تفسیر- مخالفت غرب با آتش بس در غزه
به رغم گذشت 37 روز از عملیات طوفان الاقصی و واکنش رژیم صهیونیستی به این عملیات با بمباران بی سابقه نوارغزه و کشتار هزاران نفر فلسطینی و تخریب گسترده این منطقه ، اما برخی کشورهای غربی همسو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم هم چنان با آتش بس در این جنگ خونین مخالفت می کنند.
«اولاف شولتز»صدراعظم آلمان یکی از مخالفان سرسخت آتشبس فوری در باریکه غزه است. صدراعظم آلمان روز یکشنبه گفت که درخواستها برای آتشبس فوری در نوار غزه را صحیح نمیداند، زیرا در این صورت جنبش حماس فرصت بازیابی قدرت را خواهد داشت. وی در عین حال از توقف های کوتاه بشردوستانه برای انتقال مجروحان و رساندن کمک ها به ساکنان نوار غزه حمایت کرد.
ریشی سوناک نخستوزیر بریتانیا نیز ضمن مخالفت با آتش بس در جنگ غزه یک مقام دولتی را به دلیل درخواست برای آتشبس «دائمی» در غزه برکنار کرد. لندن از درخواست برای پایان یافتن جنگ غزه خودداری کرده و تنها «توقف» محدود را پیشنهاد کرده تا کمکها به این منطقه تحتمحاصره برسد. «پل بریستو » نماینده محافظهکار بریتانیایی روز30 اکتبر از سمت خود به عنوان مشاور خصوصی پارلمانی در وزارت علوم این کشور برکنار شد. این تحولات چند روز پس از نامهنگاری او به ریشی سوناک و درخواست برای آتشبس طولانی مدت میان رژیم صهیونیستی و گروه های مقاومت فلسطینی رخ داد.
پل بریستو در نامه دو صفحهای خود به نخست وزیر محافظه کار بریتانیا استدلال کرد که «آتشبس دائمی جان انسانها را نجات میدهد و موجب تداوم کمکهای بشردوستانه میشود تا به دست افرادی که بیشتر به آن نیاز دارند، برسد.»
با این حال، سوناک صراحتا از اقدام نظامی رژیم صهیونیستی علیه حماس پس از عملیات این گروه در 7 اکتبر دفاع کرده و خواستار آتشبس کامل نشده و صرفا درخواست «توقفهای کوتاهمدت» داشته که با آتشبس متفاوت است.
آمریکا به عنوان مهمترین حامی رژیم صهیونیستی نیز تا چند روز قبل بشدت با هر گونه برقراری آتش بس در جنگ غزه مخالفت کرده و بر مبنای به اصطلاح حق اسرائیل برای دفاع از خود ، به تل آویو برای هر گونه اقدامات جنایتکارانه از قیبل هدف قرار دادن بیمارستان ها و محل تجمع مردم آواره غزه که در اماکن متعلق به سازمان ملل پناه گرفته اند چراغ سبز داده است.
با این حال جو بایدن اخیرا خواهان آتش بسی سه روزه در غزه به منظور آزادی اسرا شده بود که البته با مخالفت شدید نتانیاهو مواجه شد.البته بایدن روز جمعه ۱۰ نوامبر مدعی شد که رژیم صهیونیستی با «آتشبس بشردوستانه» در غزه پس از فشارهای واشنگتن موافقت کرده است. این ادعا در حالی مطرح میشود که «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرده است که : «بدون آزادی اسرای اسرائیلی، آتش بسی در غزه برقرار نخواهد شد». در حالی که بایدن در اوایل جنگ غزه و زیر راکت باران تل آویو توسط حماس به فلسطین اشغالی برای دیدار و اعلام حمایت از نتانیاهو و اعلام تعهد واشنگتن برای صیانت از اسرائیل سفر کرد اما نخست وزیر رژیم صهیونیستی حتی حاضر به قبول یک خواسته نه چندان اساسی رئیس جمهور آمریکا یعنی آتش بس بشر دوستانه با هدف آزادی اسرا نشده است.
نکته قابل توجه اینکه امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که اخیرا خواهان توقف حملات به غزه شده بود در پی واکنش رژیم صهیونیستی از موضع خود عقب نشینی کرده است.
او در مصاحبهای گفته بود که اسرائیل باید کشتن کودکان و زنان در غزه را متوقف کند زیرا «هیچ توجیهی» برای این بمبارانها وجود ندارد و آتشبس به نفع اسرائیل خواهد بود. اما مکرون روز یکشنبه با چرخشی 180 درجه ای در گفتوگوی تلفنی با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی از مصاحبه اخیر خود که با انتقاد شدید صهیونیستها همراه شد، عقب نشینی کرد. مکرون مدعی شد که تل آویو را مسئول آزار و اذیتی که غیرنظامیان بیگناه فلسطینی در حمله اسرائیل علیه حماس متحمل میشوند، نمیداند. این امر نشان می دهد که تا حد لابی های صهیونیستی در عرصه سیاسی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه تاثیر گذار بوده و سران این کشورها را خواسته یا ناخواسته در مسیر اتخاذ مواضعی هم سو با مواضع رژیم صهیونیستی قرار می دهد./
بیشتر بخوانید: