تفسیر - "ماهواره ثریا " نمادی دیگر از توانمندی و تخصص دانشمندان جوان ایرانی
"ماهواره ثریا"، که با تلاش و همت دانشمندان جوان ایرانی ساخته و به فضا پرتاب شده بود نخستین سیگنال خود را به زمین ارسال کرد تا توانمندی و تخصص دانشمندان جوان ایرانی را به نمایش بگذارد.
ماهواره مخابراتی پژوهشگاه فضایی ایران با نام " ثریا"، را ماهواره بر سه مرحلهای " قائم 100 " نیروی هوافضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فضا پرتاب کرده بود که با موفقیت در مدار 750 کیلومتری از سطح زمین قرار گرفت.
سازمان فضایی ایران، اعلام کرد این ماهواره روز یکشنبه 21 ژانویه با موفقیت سیگنال های خود را به زمین مخابره کرده است.
عملکرد قابل توجه ماهواره مخابراتی " ثریا" و ارتباط آن با مرکز فضایی ایران تداوم موفقیت ها و تلاش علمی دانشمندان و متخصصان جوان ایرانی است که در سال های اخیر باوجود تحریم ها و اقدامات تخریبی آمریکا و دولت های غربی توانستند کیفیت و توانایی ماهواره های ساخت خود را به خوبی ارتقاء دهند.
قرار گرفتن ماهواره ثریا در مدار 750 کیلومتری از سطح زمین موجب شگفتی کارشناسان غربی شده و به توانایی فضایی ایران برای ارسال ماهواره های جدید در سطح بالاتری از جو ( قرار گرفتن در مدار زمین ) اذعان کرده اند. مقامات غربی بویژه آمریکایی در سال های اخیر همواره درخصوص توانایی های علمی ایران به سیاه نمایی روی آورده اند و تلاش می کنند تصویری منفی از موفقیت های ایران ارائه دهند.
درحالیکه جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر انواع و اقسام ماهواره های علمی، تحقیقاتی، جغرافیایی و درکنار آن نظامی را با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرده است اما دولت های غربی و رسانه های همسو با آنان با چشم پوشی از این موضوع برای توجیه تحریم های غیرانسانی خود تنها به اهداف نظامی ایران اشاره می کنند.
" ماهواره نور 3 " نیز که سال 2023 به فضا پرتاب شد ( شکل تکمیل یافته از " ماهواره های نور 1 و 2 " ) و توانایی آن به عنوان ماهواره "سنجش و شناسایی " معرفی شده نیز با موفقیت در مدار 450 کیلومتری زمین قرار گرفت.
-
تحلیل: پرتاب ماهواره نور 2؛ موفقیتی دیگر برای صنعت فضایی ایران
- پرتاب موفقیتآمیز ماهواره تصویربرداری " نور ۳ "
موفقیت ماهواره مخابراتی " ثریا"، نشاندهنده پیشرفت های چشمگیر ایران در صنعت هوا و فضا با همت و تلاش متخصصان داخلی است.
پیشرفت های فضایی ایران به گونه ای چشمگیر بوده که در آینده نزدیک دارای منظومه ای از ماهواره ها در مدار زمین خواهد بود.
تثبیت جایگاه ایران در صنعت فضایی در سالهای اخیر با ساخت انواع ماهواره ها با قابلیت های علمی، تحقیقاتی، جغرافیایی و نظامی محقق شده است.
شرکت های بزرگ، با دستاویز قرار دادن تحریم ها از دادن قطعات کلیدی حتی در بخشهای صنعتی نیز خودداری می کنند اما جوانان دانشمند و متخصص ایرانی بدون توجه به کارشکنیها و اقدامات تخریبی مقامات آمریکایی و اروپایی به تلاش خود ادامه می دهند و حاصل این خودباوری و عزم راسخ تسخیر فضا و ساخت ماهواره های پیشرفته بوده است.
بیشتر بخوانید: