ترور دانشمندان هسته ای، جنایت علیه بشریت و نقض حقوق بین الملل
" کاظم غریب آبادی " معاون امور بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه روز شنبه در اظهاراتی به مناسبت سالگرد شهادت محسن فخری زاده، ترور دانشمندان هسته ای را جنایت علیه بشریت و نقض حقوق بین الملل دانست.
غریب آبادی همچنین با انتقاد از بی عملی و سکوت سازمانهای بین المللی و کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم ازپایان اقدامات دادگستری تهران در زمینه رسیدگی حقوقی به چهار پرونده ترور دانشمندان هستهای خبر داد.
«محسن فخری زاده» رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در 27 نوامبر 2020 در شهر آبسرد استان تهران در یک حمله تروریستی در منطقه آبسرد دماوند استان تهران به شهادت رسید.
شهید فخری زاده یک فیزیکدان ممتاز و استاد دانشگاه بود، که ابتکارات علمی متعددی را از جمله در حوزه های های پدافند غیرعامل شیمیایی، بیولوژیکی و هسته ای برای اهداف حفاظتی اجراء و بویژه در حوزه دانش و تجربه هسته ای، خدماتی ماندگار ارائه کرد.
جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هدف حملات تروریستی گسترده قرار گرفت .ترور شخصیتهای برجسته سیاسی و انقلابی کشور، ترور 17 هزار انسان بیگناه، از جمله جنایاتی است که توسط آمریکا وتروریست های تحت حمایت آنها در منطقه صورت گرفت. ترورهای هدفمند امریکا با استفاده ازنقش جنایتکارانه رژیم صهیونیستی از حدود یک دهه قبل با ترور چند دانشمند هسته ای ایران در سال های 2010، 2011 و 2012 آغاز شد. ترور دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای و دفاعی ایران نیزدر ادامه این اقدامات تروریستی صورت گرفت.
در تحلیل این موضوع سه جنبه قابل تامل وجود دارد:
جنبه نخست؛ ماهیت سیاسی واهداف مغرضانه ای است که از سوی سازمان های جاسوسی امریکایی –اسراییلی و شبکه های تروریستی مورد حمایت انها در منطقه دنبال می شود .
جنبه دوم؛ تلاش دشمنان برای ممانعت از پیشرفت های علمی در ایران است که علیرغم ترور ها و تحریم های حداکثری، خرابکاری درتاسیسات هسته ای نتوانست آنها را به اهدافشان برساند.
جنبه سوم، ضربه زدن به زیر ساخت ها ی امنیت و اقتدار ایران است. ترور سردارشهید سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مصداق دیگری از این ترورهای هدفمند است.
جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که استاندارد ها دوگانه غرب درمبارزه با تروریسم نه تنها غیرسازنده است ، بلکه منجربه شکست مبارزه جهانی با تروریسم خواهد شد. تجربه یکدهه اخیر نشان داد که ادامه این سیاست های دو گانه سرانجام به فراهم شدن زمینه های بیشتر به ترویج و توسعه تروریسم دولتی منجر می گردد.
نوام چامسکی نظریه پرداز و تحلیلگر مسایل سیاسی که آمریکا را سردمدار تروریسم می داند دراین باره می گوید؛ "تا زمانی که ایران مستقل بماند و در برابر سلطه آمریکا سر تعظیم فرود نیاورد ، دشمنیها و مخالفت های آمریکا ادامه خواهد داشت، جمهوری اسلامی ایران از نظر آمریکا غیرقابل پذیرش است، چون از استقلال خود چشمپوشی نمی کند."
سازمان ملل از طریق قطعنامه های متعدد خود و با اجماع، تمامی اقدامات، روش ها، و رویه های تروریسم را که در هر کجا و ازسوی هرکس مرتکب شوند، به عنوان اقدامات جنایتکارانه و غیرقابل توجیه محکوم کرده است.
جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی دفاع از خود را برای اتخاذ تمامی اقدامات لازم در پاسخ به این حمله تروریستی و هرگونه اقدامات متخلفانه دیگر، مطابق با منشور ملل متحد و حقوق بین الملل محفوظ می دارد.
بیشتر بخوانید