مطبوعات کابل 23جدی: تقابل حکومت و مجلس به نفع نیست
(last modified 1399-10-23T11:18:55+00:00 )
جدی 23, 1399 15:48 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 23جدی: تقابل حکومت و مجلس به نفع نیست
    مطبوعات کابل 23جدی: تقابل حکومت و مجلس به نفع نیست

"طالبان هیولای وحشت در شاهراه ها" ، "تقابل حکومت و مجلس به نفع نیست" ، "سیر از دل گرسنه نمی آید"، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

طالبان هیولای وحشت در شاهراه ها عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است:
در ادامه‌ی گروگان‌گیری طالبان، این گروه چهار غیرنظامی را سه روز پیش در دره «قره‌باغ» غزنی ربودند. در این ماه طالبان دست‌کم سه بار مسافران را در مسیر راه غزنی گروگان گرفته‌اند. براساس گزارش‌های رسمی، هم‌اکنون تعداد گروگان‌گرفته‌شدگان در جریان دو هفته‌ی گذشته توسط طالبان به ۱۷ نفر رسیده‌اند. هرچند گروگان‌گیری طالبان از غیرنظامیان در شاهراه‌ها مسأله‌ی تازه‌ی نیست، اما این کار طالبان ابعاد تازه و نگران‌کننده‌ای به خود می‌گیرد. طالبان در کنار جنگ از پدیده‌ی گروگان‌گیری مسافران به‌‌عنوان ابزار باج‌گیری و اهرم فشار بر دولت برای مقاصد سیاسی‌شان استفاده می‌‌کنند تا همزمان با مذاکرات صلح بین‌الافغانی جنگ روانی‌شان را با دامن‌زدن نارضایتی مردم از دولت، ابعاد تازه‌تری ببخشد.
اطلاعات روز می افزاید:
طرف دیگر ماجرا دولت است. حکومت در برابر رویکرد گروگان‌گیری طالبان برخورد جدی نشان نمی‌دهد. با این‌که پدیده‌ی گروگان‌گیری و ترس از آزار و اذیت طالبان سال‌هاست که به کابوس شهروندان در شاهراه‌های کشور بدل شده، اما هنوز مردم شاهد اقدام جدی حکومت در برخورد با این مشکل نبوده‌اند. هر باری که شهروندان برای مقاصد سیاسی و نظامی گروگان گرفته شود مضاف بر این‌که جان شهروندان به خطر مواجه می‌شود، اعتماد مردم نسبت به عملکرد دولت ضربه می‌خورد و به نارضایتی مردم از دولت دامن می‌زند. انتظار مردم این است که حکومت افغانستان باید در برخورد با پدیده‌ی گروگان‌گیری و تأمین امنیت شاهراه‌ها به گونه‌ی جدی و با تمام توان ایستاد شود.


و تقابل حکومت و مجلس به نفع نیست عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است:
روابط بین حکومت و مجلس نماینده‌گان از دیری به این سو خوب نیست. مجلس نماینده‌گان، حکومت را و حکومت مجلس نماینده‌گان را کانون فساد می‌داند. هم‌چنان اعضای مجلس بارها از آن‌چه قانون‌شکنی در حکومت یاد می‌کنند، انتقاد کرده‌اند. حکومت نیز بالمقابل بارها از رفتارهای فراقانونی مجلس و اعضای آن انتقاد کرده است. نتیجه این انتقادات تند و اتهامات متقابل، جو نامناسب عدم هم‌کاری است که اخیراً بین دو قوه شکل گرفته است.
هشت صبح می افزاید:
انتظار می‌رود که تقابل نگران‌کننده بین حکومت و مجلس هرچه زودتر پایان یابد و هر کدام در روشنایی قانون به وظایف خود عمل کنند. ادامه این تقابل به نفع هیچ یک از این دو نهاد نیست. در این وسط مردم آسیب خواهند دید و از این غایله متأثر خواهند شد. اگر وفادار به منافع مردم و قانون هستید، از جایگاه حکومت و مجلس علیه یک‌دیگر استفاده نکنید. این نهاد‌ها برای آن به میان آمده‌‌اند که کاری غیر از تأمین منافع مردم و ارایه خدمات برای آن‌ها انجام ندهند. لذا سوء استفاده سیاسی از این موقعیت‌ها نوعی خیانت در حق مردم است و باعث رنج مضاعف آن‌ها در آینده خواهد شد‌.


و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی راه مدنیت که در سرمقاله ای تحت عنوان سیر از دل گرسنه نمی آید چنین نوشته است:
از اختلاف وتقابل میان حکومت و مجلس نماینده گان بر سر بودجه سال 1400 خورشیدی بیشتر کارمندان و کارکنان دولتی آسیب می بینند. زنده گی ومعیشت کارکنان و کارمندان دولتی وابسته به معاش و یا تنخواه ماهوار می باشد.

بیشتر مامورین دولت زنده گی بخور ونمیر دارندو در خانه های کرایی به سر می برند و اگر در حقوق ماهوار آنها توقف و سکته گی رونما شود مشکلات بسیار عدیده یی دامنگیر خانواده های آنها می شود.

این در حالی است که بیشتر مقامات دولتی از زنده گی بسیار اشرافی برخوردار اندو از دل مردم بیچاره و مامورین غریب و نادار نمی آیند

درپایان آرمان ملی می افزاید:

اگر بودجه سال 1400 تصویب نشود و مامورین دولتی معاش ماهوار شان را به دست نیاورند، در زنده گی مقامات هیچ تأثیری ندارد و تنها مامورین و کارمندان دولت درد و رنج این اختلاف را می کشند.

باتوجه به همین ملاحظات، باید نهادهای دولتی اختلاف های سلیقه یی و شخصی شان را کنار بگذارند و به فکر اوضاع بد سیاسی، اقتصادی و امنیتی در کشور شان شوند و نگذارند تا زنده گی مردم افغانستان بیشتر از این تلخ و ناگوار شود.

کلیدواژه