جنگل سوزیهای استرالیا؛ مهمترین عامل افزایش دمای جو زمین
(last modified Sat, 27 Aug 2022 04:17:33 GMT )
شهریور ۰۵, ۱۴۰۱ ۰۹:۱۷ Asia/Dushanbe
  • جنگل سوزیهای استرالیا؛ مهمترین عامل افزایش دمای جو زمین
    جنگل سوزیهای استرالیا؛ مهمترین عامل افزایش دمای جو زمین

پایگاه خبری واشنگتن پست در گزارشی نوشت: " جنگل سوزیهای استرالیا سبب صدمه زدن به لایه اوزون و افزایش شدید دمای جو زمین شده است.

لایه اوزون، به جذب اشعه ماوراء بنفش ورودی از خورشید کمک می کند و از حیات روی زمین در برابر اثرات مضر آن مانند سرطان پوست و تشکیل آب مروارید محافظت می کند.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان، پایگاه خبری واشنگتن پست افزود: فصل آتش سوزی استرالیا در اواخر سال 2019 و اوایل سال 2020 و پرتاب دود های ناشی از آن تا 20 مایلی به آسمان، بی شباهت به یک انفجار هسته ای نبود.

نتایج تحقیقات علمی که در روز پنجشنبه در مجله ساینس ریپورتز، منتشر شد، نشان می‌دهد ذرات معلق دودی باعث بالاترین درجه حرارت در لایه استراتوسفر جو، در حدود سه دهه گذشته شده و احتمالاً به لایه اوزون آسیب رسانده است.

استراتوسفرجو ، درست بالای جایی که هواپیماها پرواز می کنند.

این گزارش افزود: در ماههای نخست اوایل 2020 گرمایش ناگهانی و غیرمنتظره استراتوسفر جهانی در اطراف استرالیا به 3 درجه سانتیگراد (5.4 درجه فارنهایت) و در سطح جهانی حدود 0.7 درجه سانتیگراد (1.26 درجه فارنهایت) افزایش یافت.

محققان می گویند: این بالاترین دمای ثبت شده در استراتوسفرجو از زمان فوران کوه پیناتوبو، در فیلیپین در سال 1991 است.

لیلی دامنی پیرس، از دانشگاه اکستر، انگلستان ومدیر پژوهشگران مطالعاتی گفت که هم گرم شدن استراتوسفر و هم یک حفره قابل توجه اوزون که در بیشتر قاره قطب جنوب در سال 2020 نمایان شد احتمالاً ناشی از جنگل سوزیهای بزرگ است.

براساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی، حفره اوزونی که در پی آتش‌سوزی‌های سال 2020 بر فراز قطب جنوب تشکیل شد، طولانی‌ترین و یکی از بزرگترین و عمیق‌ترین سوراخ‌های چند دهه اخیر بود.

کلیدواژه