وزیر دفاع : موضع قاطع ایران حفظ تمامیت ارضی کشور‌های منطقه است
(last modified Thu, 07 Mar 2024 04:51:57 GMT )
اسفند ۱۷, ۱۴۰۲ ۰۹:۵۱ Asia/Dushanbe
  • موضع قاطع تهران حفظ تمامیت ارضی کشور‌های منطقه از جمله منطقه قفقاز است
    موضع قاطع تهران حفظ تمامیت ارضی کشور‌های منطقه از جمله منطقه قفقاز است

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت،موضع قاطع تهران حفظ تمامیت ارضی کشور‌های منطقه از جمله منطقه قفقاز است.

قفقاز منطقه‌ای بین دریای سیاه و دریای کاسپین (خزر) شامل گرجستان، جمهوری جمهوری آذربایجان، ارمنستان و بخش هایی از روسیه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیر سرتیپ «محمد رضا قرایی آشتیانی» وزیر دفاع ایران روز چهارشنبه در دیدار «سورن پاپیکیان» وزیر دفاع ارمنستان در تهران، با تاکید بر حمایت از صلح جامع و پایدار در منطقه افزود، موضع قاطع تهران حمایت از تمامیت ارضی کشور‌های منطقه و حق حاکمیت آن‌ها بر تمام قلمرو خود و تغییر نکردن مرز‌های شناخته شده بین المللی است.

 

 

امیر سرتیپ قرایی آشتیانی با بیان اینکه موضوع تقویت روابط با کلیه همسایگان جزء اصول سیاست خارجی دولت ایران است، گفت، کشور ارمنستان از اهمیت ویژه‌ای در روابط همسایگی با ایران برخوردار بوده و روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف از بدو استقلال ارمنستان، همواره روند رو به رشدی داشته است.


وزیر دفاع ایران افزود، جمهوری اسلامی ایران همواره از مذاکره مستقیم، صلح پایدار و ارتباط مستقیم دو همسایه ارمنستان و جمهوری آذربایجان پشتیبانی کرده  است و این امر را زمینه ساز پیشرفت و توسعه منطقه قفقاز می‌داند.


امیر سرتیپ قرایی آشتیانی با تاکید بر امنیت درون منطقه‌ای و سازوکار‌های منطقه‌ای امنیت تصریح کرد، جستجوی امنیت در خارج از منطقه قفقاز نتیجه معکوس دارد و منطقه را به محل منازعه قدرت‌ها تبدیل و امنیت و ثبات در منطقه را دچار چالش‌های بیشتر می‌کند، لذا نباید اجازه داد منطقه قفقاز به زمین رقابت دیگران تبدیل شود، زیرا در این صورت ثبات و امنیت تک تک کشور‌ها به مخاطره می‌افتد.
وزیر دفاع ارمنستان نیز با بیان اینکه دوستی ایروان - تهران تاریخی و چند هزار ساله است، گفت، برای ارمنستان بسیار مهم است که هر دو کشور در قبال ثبات در منطقه دیدگاه مشابه دارند و باید با نگاه به تحولات و امنیت منطقه‌ای برای نزدیکی بیشتر روابط دو جانبه تلاش کرد.
پس از جنگ ۴۴ روزه بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌ باغ در سال ۲۰۲۰ دو کشور با میانجی‌گری روسیه توافق آتش‌ بس امضا کردند و بدنبال آن بخش هایی از قره باغ به جمهوری آذربایجان واگذار شد اما با وجود امضای توافق نامه آتش بس، تنش همچنان بر روابط دو کشور حاکم بوده و طرفین بارها یکدیگر را به نقض آتش بس متهم می کنند.