تشدید خشونت های اسرائیل علیه راهپیمایی های "حق بازگشت " فلسطینیان
(last modified Sun, 24 Feb 2019 09:40:10 GMT )
اسفند ۰۵, ۱۳۹۷ ۱۴:۴۰ Asia/Dushanbe
  •  تشدید خشونت های اسرائیل علیه راهپیمایی های

مرکز حقوق بشری فلسطینی "میزان" شنبه شب اعلام کرد، از آغاز راهپیمایی‌ "حق بازگشت" در باریکه غزه تا کنون 267 فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

بر اساس گزارش مرکز حقوق بشری "میزان" در میان شهدا 40 کودک، دو زن، هشت معلول، سه امدادگر و دو روزنامه‌نگار وجود دارد. در این راهپیمایی دستکم 27 هزار فلسطینی نیز  به ضرب گلوله‌ نظامیان اسرائیلی زخمی شده اند. راهپیمایی فلسطینیان در سالگرد روز زمین یادآور تصمیم رژیم صهیونیستی در زمینه مصادره اراضی فلسطینیان در 30 مارس سال 1976 است  که هر ساله برگزار می‌ شود.

 تظاهرات بازگشت که به منزله موج جدید انتفاضه علیه اشغالگری های رژیم صهیونیستی و حرکت آگاهی بخش در خصوص توطئه های آمریکا در قبال فلسطین است  به شدت مقامات این رژیم  و حامیاتش را نگران کرده است . این موضوع بیانگر ناکامی های اسرائیل و حامی اصلی آن یعنی آمریکا است که به انحاء مختلف درصدد تثبیت اشغالگری های رژیم صهیونیستی در منطقه بویژه در سرزمین فلسطین است.  مقاومت مدنی مردم فلسطین که در قالب تظاهرات بازگشت فلسطینیان صورت می گیرد در حالی ادامه یافته است که فلسطینیان بی دفاع با شدید ترین اقدامات سرکوبگرانه و خشونت بار رژیم صهیونیستی مواجه هستند. در شرایطی که آمریکا و اسرائیل و برخی از حکام عربی درصدد تغییر معادلات بین‌المللی به نفع رژیم صهیونیستی در قالب معامله قرن بودند، فلسطینی‌ها با اتکا به ظرفیت‌های مختلف مقاومت ازجمله راهپیمایی بازگشت عملا" جبهه جدیدی را برای مقابله با توطئه‌ها علیه فلسطین گشودند. یکی از دستاوردهای تظاهرات بازگشت  تمرکز به موضوع فلسطین است. دستاورد دیگر  توجه بیشتر جهانی به موضوع ضرورت رفع محاصره از غزه است که از سال 2007 تا به حال این منطقه در شرایط محاصره است . راه پیمایی بازگشت حاوی این پیام برای جامعه بین الملل است که فلسطینی ها به دنبال راه حل های مطرح شده توسط  حکام عربی از جمله سران عربستان سعودی نیست. مقامات عربستانی تاکید دارند  که فلسطینی ها یا باید به راه سازش با صهیونیستها تن دهند و معادلات مربوط به آن را بپذیرند و یا باید ساکت شوند و در گوشه ای  بنشینند. اما واکنش فلسطینی ها نشان داد  که آنان نه ذلت سازش در برابر اشغالگران را می پذیرند و نه در کنجی می نشینند وسکوت می کنند تا حکام عربی سرنوشت فلسطین را تقدیم صهیونیست ها کنند.                               

  نکته قابل تامل آنکه تشدید خشونت های اسرائیل علیه راهپیمایی های بازگشت نیز نه تنها به توقف این حرکت اعتراضی منجر نشد بلکه باعث شد تا مقاومت در سایر مناطق فلسطینی از جمله کرانه باختری رود اردن نیز تشدید شود . به این ترتیب تظاهرات بازگشت به موتور محرکه ادامه و گسترش اعتراضات ضد صهیونیستی فلسطینی ها تبدیل شده است . تظاهرات بازگشت در نوار مرزی باریکه غزه یک مسیر مبارزاتی ادامه دار است که هر روز گسترده تر می شود تا اهداف عالی ملت فلسطین مبنی بر آزادی فلسطین از اشغال و بازگشت آوارگان فلسطینی به موطنشان و شکستن محاصره غزه محقق شود . در این میان نکته قابل تامل آنکه سکوت مجامع بین المللی در برابر تشدید خشونت های رژیم  صهیونیستی علیه مردم فلسطین از جمله سرکوب شدید تظاهرات مسالمت آمیز بازگشت ، این رژیم  را در تشدید جنایاتش گستاخ تر کرده است . 

کلیدواژه