دیدار هیاتی از گروه طالبان با « احمد مسعود « در پنجشیر افغانستان
هیاتی از گروه طالبان با « احمد مسعود » فرزند قهرمان ملی افغانستان در ولایت پنجشیر این کشور ، دیدار و گفتوگو کرد.
اعضای هیاتی از گروه طالبان وارد پنجشیر شده اند و با « احمد مسعود» پسر احمد شاه مسعود قهرمان فقید ملی افغانستان بر روی موضوعاتی بحث و گفتگو کردند .
برخی منابع ازحضور « حامد کرزی » رئیسجمهوری پیشین افغانستان در این دیدار خبر دادند.
پس از آنکه گروه طالبان نیروهایش را از چند سو بر دروازههای پنجشیر در شمال شرق افغانستان مستقر کرده است ، احمد مسعود فرمانده نیروهای ضد طالبان میگوید که پنجشیر را به طالبان تسلیم نخواهد کرد.
ولایت پنجشیر افغانستان تنها ولایت در افغانستان است که پس از سقوط کابل به کنترل طالبان در نیامده است.
هیاتی از طالبان در حالی به پنجشیر برای گفتگوبا احمد مسعود رفته است که این گروه پیشتر مذاکره را تنها راه حل مسئله پنجشیر دانسته بود.
طالبان که پس از تسلط بر کابل ،جنگ درافغانستان را در سراسر این کشور خاتمه یافته اعلام کردند، پس ازاعلام شکل گیری مقاومت ضد این گروه در پنجشیر از سوی احمد مسعود،تاکید کردند که باید تنها از طریق گفتگو این تنازع پایان یابد.
با توجه به تغییراتی که در سیاست ها و اقدامات طالبان در دوره جدید و پس از تسلط برکابل رخ داده است،این گروه ظاهرا حاضر نیست از طریق ابزار زور و جنگ ،اداره امور پنجشیر را در اختیار بگیرد.بر همین اساس هیاتی از طالبان به پنجشیر رفته اند تا درگفتگو با احمد مسعود،راهی برای توافق و هموار سازی تسلط این گروه بر این منطقه پیدا کنند.
طالبان خواستار تحویل سلاح های نیروهای احمد مسعود و واگذاری بدون خشونت امور پنجشیر به این گروه است اما قطعا احمد مسعود نیز خواستار امتیازاتی در این زمینه است.
گروه طالبان که به تازگی سه عضو خود را در سه منصب وزیر دارایی، مدیر نهاد اطلاعاتی و سرپرست وزارت کشورافغانستان قرار داده است ،می گوید خود را برای تشکیل دولتی فراگیر با حضور و مشارکت همه گروه ها و اقوام این کشور آماده می کند.
تشکیل دولت فراگیر، یک مطالبه بین المللی از طالبان
تشکیل دولت فراگیر با حضور همه سلایق، گروه ها، و اقوام افغانستان مسئله ای است که در حال حاضر به یک مطالبه بین المللی از طالبان تبدیل شده است.
بسیاری از کشورهای جهان و برخی سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل متحد نیز تاکید دارند که طالبان باید زمینه ای فراهم کنند تا در دولت اینده افغانستان، امکان حضور همه اقوام و گروه ها مهیا باشد.
البته گروه طالبان هنوز مشخص نکرده است که چگونه می خواهد به وعده خود برای تشکیل دولت فراگیر عمل کند.با توجه به آنکه در گذشته، طالبان هر گونه برگزاری انتخابات را ردکرده بود مشخص نیست که این گروه تشکیل دولت فراگیر را از طریق
ارجاع به رای مردم پیش می برد یا با تعیین سهم برای گروه های افغان این روند را تکمیل می کند.
طالبان علاوه برآنکه در تلاش برای بستر سازی برای دولت سازی در افغانستان است همزمان درصدد ایجاد فضای اعتماد در عرصه سیاست خارجی با هدف برقراری روابط با کشورهای مختلف به خصوص همسایگان است.
اظهار نظرهای برخی مقامات طالبان درباره توجه این گروه به همکاری با دیگر کشورها وحتی نام بردن از چین و ترکیه به عنوان شرکای راهبردی طالبان در آینده افغانستان ،نشان می دهد این گروه برای سیاست خارجی نیز اهمیت دو چندانی قائل است و در تلاش برای پیشبرد سیاست های های خود در عرصه داخلی و خارجی است.
بیشتر بخوانید: