تحلیل: پرتاب آزمایشی ماهواره بر سیمرغ و فضاسازی های خارجی
(last modified Sat, 01 Jan 2022 05:58:28 GMT )
دی ۱۱, ۱۴۰۰ ۱۰:۵۸ Asia/Dushanbe
  • موشک ماهواره‌ بر سیمرغ قادر است ماهواره‌هایی تا وزن 250 کیلوگرم را در مدار 500 کیلومتری زمین قرار دهد
    موشک ماهواره‌ بر سیمرغ قادر است ماهواره‌هایی تا وزن 250 کیلوگرم را در مدار 500 کیلومتری زمین قرار دهد

آمریکا و برخی کشورهای اروپایی که با هر موفقیتیی  در ایران، به  فضا سازی  تبلیغاتی و وارونه سازی واقعیت ها می پردازند، این بار نیز پرتاب ماهواره بر سیمرغ را بهانه قرار داده اند تا برنامه موشکی ایران را تهدید برای امنیت معرفی کنند.

«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به فضاسازی های  برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در خصوص پرتاب آزمایشی ماهواره بر سیمرغ اظهار داشت، پیشرفت های علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا-فضا، حق مسلم ملت ایران بوده و اینگونه اظهارات مداخله جویانه در عزم ملت ایران برای پیشرفت در این حوزه، خللی ایجاد نخواهد کرد.


سعید خطیب زاده تصریح کرد؛هیچ قطعنامه ای جمهوری اسلامی ایران را از برنامه تحقیقات فضایی و آزمایشهای مرتبط از جمله در حوزه ماهواره برها منع نمی کند، لذا استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ قیاسی بی مورد و از اساس خلاف واقع است.
بدیهی است جمهوری اسلامی ایران طبق موازین بین المللی حق استفاده از فناوریهای صلح آمیز در مسیر توسعه علمی - تحقیقاتی خود را دارد .
«سید احمد حسینی» سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح ایران درباره ماموریت ماهواره بر سیمرغ گفت: در این پرتاب عملکرد اجزای پایگاه فضایی و عملکرد مراحل ماهواره بر به درستی انجام و در نهایت اهداف تحقیقاتی مد نظر از این پرتاب محقق شد.

پس از دستیابی ایران به توانمندی بومی فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهواره‌های کوچک با ماهواره بر‌های "سفیر" و "قاصد"، توسعه پرتابگر‌هایی با قابلیت بالاتر در برنامه صنعت فضایی کشور مورد توجه قرار گرفت.  این توانمندی ماهیتی کاملا" علمی داشته و تاکید بر این نکته دارد که ملت ایران شایسته  پیشرفت و توسعه است.

گام های علمی و پژوهشی ایران در عرصه  هوافضا نشان دهنده این است که انگیزه و توان صنعتگران و دانشمندان  ایران بیش از آن است که بیانیه ها و تحریم های کشورهای غربی بتواند مانع رشد و توسعه ایران شود.

"نعمت حسنی"، استادیار و محقق  دانشگاه شهید بهشتی در باره اهمیت این پیشرفت ها می گوید ؛ فناوری‌ های فضایی، یکی از مهمترین ابزار مدیریت توسعه به شمارمی رود  . 

کارکرد اصلی فناوری پرتاب ماهواره‌ جمع آوری اطلاعات مورد نیاز برای پایش مخاطرات طبیعی از طریق ایستگاه‌های فضایی است .در حال حاضر با بسترسازی‌هایی که سازمان فضایی ایجاد کرده،با وجود تمام محدودیت‌های تحریمی و علمی ،جمهوری اسلامی ایران به چرخه کامل فناوری فضایی دست یافته است .ایران با ساخت ماهواره وپرتاب آن و دریافت داده ها از این فناوری برای مطالعات وبرنامه ریزی های علمی در جهت پیشرفت کشور بهره مند گردیده و استفاده از فناوری فضایی در کشور به صورت بومی امکان پذیر شده است .

موشک ماهواره‌ بر ایرانی "سیمرغ" قادر است ماهواره‌هایی تا وزن 250 کیلوگرم را در مدار 500 کیلومتری زمین قرار دهد.

جمهوری اسلامی ایران ، با پرتاب ماهواره و ورود به جمع  کشورهای صاحب فناوری موشک و ماهواره بر، نشان داد در عرصه علوم هوا -فضا ، در زمره کشورهای  برتر جهان در دانش فضایی قرار دارد.در حال حاضر ساخت پایگاه پرتاب ماهواره نیز که نیاز به توانایی و تکنولوژی پیشرفته دارد در اختیار کمتر از 10 کشور است .

دشمنان در همه این سالها تلاش کرده اند با کارشکنی و تحریم ، جمهوری اسلامی را از دسترسی به این فناوری های پیشرفته بازدارند؛ اما مسوولان و صنعتگران ودانشمندان با دفاع از حقوق هسته ای و صنعتی ملت ایران، توطئه ها را خنثی کرده اند. پرتاب موفق ماهواره بر«سیمرغ » یکبار دیگر نشان داد فعالیت های علمی و بومی جمهوری اسلامی ایران نه تنها متوقف نشده بلکه با موفقیت های بیشتر همچنان پر شتاب  ادامه دارد . همانگونه که سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرده است ،ایران  در این مسیر منتظر نظر برخی کشورهایی که در صدد تحمیل رای خود هستند نخواهد بود و حرکت پرشتاب  توسعه علمی کشور را معطل دروغ پردازی ها و فضاسازی های  بیگانگان نخواهد کرد.

 

بیشتر بخوانید:

کلیدواژه