قرار گرفتن ارزهای محلی در سبد اتحادیه پایاپای آسیا
دبیر اتحادیه پایاپای آسیایی از قرار گرفتن ارزهای محلی در سبد این اتحادیه خبر داد.
اتحادیه پایاپای آسیا در سال ۱۹۷۴، جهت رسیدن به اهداف، فراهم کردن تسهیلات جهت تسویه چند جانبه پرداختهای مربوط به معاملات جاری بینالمللی میان کشورهای عضو، استفاده از پول ملی کشورهای عضو در معاملات جاری فیمابین و بالتبع صرفه جویی در استفاده از ذخایر ارزی، گسترش همکاریهای پولی و تقویت روابط بانکی به منظور توسعه فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی میان کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام و فراهم کردن "ترتیبات سوآپ پولی" به منظور دسترسی موقت اعضا به "واحدهای پولی آسیا" تشکیل شد.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان، فرهاد مرسلی دبیر اتحادیه پایاپای آسیایی گفت، تا ماه آینده تجار ایرانی با روپیه، روبل و یوان و همچنین ارزهای محلی امکان فاینانس پیدامی کنند و از تحریمهای موجود به واسطه دلار و سیستم سوییفت راحت می شوند.
مرسلی با اشاره به مصوبه تشکیل سبد ارزی محلی برای مبادلات تجاری میان اعضا به صورت پایاپای افزود، منظور از مبادلات تجاری پایاپای اصلا تهاتر کالا نیست و همه مبادلات با استفاده از ارزهای محلی اعضا و در واقع پول انجام خواهد شد.
دبیر اتحادیه پایاپای اسیایی خاطر نشان کرد، بر اساس اساس نامه اتحادیه پایاپای اسیایی، هر کشوری ازهر کجای دنیا میتواند عضو اتحادیه پایاپای اسیایی شود و خدمات متقابل داشته باشد.
جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، ترکیه و هند ازجمله کشورهای هستند که اقداماتی را برای حذف دلار از مبادلات تجاری خود انجام داده اند.
محل دائمی دبیرخانه اتحادیه پایاپای آسیا در ایران قرار دارد.