ضعف زیر ساختها مانع دسترسی عمومی به آب آشامیدنی سالم در تاجیکستان
کارشناش امور آب در تاجیکستان می گوید: عامل عمده دسترسی نداشتن مردم این کشور به آب آشامیدنی بهداشتی نبود زیرساختهای کافی و سازمانهای متولی تامین آب است.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از آسیا پلوس، کمال الدین سراج الدین اف تاکید کرده است که با وجود ذخایر آبی قابل ملاحظه در تاجیکستان ، این کشور در میان 177 کشور جهان در تامین آب آشامیدنی بهداشتی مقام 158 جهانی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: تاجیکستان حتی در میان کشورهای عضو جامعه همسود نیز با تامین نیاز 57 و نیم درصدی جمعیت خود به آب آشامیدنی سالم در جایگاه آخر قرار گرفته ، حال آن که این شاخص در قزاقستان 86 درصد، در ازبکستان 82 درصد، قرقیزستان 77 در صد و در ترکمنستان 72 درصد است.
پیش از این تغای مراد اسلام زاده رییس کارخانه تامین آب تاجیکستان اعلام کرده بود که برای تامین آب آشامیدنی بهداشتی موردنیاز مردم این کشور باید 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری شود.
وی با اشاره به وجود ذخایر فراوان آب در تاجیکستان گفته بود: به دلیل کمبود منابع مالی برای لوله کشی آب و نگهداری شبکه های آب رسانی هنوزهم نزدیک به نیمی از مردم این کشور از دسترسی به این نعمت مهم حیاتی محرومند.
به گفته رییس کارخانه تامین آب تاجیکستان ، قیمت تمام شده تولید هر یک لیتر آب آشامیدنی بهداشتی در این کشور 2 سامانی و 30 درم است و این در حالیست که بخش خانگی تنها 88 درم پرداخت می کند.
به گفته این مقام تاجیک تنها با کمک مالی بانکها و موسسات مالی بین المللی تامین آب آشامیدنی مورد نیاز بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر از ساکنان شهرهای اسفره، کانی بادام، کلستان، بوستان، خاروغ و استقلال امکان پذیر خواهد شد.