حمل 04, 1398 12:04 Asia/Kabul
  •  بررسی مطبوعات چاپ کابل ۴ حمل 1398

"آغاز سال نو و ادامه ی حکایات کهنه"،"یکصدا و همسو در برابر گروه های افراطی" و "آیا طالبان به واقع تغییر کرده اند ؟" عناوین سرمقالات امروز روزنامه های چاپ کابل است.

"آغاز سال نو و ادامه ی حکایات کهنه" عنوان سرمقاله ی روزنامه ماندگار است که در آن چنین آمده است:

متأسفانه آن‌گونه که انتظار می‌رفت، سال نوِ ۱۳۹۸ با آرامش آغاز نشد. حداقل در یک رشته انفجارها در کارته‌سخی کابل، شش‌تن از باشنده‌گانِ پایتخت قربانی و تعداد زیادی هم مجروح شدند. می‌گویند سالی که نیکوست از بهـارش پیداست. اگر نخستین روزِ سال چنین با ماتم آغاز شده باشد، آن‌گاه چه انتظاری می‌توان از هفته‌ها و ماه‌های آیندۀ آن داشت

ماندگار می افزاید :

به نظر می‌رسد که طالبان و گروه‌های هم‌راستا با آن‌ها، همچنان قتل و کشتار را به عنوان اصلی‌ترین هدفِ خود در سالِ روان پی‌گیری خواهند کرد. هرچند که بارقه‌های اُمید نیز وجود دارد که در بحبوحۀ این‌همه حوادثِ جانخراش، گفت‌وگوهای صلح به نقطه‌یی برسد که مردمِ ما انتظارش را دارند و نه آن نقطه‌یی که برخی سیاست‌مداران و یا کشورهایِ طماعِ منطقه به آن دل خوش کرده‌اند.

"یکصدا و همسو در برابر گروه های افراطی" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان ما است که در آن چنین آمده است:

استقبال از نوروز، استقبال از زندگی، بالندگی، شور و نشاط همگانی و استقبال از کار و تلاش جمعی است. هیچ دین و آیینی آن را نفی نکرده و نمی تواند نفی کند؛ چون دین برای زندگی است و هر چیزی که به زندگی زیبایی و معنا ببخشد با آموزه های دینی سازگاری دارد.

متأسفانه جریان های سیاسی وابسته به استخبارات بیگانه، برای ترویج افکار و اندیشه های خرافی، به دین متوسل می شوند و با استفاده از گزاره های دینی به حلال و حرام یک چیز فتوا می دهند. جشن نوروز بر مبنای همین فتواها از سوی برخی واپس گراها تحریم می شود و این تحریم ها بهانه خوبی به دست گروه های تروریستی و افراطی می دهد تا در آغاز جشن طبیعت و شروع سال نو، با انتحار، انفجار و فیرهای هاوان و راکت، مردم مسلمان و بیگناه را هدف قرار داده و ده ها خانواده را داغدار و مصیبت دار بسازند.

نویسنده می افزاید:
در دو سال گذشته حملات پیچیده و سازماندهی شده در مراسم جشن نوروزی در کابل و ولایت هلمند صورت گرفته است. این حملات نشان می دهد که گروه های تروریستی عامدانه جشن نوروز را هدف قرار می دهند تا خودشان را مجریان دستورات دینی معرفی کنند و زمینه فریب تعدادی از جوانان ناآگاه، احساساتی و بی خبر از دین را فراهم کرده و آنها را به پیوستن به گروه های افراطی تشویق کنند
این گونه حملات به طور دقیق وحدت، همدلی، انسجام و همزیستی مسالمت آمیز مردم افغانستان را هدف قرار می دهند. دراین حملات گروه های تروریستی تلاش می کنند تا همسویی و هم اندیشی برخی از جریان های مذهبی و سیاسی را باخود داشته باشند. سکوت و بی تفاوتی علماء، نهادهای مذهبی، روشنفکران، جامعه مدنی، رسانه ها و در کل مردم افغانستان در قبال این گونه حملات، حمل بر تأیید حملات از سوی برخی طیف های اجتماعی گردیده و گروه های افراطی را بر تداوم حملات تفرقه افگنانه شان ترغیب می کند.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی هشت صبح که در سر مقاله ای تحت عنوان  "آیا طالبان به واقع تغییر کرده اند ؟"چنین نوشته است:

دیروز بر محفل گرامی‌داشت از جشن نوروز و روز دهقان در لشکرگاه حمله‌ی تروریستی شد. طالبان مسوولیت این حمله را به دوش گرفتند. آنان شاید به هدف کشتن والی و دیگر مقام‌های ولایت هلمند به این گردهم‌آیی حمله کردند. حمله به یک گردهم‌آیی مردمی هیچ توجیه عقلانی، سیاسی، مذهبی و بشری ندارد. حمله به جشن دهقان غیر از این که دشمنی با نفس زنده‌گی باشد، تفسیر دیگری ندارد.

در پایان هشت صبح می افزاید : 

طالبان یک‌بار دیگر نشان دادند که در راه رسیدن به اهداف سیاسی و نظامی‌شان، ‌پروای جان غیرنظامیان را ندارند و به گردهم‌آیی‌ای حمله می‌کنند که در آن غیرنظامیان حضور دارند. این حمله فاصله‌ی فکری گروه طالبان را با بیش‌تر مردم افغانستان و ارزش‌های جهانی نیز نشان می‌دهد.

کلیدواژه