حمله وحشیانه نیروهای امنیتی سعودی به یتیم خانه دختران
(last modified Wed, 31 Aug 2022 11:06:19 GMT )
شهریور ۰۹, ۱۴۰۱ ۱۶:۰۶ Asia/Dushanbe

حمله وحشیانه نیروهای امنیتی سعودی به یک یتیم‌خانه دختران در جنوب غرب عربستان واکنش و خشم افکار عمومی این کشور را در پی داشت.

به گزارشرادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از خبرگزاری تسنیم، در استان خمیس مشیط عربستان سعودی نیروهای امنیتی این کشور با یورش وحشیانه به یک مرکز نگهداری ایتام در استان خمیس مشیط (جنوب)، دختران یتیم را به طرز وحشیانه‌ای مورد ضرب و شتم قرار دادند.

 

انتشار تصاویر و فیلم‌های مربوط به حمله که در آن زنان محجبه این مرکز نگهداری ایتام از سوی این نیروها و افراد ناشناس مورد ضرب و شتم قرار می گیرند، خشم افکار عمومی سعودی‌ها را در پی داشته و هم اکنون هشتگ مربوط به این حمله در فضای مجازی به ویژه توییتر به ترند تبدیل شده است.

 

حساب «حقوق بشر در شبه جزیره عرب» در توییتری در واکنش به این ویدیوها نوشت: «بنگرید به توحش رژیم آل سعود و نحوه تعامل با زنان در مرکز نگهداری ایتام در خمیس مشیط که نه حرمت زنان را نگه می‌دارند و نه حقوق بشر و نه حقوق شهروندی را. با آن‌ها با شدت و بدون رحم و مروت رفتار می‌کنند. این همان فرهنگ رژیم آل سعود و نیروهای امنیتی‌اش است.»

 

همین واکنش‌ افکار عمومی و تقبیح این حمله و یورش، سعودی‌ها را بر آن داشته که سریع به این حمله واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده و قول انجام تحقیق در این باره دهند.

خبرگزاری رسمی سعودی (واس) به نقل از امیر منطقه عسیر گزارش داد که دستور تشکیل کمیته بررسی علل حادثه و محاکمه خاطیان صادر شده است.

فعالان سعودی اعلام کردند که پس از آنکه چند دختر در این یتیم‌خانه  خواستار برخورداری از حقوق خود شدند ، نیروهای امنیتی سعودی به درخواست مدیریت این مرکز، به آن‌ها  تعرض کردند.مقامات سعودی تا لحظه انتشار این خبر هنوز توضیحی درخصوص دلایل و جزئیات این حادثه ارائه نکردند.

فیلم‌های منتشر شده نشان می‌دهد که حدود 20 نیروی پلیس و نیروی امنیتی سعودی در حال تعقیب دختران در یتیم‌خانه هستند و با چماق و شوکر برقی آن‌ها مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.

 بر اساس تصاویر منتشر شده، نیروهای امنیتی سعودی تعدادی از دختران را بازداشت کرده‌اند و این درحالی است که مقامات سعودی دلیل این  بازداشت‌ها را اعلام نکردند.

کاربران فضای مجازی اعلام کردند که  فردی به نام «هادی الشهرانی» مدیر امور اجتماعی، عامل هجوم نیروهای امنیتی سعودی به یتیم‌خانه بوده و دخترانی را که فیلم‌ها را در فضای مجازی منتشر کرده‌اند، تهدید به  ضرب و شتم کرده است.

عربستان پرونده سیاهی در مقوله حقوق بشر دارد و در طول سالهای گذشته گزارش‌های متعددی از اعدام‌های فراقانونی، شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواسته‌های مشروع اقلیت‌های دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است.

هیچ یک از اقشار جامعه سعودی نمی‌توانند از کمپین بازداشت و سایر مجازات‌های رژیم آل سعود تحت حکمرانی ملک سلمان و پسرش در امان باشند و شنیدن اخبارمربوط به نقض حقوق بشر در عربستان تبدیل به یک سریال تکرای شده است.

مقامات عربستان حرف زدن را جرم می‌دانند و با مخالفان مثل «تروریست‌ها» رفتار می‌کنند و هیچ گونه انتقاد یا واکنشی را نمی‌پذیرند. موج بازداشت‌ها توسط مقامات سعودی همچنان ادامه دارد و هزاران شهروند سعودی از همه اقشار جامعه و منتقدان بازداشت شده‌اند و بسیاری از آن‌ها به دلیل اتهامات واهی هنوز در زندان‌های آل سعود به سر می‌برند.

سیستم حقوقی عربستان به شدت مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر و سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است.