تحلیل: افزایش انتقادها از کابینه نفتالی بنت در اراضی اشغالی
(last modified Sun, 10 Apr 2022 03:43:08 GMT )
فروردین ۲۱, ۱۴۰۱ ۰۸:۴۳ Asia/Dushanbe
  • نشست‌های متعدد با مقامات کشورهای عربی عملاً دستاوردی برای اسرائیل نداشته است
    نشست‌های متعدد با مقامات کشورهای عربی عملاً دستاوردی برای اسرائیل نداشته است

یکی از پیامدهای اصلی عملیات‌های شهادت‌طلبانه فلسطینی‌ها، افزایش انتقادها از کابنیه نفتالی بنت در اراضی اشغالی است.

در کمتر از 20 روز، 5 عملیات شهادت‌طلبانه توسط فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی انجام شد که 14 صهیونیست کشته و حدود 30 نفر نیز زخمی شدند. این عملیات‌ها سبب افزایش انتقاد از عملکرد کابینه چرخشی نفتالی بنت و یائیر لاپید شد، کابینه‌ای که تازه 9 ماه از عمر آن می‌گذرد. 

مهم‌ترین وجه انتقادها این است که کابینه بنت نه تنها نتوانسته است امنیت شهروندان اسرائیلی را افزایش دهد بلکه با شدت بخشیدن خشونت علیه فلسطینی‌ها به خصوص از طریق آزاد گذاشتن شهرک‌نشینان صهیونیست زمینه افزایش ناامنی را فراهم کرده است.

پس از عملیات شامگاه پنجشنبه گذشته که 3 کشته و بیش از 14 زخمی داشته است، کاربران اسرائیلی با انتشار تصاویر ناامنی در اراضی اشغالی نوشتند: «سربازان با تفنگ‌ها و فشنگ‌های آماده در خیابان‌های تل‌آویو. تردد در شهر ترسناک است. اسرائیل ۲۰۲۲. بنت، برو!»

بُعد دیگر انتقادها مربوط به کاهش وجهه و اعتبار اسرائیل به خصوص در سطح منطقه است. شهروندان اسرائیلی معتقد هستند عملیات‌های شهادت‌طلبانه ضعف و ناتوانی آشکار دستگاه‌های امنیتی این رژیم را در مقابل گروه‌های مقاومت و مردم فلسطین اثبات کرده است. تکرارپذیری عملیات‌ها بدون اینکه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل بتوانند مانع انجام آن شوند، سبب این طرز نگرش در میان اسرائیلی‌ها شد که فلسطینی‌ها «ترس خود را برای عملیات‌های این چنینی از دست داده‌اند و این برای امنیت اسرائیل خطرناک است.»

سومین وجه انتقاد از عملکرد کابینه بنت مربوط به این است که نشست‌های متعدد با مقامات کشورهای عربی عملاً دستاوردی برای رژیم صهیونیستی نداشته است.

در روزهای اخیر دو نشست شرم الشیخ در مصر و نقب در اراضی اشغالی میان مقامات عربی و صهیونیستی برگزار شد، اما همزمان با این نشست‌ها 5 عملیات شهادت‌طلبانه توسط فلسطینی‌ها انجام شد. به عبارت دیگر، از دید منتقدان کابینه بنت، این نشست‌ها به محفلی برای نمایش‌های سیاسی تبدیل شده و در عین حال، عزم فلسطینی‌ها را برای مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی افزایش داده است چرا که یکی از برون دادهای این نشست‌ها رسیدن صهیونیست‌ها به این باور بود که «مقاومت» و «اتکا به خود» تنها راه مقابله با جنایت‌های اسرائیل است. 

این انتقادها سبب شد که درخواست‌ها برای برکناری نفتالی بنت از نخست وزیری رژیم صهیونیستی افزایش یافته است. بنیامین نتانیاهو که سال گذشته پس از 12 سال قدرت را به ائتلاف شکننده بنت و لاپید واگذار کرده بود، از فضای کنونی برای پیش بردن اهداف سیاسی خود و ضربه زدن به این کابینه بهره می گیرد.

استعفای «ایدیت سیلمن»، Idit Silman عضو کنست از حزب یمینا از کابینه ائتلافی و کاهش شمار کرسی‌های ائتلاف حاکم به 60 کرسی نیز مزید بر علت شده و امیدواری مخالفان کابینه ائتلافی برای سرنگونی آنرا افزایش داده است. 

بر همین اساس، بنیامین نتانیاهو و هزاران هوادار او روز چهارشنبه گذشته با برگزاری تظاهرات در مقابل مقر دولت اشغالگر در قدس غربی، خواستار استعفای نخست‌وزیر شدند.

نتانیاهو طی سخنانی در جمع تظاهرات‌کنندگان خواستار «سرنگونی دولت و تشکیل یک دولت راست‌گرا» شد و افزود: «امروز، زمان اتحاد  بازگشت به وطن، کنار گذاشتن تمام بقایای گذشته برای بازگشت به اردوی ملی است».

 

بیشتر بخوانید: