فروردین ۲۸, ۱۴۰۳ ۰۱:۰۰ Asia/Tehran
  • اعتراضات علیه اسلام ستیزی
    اعتراضات علیه اسلام ستیزی

یهودستیزی و اسلام‌هراسی دو روی یک سکه اند و اینکه رهبران اروپایی در یک مبارزه صوری با یهودستیزی، اسرائیل را در کشتن بیش از ۳۰ هزار فلسطینی محق می‌دانند، چیزی نیست جز آخرین انحراف در مبارزه علیه نژادپرستی!

یهودستیزی و اسلام‌هراسی در تصور نژادی سفیدپوستان اروپا، همیشه به مثابه دو برادر دوقلو بوده‌اند. به لحاظ تاریخی، داشتن یک قاره سفید و مسیحی در اروپا ، مستلزم طرد مسلمانان و یهودیان از اروپا بوده است .

این امر با تأسیس اسرائیل شکل بشدت خشن و عجیبی یافت.  تاسیس اسرائیل بیش از آنکه یک پروژه یهودی باشد یک پروژه صهیونیستی بود که بر مبنای ناسیونالیسم سفید اروپایی متولد شد. با تولد اسرائیل، یهودیان نژاد سفید حساب شدند و اسرائیل امروز عمدتاً از سوی بسیاری از مقامات سیاسی اروپایی به عنوان بخشی از یک «سنت» تازه اختراع شده یهودی-مسیحی پس از سال 1948 پذیرفته شده است.

سیل مهاجرت دادن اجباری یهودیان به اسرائیل پس ازسال 1948

آیا ضد صهیونیسم بودن یهودستیزی است؟

در سال 2019،  قطعنامه‌ای از سوی شمار بسیاری أحزاب آلمان تصویب شد که جنبش مشهور بایکوت، سلب سرمایه و تحریم اسرائیل به دلیل جنایاتش (BDS) را به عنوان اقدامی یهودستیزانه محکوم می کرد.

اما پیش از این، اقدام مهم دیگری نیز روی داده بود و آن تأیید و پذیرش تعریف «اتحاد بین‌المللی یادبود هولوکاست» (IHRA) از یهودستیزی بود.

این اقدام آنقدر مضحک بود که  100 سازمان بین‌المللی جامعه مدنی در نامه‌ای از سازمان ملل خواستند که این تعریف را رد کند، چرا که  به اعتقاد آنها، از این تعریف برای محافظت از اسرائیل در برابر انتقادات مشروع «سوء استفاده» می‌شود.

بر اساس تعریف IHRA هرگونه انتقاد به اسرائیل، اقدامی یهودستیزانه تلقی می‌شود و نتیجه آن چیزی نیست جز سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز، کنشگری و هرگونه سخنرانی انتقادی درباره اسرائیل و صهیونیسم در آمریکا و اروپا.

به غیر از اتحادیه اروپا (EU) و شورای اروپا، چندین کشور عضو اتحادیه این تعریف را در سطح ملی تایید کرده‌اند از جمله اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسپانیا و سوئد.

گرچه تعریف IHRA از نظر قانونی الزام آور نیست، اما تلاشی است برای ممانعت جدی از آزادی بیان در آینده نزدیک.

مبارزه با «یهود ستیزی» پس از واقعه 7 اکتبر

پس از وقایع روز 7 اکتبر، با وجود هشدار کمیسیون اروپا، اخبار رسانه‌ها حاکی از افزایش حوادث یهود‌ستیزانه و همچنین اسلام‌هراسی در این قاره بود. با این حال، در حالی که بسیاری از دولت‌های اروپایی از حماس به خاطر حمله‌ به صهیونیست‌ها انتقاد کرده‌اند، همزمان کشتار غیرنظامیان فلسطینی در غزه توسط اسرائیل را تایید می‌کنند.

در حالی که دولت‌های اروپایی به نشانه همبستگی، بناهای ملی و ساختمان‌های دولتی خود را با پرچم اسرائیل مزین می‌کنند، این پرچم فلسطین است که توسط مردم در خیابان‌های شهرهای اروپایی به اهتزاز در می‌آید. اما صدای اعتراض و راهپیمایی‌ حامیان فلسطین به جای اینکه به گوش دولتمردان و کسانی که با رای همین مردم به قدرت رسیده‌اند برسد، با ممنوعیت وسرکوب و توهین مواجه می‌شود.

ساختمان مقر اتحادیه اروپا در بروکسل، بلژیک

سرکوب مواضع ضد اسرائیلی

مقامات سیاسی اروپا عمدتاً کشته شدن 1400 تن  و اسارت تعدادی دیگر طی حملات فلسطینیان را گرامی می‌دارند اما در عین حال، کشتار بیش از 30 هزار نفر در غزه و کرانه باختری را نادیده می‌گیرند. و بدتر اینکه، همدردی مردم با فلسطینی‌ها جرم انگاری می‌شود!

نویسندگان فلسطینی مانند «آدانیا شبلی» در نمایشگاه معروف کتاب فرانکفورت دعوت نمی شوند، بازیکن فوتبالی چون «انور الغازی» به دلیل پست‌هایش در حمایت از فلسطین در رسانه‌های اجتماعی، تعلیق می‌شود.  

سیاستمداران اروپایی مخالف اسلام مانند «جرالد دارمانین»، وزیر کشور فرانسه، که پیشتر تلاش کرده بود تظاهرات حامیان فلسطین و همچنین سازمان‌های غیردولتی طرفدار فلسطین (NGO) را غیرقانونی کند،  همچنین تقلا کرد تا هرگونه راهپیایی اعتراضی در حمایت از فلسطین را به دلیل واهی «اختلال در نظم عمومی» ممنوع کند و حتی تهدید به اخراج اتباع خارجی کرد که در این راهپیایی‌ها شرکت کنند.

جرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه

در ابتدا، پلیس فرانسه با استفاده از گاز اشک‌آور و ماشین‌های آب پاش، اعتراضات را به طرز وحشیانه‌ای سرکوب کرد، اما دوباره هزاران نفر به خیابان‌ها آمدند و اینبار حتی هزاران نفر به راهپیمایی‌های ممنوعه پیوستند.

مشابه همین اتفاق در آلمان نیز روی داد. معترضان در حمایت از فلسطین به خیابان‌ها آمدند و به دلیل حضور در این اجتماعات مسالمت آمیز و تنها برای به اهتزاز درآوردن پرچم فلسطین مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.

اعتراضات در فرانسه در حمایت از فلسطین

«سوئلا بریورمن»، وزیر کشور سابق بریتانیا نیز، شعار «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» را به عنوان یک جرم بالقوه اعلام کرد. از آن سو، وزارت کشور آلمان اعلام کرد که این شعار حماس است؛ از این رو، داددستان ایالت باواریا اعلام کرد که مجازات این شعار برابر است با مجازات به زبان آوردن«هایل هیتلر» (زنده باد هیتلر).

نهایت اینکه نخبگان سیاسی اروپا سیگنال‌های فاجعه‌باری به جامعه جهانی ارسال می‌کنند: ارزش جان فلسطینی‌ها کمتر از جان اسرائیلی‌ها است. به نظر می‌رسد درس اصلی که رهبران اروپایی از هولوکاست آموخته‌اند این است که شعار معروف «هولوکاست دیگر هرگز تکرار نخواهد شد» فقط و فقط برای یهودیان کاربرد دارد و نه هیج انسان دیگری بر روی کره زمین!

عبارات کلیدی: اسلام هراسی چیست، اروپا و مسلمانان، فلسطین و اسرائیل، غزه کجاست، یهودستیزی در اروپا، اسرائیل چگونه ایجاد شد