توافق جدید ایران و روسیه برای توسعه میادین نفت و گاز
وزیران نفت ایران و انرژی روسیه برای توسعه میادین نفت و گاز به توافق رسیدند .
به گزارش ایرنا، «جواد اوجی» وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در حاشیه هفتمین نشست مجمع سران کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) در الجزیره پایتخت الجزایر در دیدار با «نیکلای شولگینوف» وزیر انرژی روسیه، ایجاد قطب گازی در قالب پیمان شانگهای در منطقه اوراسیا، همچنین توسعه میدانهای نفت و گاز، روند پیگیری و اجرای قراردادهای موجود و رفع چالشهای آنها را بررسی کردند و مذاکرات مطلوبی درباره امضای قراردادهای تازه بهمنظور توسعه میدانهای نفت و گاز با شرکتهای روس انجام و توافقهایی محقق شد.
ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز جهان و از بنیانگذاران جیئیسیاف است.
کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، ۱۲عضو اصلی جیئیسیاف هستند و آنگولا، جمهوری آذربایجان، عراق، مالزی، موریتانی، موزامبیک و پرو بهعنوان ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت میکنند.
اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز ۳۹ درصد از تولید گاز جهان، ۶۹ درصد از ذخایر گازی جهان، ۴۰ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۵۱ درصد از تجارت گاز طبیعی مایعشده (الانجی) را در اختیار دارند.
ایران میزبان هشتمین نشست سران کشورهای صادرکننده گاز در سال ۲۰۲۷ میلادی خواهد بود.
در دیدار وزیر نفت ایران با وزیر انرژی روسیه، تجارت گاز بین دو کشور و کشورهای منطقه و ایجاد زیرساختهای لازم با هدف تحقق تجارت پررونق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست همچنین توافقهایی که پیش از این درباره اتصال شبکه برق ایران و روسیه انجام شده بود، در این دیدار پیگیری و موانع موجود بررسی شد تا این هدف هرچه سریعتر انجام شود.
در این نشست نمایندگانی از شرکتهای روس از جمله زاروبژنفت و گازپروم هم حضور داشتند.
جواد اوجی روز چهارشنبه (28 فوریه ) در نشست خبری پایان هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه تصریح کرده بود که مذاکرات با شرکتهای توانمند روسیه ماههاست که از سوی شرکت ملی نفت ایران در حال انجام است و تاکنون قرارداد توسعه هشت میدان نفتی ایران با شرکتهای روس امضا شده که بیش از ۲۰۰ هزار بشکه از افزایش تولید نفت خام ایران از محل این قراردادها بوده است.
ایران و روسیه در زمینههای دوجانبه به ویژه روابط اقتصادی، نظامی و امنیتی و همچنین درباره مسائل منطقهای و بینالمللی همانند مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا، اشتراک منافع راهبردی دارند و این از عوامل اصلی همکاری نزدیک دوطرف در سال های اخیر بوده است.