واکنش ها به مساله ممنوعیت حجاب در جمهوری آذربایجان
موضوع ممنوعیت حجاب در جمهوری آذربایجان آن هم در ماه مبارک رمضان به معضلی برای مؤمنین و دینداران تنها کشور مسلمان در منطقه قفقاز جنوبی تبدیل شده است.
در همین ارتباط ، "حاج ایلقار ابراهیم اوغلو" رئیس جمعیت دینی جمعه جمهوری آذربایجان در برنامه زنده تصویری "مساوات تی وی" با اشاره به محدودیت برای حجاب در این کشور مسلمان ، گفت: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ، گویی همه ساله رگ اسلام هراسی برخی ها می گیرد.
حاجی ایلقار ابراهیم اوغلو که ازجمله افراد فعال درعرصه های دینی و سیاسی جمهوری آذربایجان است اخیرا" خواستار بازگشایی مساجد این کشور مسلمان در ماه مبارک رمضان شده بود.
باید گفت، مردم مسلمان جمهوری آذربایجان سال جاری در شرایطی به استقبال ماه مبارک رمضان رفته اند که مساجد این کشور همچنان تعطیل و فشارها علیه اقشار دیندار و مومن جمهوری آذربایجان مانند سال های گذشته احساس می شود.
این درحالی است که پس ازمشارکت فعال نیروهای داوطلب مردمی در جنگ دوم قره باغ و پیروزی قطعی جمهوری آذربایجان بر ارمنستان در جنگ 44 روزه که پس ازنزدیک به سه دهه به نتیجه رسید، انتظار مومنین آذری بر بازگشایی مساجد و آزادی تبلیغات دین مبین اسلام متمرکز شده بود. اما این انتظار اقشار دیندار جمهوری آذربایجان تاکنون محقق نشده است.
درهمین ارتباط ، "سرگئی جنت مارکوس" کارشناس روس با بیان این که جمهوری آذربایجان کشوری اسلامی است ، گفت: "منع حجاب در این کشور کاملا غیرمنطقی است و وضعیت بدتر از آن را نمی توان تصور کرد".
این کارشناس روس در نشستی با خبرنگاران در باکو همنین تصریح کرد: "اجرای سیاست ممنوعیت حجاب ازطرف دولت باکو باعث از بین رفتن وحدت عمومی و سنت های دیرینه در جمهوری آذربایجان می شود. در حالی که حتی در روسیه نیز شاهد چنین رفتار ضددینی نیستیم و در این کشور پهناور همکاری میان جامعه اسلامی و مسیحیان ارتدوکس جریان دارد".
به هر حال ، محقق نشدن خواسته های مشروع مردم مسلمان جمهوری آذربایجان در شرایطی است که این اقدام با قانون اساسی این کشور نیز مغایرت آشکار دارد. در حقیقت ، در جمهوری آذربایجان قانونی مبنی بر محدودیت حجاب وجود ندارد. بر اساس قانون اساسی جمهوری آذربایجان نیز ، هیات حاکمه این کشور موظف است اعتقادات دینی و مذهبی مردم مسلمان این کشور را تامین و تضمین نماید.
در واقع ، در کشور مسلمانی نظیر جمهوری آذربایجان ممنوعیت حجاب بی معنی و غیرممکن است. زیرا برخورداری از حجاب ، جزء جدانشدنی دین و عقیده و باورهای مردم مسلمان است. ضمن آن که بر اساس قانون اساسی جمهوری آذربایجان مردم این کشور دارای حق آزادی عقیده و رای هستند و دولت حاکم موظف به تامین و محقق ساختن خواسته اکثریت مردم مسلمان جمهوری آذربایجان است.
با وجود این قانون مترقی در جمهوری آذربایجان ، چنین به نظر می رسد که دولت الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان با تقلید از برخی کشورهای بیگانه شیعه ستیز، به ممنوعیت حجاب ترغیب شده است.
گفته می شود دولت الهام علی اف با فشار رژیم صهیونیستی ، محدودیتهای زیادی برای مسلمانان بویژه شیعیان آذری اعمال کرده است. به عنوان مثال از روز 17 ماه نوامبر سال 2010 میلادی ، پوشش حجاب در مدارس متوسطه با صدور یک بخشنامه وزیر وقت آموزش و تحصیل جمهوری آذربایجان ممنوع شد. این ممنوعیت حجاب به مروز به دیگر نهادهای دولتی و آموزشی جمهوری آذربایجان تسری یافت و به طور غیررسمی در سراسر این کشور مسلمان اعمال شده است.
در یک جمعبندی کلی ازممنوعیت حجاب درجمهوری آذربایجان باید گفت، بیش از 98 درصد ازمردم جمهوری آذربایجان مسلمان و اکثریت قریب به اتفاق آن ها شیعه دوازده امامی هستند. با وجود این، دولت الهام علی اف همواره مغایر با خواسته های مردم مسلمان کشورش حرکت کرده است. از جمله این که رئیس جمهوری آذربایجان به همکاری با طرف هایی ازخود تمایل نشان داده که مردم ای کشور بارها نفرت خود را از آن ها ابراز داشته اند. رژیم نژاد پرست اسرائیل از جمله طرف های مورد معامله دولت باکو به رهبری شخص الهام علی اف است.
بیشتر بخوانید: