سازمان ملل اسیر "زر" و "زور" عربستان و آمریکا
رویکرد دوگانه سازمان ملل متحد درقبال جنگ یمن و مساله حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان نشان میدهد، این نهاد بینالمللی بهعنوان تضمین کننده صلح و امنیت جهانی از رسالت اصلی خود فاصله گرفته است.
ادعای منشاء ایرانی سلاحهای به کار رفته در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در سال 2019 و همزمان خروج نام ائتلاف سعودی از فهرست ناقصان حقوق کودکان سازمان ملل متحد، با رسالت این سازمان سازگاری ندارد و نشان میدهد سازمان ملل متحد اسیر فشارهای سیاسی عربستان و آمریکا شده است.
تاثیرپذیری سازمان ملل متحد با "زر" و "زور" عربستان و آمریکا، این نهاد بینالمللی را واداشته است، رویکرد سیاسی اتخاذ کند. در همین چارچوب، دبیرخانه سازمان ملل متحد چند روز پس از طرح اتهامهای بیاساس ضد ایران درباره منشاء ایرانی سلاحهای به کار رفته در حمله به تاسیسات آرامکو، از اقدامات روزانه ائتلاف سعودی در یمن چشمپوشی میکند.
اقدام روز دوشنبه "آنتونیو گوترش"، دبیرکل سازمان ملل متحد در خروج نام ائتلاف سعودی از فهرست نقضکنندگان حقوق کودکان، در شرایطی اتخاذ میشود که این سازمان بر کشتار کودکان یمنی توسط ائتلاف سعودی اذعان کرده است.
سازمان ملل متحد اکتبر 2017 نام ائتلاف سعودی را به سبب کشتن و زخمی کردن حدود 700 کودک در یمن و حمله به دهها مدرسه و بیمارستان در لیست سیاه قرار داد، اما امروز با تهدید عربستان، این ائتلاف را از این لیست خارج میکند.
در همین زمینه؛ "عباس موسوی"، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در توئیتر نوشت: عربستان سعودی با پول و آمریکا با قلدرمآبی ساز و کارهای بینالمللی را به سُخره گرفتهاند.
تداوم جنگ یمن از سال 2015، کشتار روزانه یمنیها به ویژه کودکان و زنان، تخریب زیرساختهای حیاتی یمن (بهداشتی و درمانی) و از همه مهمتر تداوم محاصره این کشور از سوی ائتلاف سعودی، ارتباط معناداری با سیاست منفعلانه نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد متحد دارد.
در همین چارچوب؛ "ضیفالله الشامی"، سخنگوی دولت نجات ملی یمن روز سهشنبه گفت: تصمیم سازمان ملل متحد برای حذف نام ائتلاف سعودی از فهرست ناقضان حقوق کودکان در یمن، اعتبار سازمانهای بینالمللی و اصول آن را زیر سؤال میبرد.
حذف نام ائتلاف سعودی از فهرست ناقضان حقوق کودکان یمنی، چراغسبز نشان دادن به این ائتلاف برای تداوم حملات به مناطق مسکونی و کشتار روزانه مردم یمن از جمله کودکان است.
همین رویکرد دوگانه سازمان ملل متحد کافی است تا برای افکار عمومی جهان مشخص شود، چرا جنگ یمن همچنان پس از 5 سال ادامه دارد. در سایه رویکرد سیاسی این نهاد بینالمللی نمیتوان افق روشنی را برای پایان جنگ یمن متصور بود و در چنین شرایطی، سازمان ملل متحد در برابر نقض حقوق کودکان یمنی و دیگر اقدامات ائتلاف سعودی در یمن مسئول است.