خرداد ۲۷, ۱۴۰۳ ۱۲:۳۵ Asia/Tehran
  • تصویری از یک عراقی به نام عبده حسین سعد فالح در حال شکنجه شدن توسط نیروهای آمریکایی
    تصویری از یک عراقی به نام عبده حسین سعد فالح در حال شکنجه شدن توسط نیروهای آمریکایی

پارس تودی - برایان والش(Brian P. Walsh) با انتشار یادداشتی در سایت واشنگتن پست، نحوه روایت حضور نظامیان آمریکا در ژاپن و در خلال جنگ جهانی را مناسب برای تصویر آمریکا نمی‌داند و معتقد است که می‌توان در روایات آن شک کرد.

عنوان یادداشت منتشر شده در واشنگتن پست این است: «چگونه بدنام سازی ظالمانه سربازان آمریکایی در کتاب‌های تاریخ جای گرفته است؟؟» (How an outrageous smear of U.S. troops wound up in history books) به گزارش پارس تودی، نگارنده یادداشت در ابتدای متن خود تصویری منطقی از شیگرو یوشیدا(Shigeru Yoshida) نخست وزیر ژاپن، ارائه داده‌است که راه را برای حضور اشغالگران آمریکایی باز می‌کند. در این روایت، همکاری با نیروی اشغالگر و تقدیم میهن به او، امری عقلانی جلوه داده شده‌است.

نکته قابل توجه اینکه در متن، اشاره‌ای به بمباران اتمی ژاپن توسط ایالات متحده نمی‌شود. تنها یک کشور در طول تاریخ از بمب اتمی در جنگ استفاده کرده است؛ این اتفاق دو بار افتاده و بمب اتم، هر دو بار علیه مردم ژاپن استفاده شده‌است. جالب است که در متن واشنگتن پست به نفرت و سوگیری افکار عمومی علیه آمریکا در موضوع جنگ ژاپن اشاره می‌شود ولی به عجیب ترین و کشنده ترین بمباران تاریخی مردم غیرنظامی اشاره نمی‌شود.

در این یادداشت کتاب‌های تاریخی که روایتگر جنایات اشغالگران آمریکایی هستند به متون شلخته، مغرضانه و کاملاً نادرست تعبیر شده‌اند. در ادامه متن، تجاوز نیروهای آمریکایی در 10 روز ابتدایی اشغال به زنان ژاپنی در استان کاناگاوا مورد تردید قرار گرفته و بدون ارائه سند تاریخی آمار 1366 تجاوز به زنان این استان رد شده است. این متن تنها آمار 1100 تجاوز نیروهای متفقین (اعم از نیروهای آمریکایی و سایر کشورهای متفقین) آن هم در طول 6 سال اشغال را می‌پذیرد و به آن اعتراف می‌کند.

ویرانه های باقی مانده از حمله اتمی آمریکا به ژاپن

 

 

در بخش دیگری از این مقاله، نویسنده می‌کوشد آمار بالای بیماری‌های مقاربتی در میان سربازان آمریکایی را کمرنگ جلوه دهد. برایان والش در ادامه با ناامیدی از فضای ضد آمریکایی موجود در کتاب‌ها و منابع دانشگاهی مربوط به اشغال ژاپن می‌نویسد: سیاسی‌شدن تاریخ دانشگاهی در آموزش عالی ایالات متحده، آنقدر شدید است که حتی مورخان نسبتاً بی‌طرف نیز نمی‌توانند تحت تأثیر تعصب رایج ضد آمریکایی در این زمینه قرار نگیرند.

نویسنده در ادامه یادداشت خود، محققان تاریخی را متهم به تعصب می‌کند و می‌گوید: «تعصبی که مد امروز است، اعتقاد دارد که ایالات متحده و به ویژه ارتش آن نیروهای سرکوبگر هستند و بنابراین قادر به ایجاد هیچ تغییر مثبتی در جهان نیستند».

یکی از کسانی که توسط نویسنده این یادداشت به تعصب متهم می‌شود، آقای جان دبلیو داوئر(John W. Dower) است که در سال 2019 رابطه آمریکا و ژاپن را توهین آمیز خوانده بود. وی در مصاحبه‌ای گفته بود: «ما با تداوم معاهده امنیتی ایالات متحده و ژاپن که استقلال ژاپن را با تبدیل ژاپن به سنگر امپراتوری آمریکا به خطر انداخته و آن را به اتخاذ موضع خصمانه با چین وادار کرده است، مخالفیم.»

انتقاد از رفتار شبه استعماری آمریکا با ژاپن باعث شده نویسنده سایت واشنگتن پست، استاد دانشگاه ماساچوست و محقق روابط آمریکا و ژاپن را متعصب بخواند.

به طور کلی این رویه عجیب را می‌توان دید که بخاطر کم کاری عظیم رسانه‌های ژاپنی و اساتید تاریخ، علوم اجتماعی و ... و همچنین عدم تمایل دولت مطیع ژاپن به دفاع از روایت و خاطرات تاریخی ستم دیدگان ژاپنی؛ برخی رسانه‌های اصلی آمریکایی آرام آرام به دنبال تحریف تاریخ و توجیه جنایات خود در قبال این کشور هستند.

بسیاری نقادان معتقدند که ژاپن با کوتاهی خود در زمینه جنگ روایتها و رسانه‌ای، سبب شده جای جلادی چون آمریکا با خودش که قربانی بود، عوض شود و این روایت را بپذیرد که ژاپن مقصر استفاده آمریکایی‌ها از بمب اتم بوده است و در نتیجه صحبت در باب این حجم عظیم از توحش آمریکایی فراموش شود.

تظاهرات مردم ژاپن علیه تجاوز سربازان آمریکایی به زنان ژاپنی

 

عبارات کلیدی: بمباران اتمی هیروشیما، بمباران اتمی ناکازاکی ، استفاده آمریکا از بمب اتم ، واشنگتن پست ، روابط آمریکا و ژاپن

smt/mrt

کلیدواژه