با شما چرا گفتگو کنیم؟ هروقت خواستیم در آمریکا حضور پیدا کنیم، با شما باید گفتگو کنیم.»

 

 

کلیدواژه