هشدار دبیر کل سازمان ملل درباره کاهش کمکها به یمن
(last modified Wed, 03 Mar 2021 04:54:42 GMT )
اسفند ۱۳, ۱۳۹۹ ۰۹:۵۴ Asia/Dushanbe
  • خطر فزاینده قحطی و گرسنگی بیش از 16 میلیون یمنی
    خطر فزاینده قحطی و گرسنگی بیش از 16 میلیون یمنی

عربستان سعودی از مارس 2015 در قالب ائتلافی به همراهی امارات ، جنگی ظالمانه علیه مردم یمن به راه انداخته و و این کشور را با بحران بزرگی مواجه کرده است. سازمان ملل ضمن هشدار مجدد نسبت به وضعیت وخیم انسانی در یمن خواستار کمک جامعه بین‌الملل برای جلوگیری از گسترش بیشتر فقر و قحطی در این کشور شده است.

"آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه در سخنرانی افتتاحیه نشست مجازی برای جمع‌آوری منابع مالی مورد نیاز از کمک کنندگان بین‌المللی خواست که سخاوت بیشتری به خرج دهند تا زمینه ارسال کمک‌های بیشتر بشردوستانه به یمن فراهم شود و قحطی رو به گسترش این کشور را به کام خود فرو نبرد. به گفته او «امروز قطع و کاهش کمک‌های بشردوستانه به یمن به منزله صدور حکم مرگ برای ساکنان این کشور است

بیش از صد نماینده دولت و کمک‌کننده خصوصی در این نشست شرکت کرده اند و باید بیش از 3 میلیارد و 85 میلیون دلار برای تهیه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشور جمع‌آوری شود.

این میزان کمک حداقل نیاز موجود برای تامین بخشی از نیازهای اساسی مردم قحطی زده یمن است. عربستان به عنوان آغازگر جنگ علیه یمن اعلام کرد که 430 میلیون دلار، امارات 230 میلیون دلار و آمریکا حامی این دو کشور در جنگ یمن 191 میلیون دلار کمک خواهند کرد. نکته تناقض آمیز این است که همان کشور هایی که موجب وضعیت فلاکت بار کنونی یمن شده اند ، اکنون ادعای کمک به مردم یمن را دارند. در حالی که ائتلاف سعودی با ایجاد محاصره دریایی و نیز ممنوعیت پرواز هواپیماهای تجاری از فرودگاه صنعا عملا مردم یمن را از دسترسی به اقلام ضروی مانند سوخت و مایحتاج اولیه و نیز اقدامات پزشکی ضروری محروم کرده است.

خطر فزاینده قحطی و گرسنگی بیش از 16 میلیون یمنی

طبق آخرین گزارش ارائه شده از سوی سازمان ملل بیش از 16 میلیون یمنی یا به عبارتی تقریبا نیمی از جمعیت 29 میلیون نفری این کشور در سال جاری با خطر فزاینده قحطی و گرسنگی مواجه هستند. بر اساس این گزارش حدود 500 هزار نفر از مردم یمن هم اکنون در شرایط نزدیک به گرسنگی با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و 400 هزار کودک زیر پنج سال نیز در صورت ادامه یافتن وضعیت موجود بر اثر سوتغذیه حاد جان خود را از دست خواهند داد.

این در حالی است که برخی کشورهای غربی مانند بریتانیا که سهم مهمی در آغاز وگسترش جنگ ظالمانه ائتلاف سعودی در یمن دارند و منافع مهمی را از طریق میلیاردها دلار انواع تسلیحات به سعودی ها و اماراتی ها به دست آورده اند اقدام به کاهش کمکهای خود به یمن کرده اند. .«جیمز کلورلی»(James Cleverly)وزیر خاورمیانه دولت  بریتانیا در این نشست گفت که بریتانیا دستکم 87 میلیون پوند در طول سال مالی آینده به یمن کمک می کند که این میزان در مقایسه با 160 میلیون پوندی که سال گذشته در همان اجلاس متعهد شده بود، 73 میلیون پوند کاهش داشته است.  به عبارت دیگر لندن حدود نیمی از کمک خود به سازمان ملل برای تامین مایحتاج اولیه مردم مظلوم یمن را کاهش داده است.

«اندرو میچل» (Andrew Mitchell)عضو پارلمان بریتانیا با نگران کننده خواندن کاهش کمک ها به یمن گفت: «بریتانیا در اوضاع یمن نقش دارد زیرا بخشی از ائتلاف جنگ در یمن به رهبری عربستان بوده است،  ما نمی توانیم دستان خود را از این فاجعه انسانی بشوییم.»

این اقدام به منزله بی اعتنایی کامل بریتانیا و به طور کلی کشورهای غریی حامی ائتلاف سعودی در جنگ یمن به وضعیت فاجعه بار انسانی در این کشور فقیر و جنگ زده است. جنگی که غربی ها خود نقش بسیار مهمی در تکوین و تداوم آن تاکنون ایفا کرده اند. اگر غربی ها ها واقعا خواهان کمک به مردم یمن هستند بهتر است از ادامه فروش سلاح به سعودی ها و اماراتی ها خودداری کنند تا آنها قادر به ادامه  اقدامات جنگ افروزانه خود در یمن نشوند. /

بیشتر بخوانید:

 

کلیدواژه