آذر ۲۰, ۱۴۰۱ ۱۰:۰۳ Asia/Dushanbe
  • تفسیر- ترور مولوی عبدالواحد؛ ابعاد و اهداف

شورای تامین استان سیستان و بلوچستان از ترور و شهادت مولانا عبدالواحد ریگی از علمای اهل سنت و امام جمعه مسجد امام حسین (ع) شهرستان خاش خبر داد. ​​​​​​​

درباره این جنایت می‌توان به چند نکته اشاره کرد.
نکته اول اینکه؛ استان سیستان و بلوچستان از جمله مناطقی است که در ۸۰ روز اخیر شاهد بیشترین ناامنی‌ها و اغتشاش‌ها در ایران بود. برخی جریان‌های داخلی و گروه‌های تجزیه‌طلب و تروریستی در داخل و خارج از استان در تداوم اغتشاش‌ها نقش پررنگی دارند. بهانه آنها دفاع از حقوق زنان به طور خاص و حقوق بشر به طور عام است، اما در واقع ضدیت با نظام جمهوری اسلامی ایران و اعمال فشار بر حکومت را پیگیری می‌کنند.
نکته دوم اینکه، در این مسیر هر شخصی که خلاف جریان ضد انقلاب حرکت کند و بر لزوم پایان دادن اغتشاش‌ها تأکید کرده و در جهت وحدت و امنیت ملی گام بردارد، یا با تهدید مواجه می‌شود تا از مسیر خود عدول کند و یا هدف ترور قرار می‌گیرد که مولانا عبدالواحد ریگی از جمله این اشخاص است‌.
نکته سوم اینکه، مولانا عبدالواحد از نظر شخصیت سیاسی، دارای گرایشات اعتدال گرایانه بود که بر وحدت ملی به خصوص میان شیعه و سنی تأکید داشت و مخالف هر گونه تندروی و افراط گرایی بود و آنرا خلاف امنیت ملی می‌دانست.
وی از جمله شخصیت‌هایی بود که در سفر حجت‌الاسلام علی اکبری به عنوان نماینده رهبر انقلاب به استان سیستان و بلوچستان برای دلجویی و شنیدن دیدگاه‌های افراد و گروه‌ها در خصوص ناامنی‌ها در استان با ایشان دیدار و گفتگو کرد. مرحوم مولانا عبدالواحد در این دیدار از وحدت شیعه و سنی، امنیت ملی و انقلاب اسلامی دفاع کرده بود.
این رویکرد، اما با اعتراض گسترده جریان ضد انقلاب مواجه شد و نهایتا نیز این جریان دست به ترور این روحانی اهل سنت سیستان و بلوچستان زد.
نکته چهارم اینکه، ترور مولانا عبدالواحد نشان داد که تأکید برخی بر دفاع از حقوق بشر و ادعاها درباره حمایت از شهروندان، صرفا یک اظهار نظر کلامی و عوام پسند است و در عمل در جهت تشدید واگرایی در استان سیستان و بلوچستان و دمیدن بر تفرقه میان شیعه و سنی گام بر می‌دارند. این نوعی دیکتاتوری سیاسی است که از سوی برخی افراد و گروه‌ها در استان پیگیری می‌شود.
نکته پنجم اینکه، یکی از اهداف اصلی ترور مولانا عبدالواحد، امام جمعه اهل سنت خاش، ایجاد ارعاب و وحشت برای افرادی است که خلاف جریان تجزیه طلب تکفیری و تروریستی و جریان ضد انقلاب گام بر دارند.
چند روز پیش هم شهروندی که در استان کردستان تنها یک شکلات به رئیس جمهور تعارف کرده بود تحت فشار شدیدی قرار گرفت و مجبور شد برای در امان ماندن، عذرخواهی کرده و اظهار پشیمانی کند.
نکته ششم و پایانی اینکه، دشمنان با ترور امام جمعه اهل سنت خاش که مدافع وحدت، امنیت و انقلاب بود نشان دادند منافع شان در تداوم ناامنی و اغتشاش در این استان قرار دارد.
در عین حال ثابت کردند که قومیت عنصری است که دشمنان روی آن مانور می‌دهند.
این ترور به طور کلی خط فکری و عملیاتی اغتشاشگران در ۸۰ روز اخیر را نشان داد. 

کلیدواژه