فروردین ۰۳, ۱۴۰۳ ۱۴:۴۷ Asia/Tehran
  • تحرکات اخیر تروریسم آبی اسرائیل / روز جهانی آب
    تحرکات اخیر تروریسم آبی اسرائیل / روز جهانی آب

پارس تودی- در نخستین کنگره صهیونیست‌ها در شهر بازل سوئیس در آگوست سال 1897 میلادی گفته شده بود که بدون آب، تاسیس دولت صهیونیستی ممکن نخواهد بود و حالا رژیم صهیونیستی، علاوه بر تهدیدات مستقیم تروریستی و ضدامنیتی، در حوزه امنیت آب نیز برای کشورهای عربی، اعم از لبنان، اردن، سوریه و فلسطین بحران سازی می کند.

در پاییز سال 1402 هجری شمسی، پروژه ایستگاه پمپاژ آب چشمه وازانی، بزرگترین ایستگاه پمپاژ آب در جنوب لبنان به دلیل حملات هوایی اسرائیل ویران شد.

احمد المحمد، از مقامات محلی لبنانی دراین‌باره گفت:

«حملات اسرائیل به تجهیزات برق، پمپ‌ها و شبکه‌های توزیع پروژه آب آسیب رسانده و منجر به توقف پمپاژ آب به روستاها و شهرهای متعدد در مناطق مرزی شده است».

کمبود آب در مناطق مرزی لبنان

 

حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به مرز لبنان، باعث ایجاد کمبود آب آشامیدنی شده و مرزنشینان، با جمع آوری آب باران و کشیدن آن از طریق لوله‌های پلاستیکی از پشت بام منازل خود، آب مورد نیاز خود را تامین می‌کنند.

 

در مناطق دیگر نیز، روستاییان لبنانی، به حفر چاه روی آورده‌اند که بهداشت و سلامتی آنان را به خطر می‌اندازد.

اردن نیز مانند لبنان، چنین وضعیتی را در سال 1402 هجری شمسی تجربه کرد.

از زمان امضای توافقنامه صلح بین اردن و اسراییل در سال 1994 میلادی، این رژیم متعهد شده که سالانه بین 25 تا 50 میلیون مترمکعب آب اردن را تامین کند اما بارها این تعهد را نقض کرده است.

«ایمن صفدی» وزیر خارجه اردن اعلام کرده در شرایطی که اسرائیل به کشتار مردم غزه ادامه می‌دهد، نمی‌تواند کنار یک وزیر صهیونیست بنشیند و توافقنامه آب و برق امضا کند.

ساکنان غزه قربانی آب های آلوده

 

تلاش‌های اسرائیل برای افزایش بحران آبی کشورها، علاوه بر لبنان، سوریه، فلسطین و اردن را نیز با شرایط دشواری روبرو کرده است.

در همین حال، تشکیلات خودگردان فلسطین از حوضه آبی کوهستان ساحل غربی رود اردن سهم ناچیزی دارد و با مشکل جدی روبروست.

در دیگر سو، اشغال بلندی‌های جولان، توسط اسرائیل، سوریه را از منابع آبی دریاچه جلیله محروم ساخته است.

اسرائیل متکی به سفره آب زیرزمینی ساحلی و سفره آب زیرزمینی کوهستان است که هر دو آنها، زیر غزه و زیر کرانه باختری قرار دارند. آب‌های سطحی اسرائیل، عمدتاً در شمال و شرق متمرکز شده و دست اندازی به منابع رود اردن، شرایط را برای اردن و سوریه سخت کرده است.

تل آویو پروژه‌ای به نام حامل ملی آب ایجاد کرده که شامل کانال ‌ها، خطوط لوله و ایستگاه ‌های پمپاژ است و آب را از دریای جلیله از مناطق پر آب شمالی به بخش‌های مرکزی و جنوبی منتقل می‌کند.

دریاچه مَسعَدَه در شمال شهر قنیطره و مشرق شهر مسعده، و دریاچه طبریه یا دریای جلیل میان جولان و فلسطین و رودهای پرآبی چون رود اردن در مغرب جولان و رُقّاد در شمال جولان، باعث شده که رژیم صهونیستی همچنان به شکل اشغالگرانه در این منطقه بماند.

آنچه واضح است این است که، اسرائیل، از نیم قرن قبل تروریسم آب را آغاز کرده و امروز که جنگ آب به موضوعی محتمل در غرب آسیا تبدیل می‌شود،تل‌آویو از این نوع تروریسم بحران زا دست نخواهد کشید.

سرقت آب توسط صهیونیست ها

 

عبارات کلیدی: بحران آب،  استفاده اسرائیل از آب به عنوان سلاح ، اشغالگری اسرائیل ، تروریسم آبی اسرائیل ، روز جهانی آب

کلیدواژه