کشتار سیاه پوستان به دست پلیس آمریکا؛ جنایت علیه بشریت
تحقیقات کارشناسان حقوق بشری سرشناس از سراسر جهان درباره خشونت پلیس آمریکا فاش کرد، کشتار سیستماتیک و ضرب و جرح سیاهپوستان آمریکایی به دست پلیس به مثابه جنایت علیه بشریت است که باید بررسی شده و طبق قوانین بینالمللی تحت پیگرد قرار بگیرد.
کمیسیونی مرکب از 12 کارشناس حقوق بشری از 11 کشور در یک گزارش تکاندهنده 188 صفحهای، آمریکا را مسئول سابقهای طولانی از نقض قوانین بینالمللی دانستند که در بعضی موارد در سطح جنایت علیه بشریت است.
آنها به آنچه "قتلهای پلیس" و همچنین "محرومیت شدید از آزادی جسمانی، شکنجه، آزار و اذیت و سایر اقدامات غیرانسانی" نامیدند، به عنوان حملات سیستماتیک به جامعه سیاهپوست های آمریکا که چنین جرایمی علیه آنها رخ داده است، اشاره کردند.
گزارش این کمیسیون تأثیر انسانی تبعیض نظام مند علیه آمریکایی های آفریقایی تبار را کاملاً بیان میکند. در این گزارش آمده است: ایالات متحده دو سیستم قانونی را اجرا میکند؛ یکی برای سفیدپوستان و دیگری برای آفریقایی تبارها.
این کمیسیون آمریکا را به نقض تعهدات بینالمللی حقوق بشری هم از نظر قوانین حاکم بر پلیس و هم از نظر عملکرد مأموران اجرای قانون، از جمله متوقف کردن خودروها برای هدف قرار دادن سیاهپوستان و تفتیش و جستجو بر اساس نژاد، انفعال در برابر یک "الگوی نگرانکننده ملی از استفاده نامتناسب از نیروی مرگبار، نه تنها با سلاح گرم بلکه با شوکر" علیه سیاهپوستان و اجرای "فرهنگ مصونیت از مجازات" که در آن افسران پلیس به ندرت پاسخگو میشوند و اقدامات قتل آنها به سادگی کنار گذاشته میشود، متهم کرده است.
انتشار این گزارش مهم که حاصل کار شمار قابل توجهی از کارشناسان حقوق بشر کشورهای مختلف است، تاکیدی بر جنایتکارانه بودن اقدامات پلیس آمریکا علیه سیاه پوستان این کشور است، به حدی که این کارشناسان آن را جنایت علیه بشریت تلقی کرده و خواهان پیگیری آن در سطح نهادهای حقوقی بین المللی یعنی دیوان بین المللی کیفری شده اند.
مساله خشونت بی حد پلیس آمریکا به ویژه پس از قتل بی رحمانه و بدون دلیل "جورج فلوید" (George Floyd) سیاه پوست آمریکایی در 25 مه 2020 توسط پلیسی سفید پوست به نام "درک شووین" (Derek Chauvin) در شهر مینیاپولیس ایالت مینه سوتا که باعث بروز اعتراضات گسترده ای در آمریکا شد بیش از پیش در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است.
این اعتراضات گسترده و سراسری در قالب جنبش "جان سیاهان ارزش دارد" تبلور پیدا کرد. دادگاه رسیدگی به اتهام قتل درجه سوم توسط "درک شووین" حدود سه هفته به طول انجامید و در نهایت پس از امتناع او از ارائه دفاعیات در دادگاه، قاضی پرونده روز سهشنبه 20 آوریل او را گناهکار اعلام کرد.
هینا جیلانی (Hina Jilani)رئیس "سازمان جهانی علیه شکنجه" (World Organisation Against Torture)،با تاکید بر اینکه محکومیت قاتل جورج فلوید سیاهپوست، مهر اثباتی بر دیدگاههای این کمیسیون است، گفت: «این برای ما روشن کرد که استفاده از قوه قهریه حین بازداشت یک فرد نه تنها غیر انسانی است بلکه علنا مصداق شکنجه است و موجب فوت فرد میشود.»
نکته مهم اینکه این رای دادگاه مورد انتقاد جمهوریخواهان آمریکا قرار گرفت.
این مساله نشان می دهد که در سطح حاکمیتی این کشور مدعی آزادی و حقوق بشر، آشکارا از یک پلیس جنایتکار که بدون هیچ توجیهی یک شهروند سیاه پوست را با خونسردی و قساوت تمام به قتل رسانده دفاع می شود. طبق آمارها احتمال کشته شدن سیاهپوستان از سوی پلیس درآمریکا سه برابر سفید پوستان است.
در واقع بخش قابل توجهی از خشونت های نژادپرستان سفید پوست در جامعه آمریکا علیه اقلیت های نژادی و دینی از جمله سیاه پوستان صورت می گیرد و پلیس های سفید پوست نژاد پرست در اعمال خشونت علیه آنها نقش پر رنگی دارند.
اکنون انتشار گزارش کارشناسان حقوق بشری 11 کشور نشان داده که مساله خشونت بی حد و کشتار سیاه پوستان آمریکایی توسط پلیس این کشور باید در سطح بین المللی از سوی دیوان بین المللی کیفری به عنوان جنایت علیه بشریت مورد رسیدگی قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: