قدرتنمایی زنان ایرانی | تولید پهپادهای تخصصی، اختراعات بیوفیدبک و ایجاد بانکهای سلولی
-
قدرتنمایی زنان ایرانی | تولید پهپادهای تخصصی، اختراعات بیوفیدبک و ایجاد بانکهای سلولی
پارس تودی - زنان ایرانی در حوزه «فناوری» پیشرفتهای بزرگی داشته و در فرایند ساخت محصولات هایتک و رشد اقتصاد دانش بنیان گامهای موثری برداشتهاند.
برپایه آمارها تعداد بانوان ایرانی مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکتهای دانشبنیان در ۳ سال اخیر رشد خوبی را نشان دادهاند. تعداد مدیران زن فناور از ۱۰۹۲ نفر ۲۲۵۰ نفر رسیده است که رشد دو برابری را نشان میدهد.
این زنان فناور با مدیریت بر شرکتهای دانش بنیان، در افزایش اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، پاسخ به نیازهای ایران و همچنین کمک به ارزآوری و رشد اقتصاد دانش بنیان قدمهای موثری برداشتهاند. به گزارش پارس تودی به نقل از خبرگزاری مهر در یک نمونه و در تازهترین رویداد بینالمللی، ۴ بانوی کارآفرین ایرانی در مسابقه شرکتهای نوآفرین زنان بریکس که یکی از برنامههای اصلی مجمع کارآفرینان بریکس به شمار میرود، برنده جایزه این مسابقه شدند. در این رویداد در میان ۲۶ پروژه نهایی، ۴ مورد متعلق به بانوان نوآفرین برتر ایرانی بوده است.
یکی از زنان سرآمد ایرانی دکتر اعظم کرمی است که با مدیریت بر یک شرکت دانش بنیان به گردآوری فارغ التحصیلان و نخبگان دانشگاهی پرداخته است. یکی از محصولات این شرکت که برنده جایزه مسابقه شرکتهای نوآفرین زنان بریکس و جیتکس دبی شده، «پهپاد تخصصی پایش خطوط انتقال برق» نام دارد. ناوبری مبتنی بر پردازش تصویر و مستقل از جی پی اس، قابلیت ناوبری اطراف میدان مغناطیسی بالا، پرواز اتوماتیک، اسکن بصری اطراف و دوربین تصویربرداری با زوم ۳۰ برابر، از ویژگیهای این پهپاد به شمار میرود.
سیده فاطمه حسینی یکی از بانوان کارآفرین ایرانی دیگر است که در شرکت دانش بنیان خود برای بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلالات مغز و اعصاب، محصولات نوینی را تولید و به بازار عرضه میکند. محصول دانش بنیان این شرکت «قاشق یار هوشمند» نام دارد که با فناوری بیوفیدبک به افرادی که بر اثر عوارض سالمندی، پارکینسون، سکته مغزی به لرزش دست دچار شدهاند، کمک میکند به راحتی غذا را میل کنند.
این دستگاه میتواند تا ۸۵ درصد لرزش دست را کم کند و الگوریتمها هوشمند در تعامل با سنسورهای دقیق به کار رفته در قاشق یار، قادرند به طور خودکار لرزش دست را از حرکت ارادی تمایز دهند.
دکتر مرضیه ابراهیمی مدیرعامل شرکت دانش بنیان دیگری است که در حوزه فناوری و نوآوری درمان بیماران سرطانی با استفاده از روشهای نوین فعالیت میکند. طرح برگزیده متعلق به این شرکت درباره «ایجاد بانک سلولهای ایمنی» است که برای درمان بیماران سرطانی قابل استفاده است. سلولهای ایمنی در افراد سالم میتوانند ساز و کاری را برای درمان بیماران سرطانی فراهم کند. این سلولها، به طور طبیعی خاصیت تشخیص سلولهای سرطانی و از بین بردن آن را دارند. این سلولها همچنین حذف عفونتهای ویروسی و افزایش بقای پیوند سلولهای بنیادی در بیماران مبتلا به سرطان را انجام میدهند.
شرکت دانش بنیان دیگری در حوزه هوش مصنوعی فعال است که با مدیریت بانوی ایرانی نفیسه حاتمی خواه، «پلتفرم جامع احراز هویت دیجیتال» را ارائه داده است. این پلتفرم دیجیتال با ابتکاراتی جدید در حوزه بانک و خدمات مالی، ارتباطات و اپراتور موبایل، صرافی ارز دیجیتال، بورس، بیمه و سرمایهگذاری کاربرد دارد. ممانعت از سواستفاده از هویتهای سرقتشده براینهادها و سازمانها از جمله صرافی ارز دیجیتال از کاربردهای این پلتفرم است.
چنین دستاوردهای فناورانه ای که با مدیریت زنان ایرانی ظهور کرده نشان دهنده آن است که زن ایرانی نه تنها در حوزههای ورزشی، هنری، اجتماعی و … که در حوزه علم و مدیریت علمی نیز به سطح بسیار مطلوبی رسیده است.
عبارات کلیدی: توانایی زنان ایرانی، پهپاد، شرکتهای دانشبنیان ایرانی
SMT/HK