رئیس جمهور تاجیکستان خواستار صلح پایدار در فلسطین شد.
امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان گفت: صلح پایدار و همیشگی در فلسطین باید برقرار شود.
جنبش مقاومت فلسطین (حماس)، از روز شنبه (هفتم اکتبر) در پاسخ به شرارتهای رژیم صهیونیستی، عملیات همهجانبهای به نام "طوفان الاقصی" را از غزه علیه مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی آغاز کرد. رژیم صهیونیستی نیز در مقابل ضمن محاصره غزه، شروع به بمباران مناطق مسکونی و کشتار غیرنظامیان فلسطینی کرده است. بنا بر اعلام وزارت بهداشت فلسطین، تاکنون بیش از 11 هزار و 100 فلسطینی در حملات بیوقفه اسرائیل به غزه به شهادت رسیدهاند که حدود نیمی از آنها کودک هستند.
روز گذشته (شنبه) نشستی اضطراری به طور مشترک توسط اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی در ریاض (عربستان) برگزار شد و نمایندگان جهان عرب و اسلام درباره وضعیت جاری فلسطین و جنایات اسرائیل گفتوگو کردند.
مقامات ۵۷ کشور شرکت کننده در این نشست ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر این که حمله به غزه برای «دفاع از خود است» را رد کردند. آنها در بیانیه پایانی این نشست آتش بس فوری در غزه، ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه و توقف صادرات تسلیحات به رژیم اسرائیل را خواستار شدند.
به گزارش روز یکشنبه خبرگزای ایرنا، «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان حمله اسرائیل به اهداف غیرنظامی در نوار غزه و کشتار هزاران غیرنظامی از جمله کودکان و زنان را به شدت محکوم کرد و از طرفین خواست تا خشونت را متوقف کنند و بر سر میز مذاکره بنشینند.
رحمان در این نشست با تاکید بر این که "فلسطین راه حل نظامی ندارد"؛ تضمین صلح عادلانه، پایدار و بلندمدت در فلسطین را منوط به اجرای قطعنامههای سازمان ملل درباره ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی دانست.
به گفته رئیس جمهور تاجیکستان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷ قطعنامه ای (شماره ۱۸۱) را در مورد ایجاد دو کشور مستقل در سرزمین فلسطین به تصویب رساند. اما تاکنون رویاها و آرزوهای مردم فلسطین برای ایجاد کشور خود محقق نشده است.
رحمان بار دیگر از جامعه بین المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل خواست تا بر اجرای تعهدات قانونی برای حفاظت از نظم حقوقی بین المللی در مورد فلسطین نظارت دقیق داشته باشند.