تحلیل ؛ تشدید فشارها علیه حامیان فلسطینی ها در آمریکا + نظر کارشناس
(last modified Tue, 12 Dec 2023 07:01:42 GMT )
آذر ۲۱, ۱۴۰۲ ۱۲:۰۱ Asia/Dushanbe
  • تحلیل ؛ تشدید فشارها علیه حامیان فلسطینی ها در آمریکا + نظر کارشناس
    تحلیل ؛ تشدید فشارها علیه حامیان فلسطینی ها در آمریکا + نظر کارشناس

آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی نه فقط به حمایت های گسترده سیاسی و تسلیحاتی از این رژیم در جریان جنگ غزه پرداخته بلکه دستگاه حاکمه ایالات متحده نیز فشارها علیه هواداران فلسطینی ها و منتقدان جنایات اسرائیل را افزایش داده است. حامیان فلسطین به ویژه در دانشگاه ها با انواع فشارها و تهدیدها روبرو بوده و مدام در معرض از دست دادن موقعیت های شغلی یا اخراج و استعفای اجباری قرار دارند.

دراین راستا کمیته آموزش و نیروی کار کنگره ایالات متحده در ۵ دسامبر «لیز مگیل»رییس دانشگاه پنسیلوانیا، «کلاودین گی»رییس دانشگاه هاروارد و «سالی کورنبلوت» رییس موسسه فناوری ماساچوست (ام‌ آی‌ تی) را برای پاسخ به سوالاتی درباره برخورد آنها با اعتراضات علیه جنایت های رژیم صهیونیستی در نوار غزه در محوطه دانشگاه فراخواند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که کنگره قطعنامه‌ای را در محکومیت اقدام دانشجویان در برخی دانشگاه‌های آمریکایی برای اعلام حمایت از نوار غزه تصویب کرد. مطابق این قطعنامه حمایت از حماس، حزب‌الله و دیگر گروه‌های مقاومت به بهانه ادعایی «تروریستی بودن» آنها در موسسات آموزش عالی آمریکا محکوم شده بود. گرچه در قطعنامه مذکور ادعا شده بود که الزام قانونی ندارد و صرفا یک اقدام نمادین است، اما برنامه بازجویی از روسای دانشگا‌های آمریکا خلاف این ادعا را نشان داد و اثبات کرد محتوای قطعنامه درحال اجرایی شدن در دانشگاه‌های آمریکاست. داده‌هایی که اخیرا درمورد خودسانسوری دانشجویان دانشگا‌های آمریکا و دلایل آن منتشر شده دلیل دیگری برای صحت این امر است.

در پی فراخوانی کنگره ، «لیز مگیل» رییس دانشگاه پنسیلوانیا که پس از تظاهرات حامیان مردم مظلوم فلسطین در محوطه این دانشگاه به کنگره آمریکا احضار شده و از محکوم کردن تظاهرات مردمی خودداری کرده بود، روز دوشنبه تحت فشار و تهدیدها از سمت خود استعفا داد.دانشجویان دانشگاه پنسیلوانیا پیش تر به جنایت های رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و خواستار توقف کشتار غیرنظامیان در نوار غزه شده بودند.به دلیل برگزار کردن تظاهرات مسالمت‌ آمیز در این دانشگاه، «لیز مگیل» مورد انتقاد گسترده حامیان اسرائیل قرار گرفته بود.

در رویدادی دیگر ، چهار دانشجوی دانشگاه هاروارد به علت حمایت از مردم غزه و شرکت در تجمعات اعتراضی به کمیته انضباطی این دانشگاه فراخوانده شدند.دانشگاه هاروارد سازماندهی تظاهرات حامیان فلسطین در این دانشگاه را رفتاری غیرقابل قبول توصیف کرده است که مانع از فعالیت عادی دانشجویان دانشگاه می‌شود. انتظار می‌رود به دانشجویانی که ماه گذشته در تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه هاروارد شرکت کردند، اخطار داده شود. «کوجو آچامپونگ» دانشجویان دانشگاه هاروارد می گوید:  اقدامات انضباطی می‌تواند شامل تعلیق دانشجویان از تحصیل باشد. با این حال کاری که آنها (مسئولان دانشگاه) انجام می‌دهند ما را متوقف نمی‌کند و این اقدامات ما را در راه همبستگی با مردم فلسطین متوقف نخواهد کرد.

به رغم حمایت های گسترده دولت دموکرات بایدن مدعی حقوق بشر از اسرائیل ، اما در داخل آمریکا در سطح مردم و نخبگان به ویژه  دانشجویان و اساتید مخالفت ها با اقدامات جنایتکارانه اسرائیل علیه فلسطینی های ساکن غزه و در خواست برای آتش بس فوری و پایان دادن به خونریزی ها رو به افزایش است. در این راستا ‌دانشگاه‌های آمریکا به صحنه رویارویی حامیان ملت فلسطین و رژیم صهیونیستی تبدیل شده و در هفته‌های پس از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر و حملات اسرائیل به غزه، تبدیل به کانون تجمعات علیه رژیم‌صهیونیستی شده است. موضع‌گیری‌های اساتید دانشگاه  در حمایت از فلسطینی ها و اعتراضات دانشجویان به جنایات اسرائیل فشار علیه آنها را افزایش داده است. فشارهایی که با اتهام یهودی‌ستیزی به دانشگاهیان آمریکا وارد می‌شود منجر  به این امر شده که بسیاری از آنها مسیر خود‌سانسوری را در پیش گرفته و حتی از ارائه نظرات علمی درمورد منازعات رخ داده اجتناب ورزند. ۸۰ درصد اساتید و دانشجویان خاورمیانه‌شناسی ایالات متحده می‌گویند در‌مورد جنایات اسرائیل خودسانسوری می‌کنند.

گسترش حمایت از فلسطینی ها و محکومیت اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه به ویژه در سطح دانشگاههای آمریکا از یک سو و اقدامات محافل و نهادهای هوادار اسرائیل به ویژه در کنگره آمریکا و سطوح مدیریتی مراکز دانشگاهی برای ارعاب دانشجویان و اساتید و تهدید به اخراج آنها و حتی عملی شدن این مساله در باره رئیس دانشگاه پنسیلوانیا بار دیگر مساله آزادی بیان در غرب و به طور خاص در ایالات متحده را زیر سئوال برده است. غربی ها در اموری که از دیدگاه آنها مقدس و غیر قابل تردید محسوب می شوند بشدت علیه افرادی که در این زمینه موضعی غیر مرسوم و یا غیر مجاز صورت دهند واکنش نشان داده و انواع فشارها و مجازات ها را علیه آنها اعمال می کنند.در واقع آزادی بیان در کشورهای غربی از جمله آمریکا فقط تا زمانی وجود دارد که خط قرمز ها و یا به اصطلاح تابوهای این کشورها مانند حمایت تام و تمام از رژیم صهیونیستی و یا هولوکاست زیر سئوال نرود و به محض مطرح کردن کوچکترین پرسشی در باره این موضوعات و یا حمایت از فلسطینی ها و محکوم کردن جنایات اسرائیل، سخت ترین برخوردها با اشخاصی که این اقدامات را صورت دهند انجام می شود.

کلیدواژه