حمل 28, 1396 14:39 Asia/Kabul
  • دیدار با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر یکشنبه (20 حمل1396 ) با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح دیدار کردند.

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر یکشنبه (20 حمل) با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح دیدار کردند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از سه نهاد جداگانه یعنی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده که همگی زیر نظر ستاد کل نیروهای مسلح قرار گرفته اند. مطابق اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی، اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروها، همچنین نصب و عزل و قبول استعفای رییس ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهان کل و فرماندهان عالی ارتش، سپاه و نیروی انتظامی از اختیارات رهبری به عنوان فرمانده کل قواست.

دیدار رهبری با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار با آرزوی سالی با برکت و پر توفیق برای همه ملت بویژه نیروهای مسلح فداکار و خانواده‌های آنان، افزودند: " بهترین دعا و بالاترین توفیق برای انسان، شناخت و تشخیص صراط مستقیم و استقامت در این راه است" . رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران،  با اشاره به برنامۀ دشمن برای تضعیف روحیه مردم، مسئولان و نیروهای مسلح به وسیلۀ القای روحیه «نمی‌شود و نمی‌توانیم»  خاطرنشان کردند: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران باید با توکل بر خدا و اعتماد به‌نفس، روز به روز توانایی‌ها و ظرفیت های خود را افزایش دهند و با ابتکار و همت بلند، کمبودها و خلأها را جبران کنند. ایشان، نیروهای مسلح کشورمان را نیروهایی برخوردار از فکر و عقیده دانستند و گفتند : خدمت با معرفت و مخلصانه به مردم از بزرگترین عبادات است و باید قدر این فرصت را دانست، همچنان‌که در دوران دفاع مقدس نیز مجاهدان و شهیدان از آن فرصت استفاده کردند و امروز نیز آرزوی همۀ رهروان راه خدا، نیل به شهادت است.

دیدار رهبری با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح


فرمانده کل قوا تأکید کردند توانِ عملیاتی و سازمانی نیروهای مسلح باید هر روز بالاتر برود و فرمودند: « کمبودهای مالی نباید مانعی برای پیشرفت باشد. همان‌گونه که در دوران دفاع مقدس با وجود کمبودهای فراوان، یک جنگ طولانی با پیروزی قاطع و بدون جابجا شدن حتی یک متر از مرز کشور به پایان رسید، امروز نیز می‌توان با ابتکار و همت بلند، کمبودها را برطرف کرد.» ایشان، پیشرفت های نظامیِ کنونی کشورمان را غیرقابل مقایسه با دوران جنگ دانستند و گفتند: "با توکل به خدا، اعتماد به نفس، و انضباط و پیگیری مدیریتی، امروز نیز می‌توانیم موانع را برطرف کنیم."  پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و زمانی که ملت مسلمان ایران با تجاوز نظامی و ددمنشانه رژیم بعث عراق روبرو شدند ، ارتش و قوای نظامی ایران در بدترین شرایط ممکن به سر می بردند. به دلیل وقوع انقلابی همه جانبه، ارتش به کلی از هم پاشیده بود و وضعیت امکانات نظامی ایران نیز بسیار نامطلوب بود به طوریکه  پیش بینی می شد هواپیماهای جنگنده ایران به دلیل عدم دسترسی به قطعات، تنها یک ماه کارآیی داشته باشند. ضعف ایران در تجهیزان نظامی به حدی بود که به دلیل کمبود منابع مالی و نیز تحریم های ظالمانه، حتی برای تهیه سیم خاردار و اسلحه های سبک با مشکل مواجه بود. اما به لطف خداوند متعال و به مدد نیروی ایمان و همت والای رزمندگان و قوای نظامی، ایران در نبردی هشت ساله با دشمن متجاوز پیروز شد و حتی یک متر از خاک ایران در دست متجاوزین باقی نماند.

دیدار رهبری با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح

در طول سال های پس از جنگ، ایران در حوزه امنیتی و دفاعی دستاوردهای چشم‌گیری داشته است. این دستاوردها بومی بوده و عمدتاً نظیر آن در هیچ یک از کشورهای منطقه دیده نمی‌شود. اکنون جمهوری اسلامی ایران از نظر قدرت دفاعی نظامی، در سطح بازدارندگی قرار دارد و ایران قادر است  تمامی نیازمندی‌های نیروهای مسلح را در حوزه‌های گوناگون با اتکا به توان داخلی تأمین کند.  ساخت کلاس های مختلف موشک‌های کوتاه‌برد، میان‌برد و بلندبرد و بالستیک، انواع تانک‌ها و سلاح‌های ضد تانک، کشتی‌های نظامی و ناوچه‌ها، انواع موشک‌ها و اژدرهای ساحل به دریا و دریا به دریا، انواع هواپیماهای نظامی با سرنشین و بدون سرنشین، سیستم های جنگ‌ الکترونیک و نبردهای سایبری، انواع سامانه‌های ثابت، متحرک و زیرزمینی برای پرتاب موشک‌ها، سامانه‌های فوق مدرن ضدهوایی و انواع رادارهای پیشرفته، گوشه ای از پیشرفت های ایران در حوزه تجهیزات نظامی در سال های پس از انقلاب است.

پیشرفت های ایران در زمینه های گوناگون نظامی

حضرت آیت الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت های همه‌جانبه دولت های غربی از صدام در جنگ تحمیلی اشاره کردند و فرمودند: «دولت های ریاکار اروپایی که امروز در قضیه سوریه مدعی مخالفت با سلاح های شیمیایی هستند، در زمان جنگ تحمیلی، خروارها سلاح شیمیایی به صدام دادند تا او با این سلاح ها به جبهه‌های ما و مناطق سردشت و حلبچه حمله کند.» در جنگ هشت ساله رژیم صدام علیه ایران، در مجموع 207 شرکت اروپایی از جمله هلند، آلمان و فرانسه به رژیم بعث صدام سلاح و کشتار جمعی فروختند.  از سال 1984 استفاده گستردۀ عراق از گاز اعصاب، گاز تاول‌زا و گازهای عامل خون آغاز شد. تنها در یکی از موارد استفاده عراق از این قبیل سلاح‌ها علیه شهروندان عراقی حامیِ ایران در اسفند 1987، متجاوز از ۵۰۰۰ نفر غیرنظامی کشته و ۷۰۰۰ نفر دیگر مجروح شدند. همچنین درهمان سال در بمباران شیمیایی شهر سردشت، بیش از 110 غیر نظامی کشته و 8000 نفر مسموم شدند. این حملات غیر از حملات شیمیایی عراق علیه رزمندگان ایرانی در میدان نبرد است. نشریه اینترنتی " فارین پالیسی"  در گزارشی، اَسنادی را  ارائه داده است که مشخص می کند سازمان مرکزی ایالات متحده CIA از استفاده گسترده ارتش صدام دیکتاتور سابق عراق بر سلاح‌های شیمیایی علیه رزمندگان و مردم ایران با اطلاع بوده اما با این وجود اقدام به همراهی و کمک به این دولت کرده است. امریکا همچنین از تصویب قطعنامه های سازمان ملل بر علیه عراق در استفاده از این نوع سلاح ها، جلوگیری کرده و حتی در مواقعی این حمایت را آشکارا بیان می کرد، چنانکه «ریچارد مورفی» معاون اسبق وزیر امور خارجه آمریکا اعلام می کند: «تا زمانی که عراق از سلاح های شیمیایی در دفاع از خاک خود و در مقیاس محدود استفاده می کند توسلش به این سلاح «قابل درک» است. »

استفاده رژیم بعث عراق از سلاح های شیمیایی علیه مردم بی گناه در جریان جنگ تحمیلی 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در ادامۀ سخنان خویش، «تقویت روحیه نیروهای مسلح» را وظیفه دیگر فرماندهان ارشد خواندند و با اشاره به برنامه دشمن برای «تضعیف روحیه مسئولان، مردم و نیروهای مسلح»، افزودند: "دشمن تلاش می‌کند با استفاده از تاکتیک های جنگ روانی، در مسئولان ضعف و تزلزل ایجاد، و احساس "نمی شود و نمی توانیم"  را در آنها القا کند. « ارتقاء تحقیقات» و «تکریم بازنشستگان نیروهای مسلح» نکات دیگری بود که فرمانده کل قوا بر آن تأکید کردند و افزودند: بازنشستگان، ذخایر ارزشمند نیروهای مسلح هستند و باید برای مسائل مادی و معیشتی و بویژه تکریم و احترام به آنان، فکر و تدبیر شود."

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح (20 فروردین 1396)

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران،  همچنین با اشاره به تلاش دشمن در جلوگیری از تقویت نیروهای مسلح، خاطرنشان کردند: "دشمن، هر یک از بخش های نیروهای مسلح همچون ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج را به‌‌نحوی می‌کوبد تا از درون تهی شوند اما نیروهای مسلح باید از لحاظ سازماندهی روز به روز قوی‌تر شوند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به حمله آمریکا به سوریه و برخی تحلیل ها با هدف امکان‌پذیر نشان دادن این اقدام در نقاط دیگر دنیا، افزودند: جنایت، تجاوز، تخطی و تعدی کاملاً از آمریکایی‌ها بر می‌آید و در نقاط دیگر دنیا نیز این کارها را کرده‌اند اما مسئله این است که آنها جرأت انجام چنین کاری را در کجا خواهند داشت؟ "ایشان تأکید کردند: " جمهوری اسلامی نشان داده است که با اینگونه حرفهای بی‌ربط و کارهای غلط، از میدان به‌در نمی‌رود و مردم و مسئولانی که به انقلاب اعتقاد دارند، با توکل بر خدا، در مقابل تهدیدها و تشرها عقب نمی‌نشینند، زیرا اگر بنا بر عقب‌نشینی بود، امروز کشور دچار درماندگی و ورشکستگی روحی و تمدنی شده بود."

دیدار رهبری با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح

حضرت آیت الله خامنه‌ای در ارزیابی اقدام اخیر آمریکا در تهاجم نظامی به سوریه افزودند: "کاری که آمریکایی‌ها کردند، اشتباه و خطایی راهبردی است و آنها در حال تکرار خطای گذشتگان خود هستند."
ایشان خاطرنشان کردند: مسئولان قبلی آمریکا داعش را بوجود آوردند یا به آن کمک کردند و مسئولان کنونی نیز در حال تقویت داعش یا گروهی نظیر آن هستند. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه خطر این گروه ها در آینده گریبان آمریکایی‌ها را خواهد گرفت، افزودند: اروپا امروز به خاطر غلطی که در تقویت تکفیری ها انجام داد، گرفتار است و مردم در خانه و خیابان امنیت ندارند و آمریکا نیز در حال تکرار همان غلط است."


 

 

 

 

کلیدواژه