طالبان در یک سالگی توافق دوحه: نیروهای خارجی در زمان تعیین شده افغانستان را ترک کنند
(last modified 1399-12-10T08:03:40+00:00 )
حوت 10, 1399 12:33 Asia/Kabul
  • طالبان در یک سالگی توافق دوحه: نیروهای خارجی در زمان تعیین شده افغانستان را ترک کنند
    طالبان در یک سالگی توافق دوحه: نیروهای خارجی در زمان تعیین شده افغانستان را ترک کنند

گروه طالبان در یک سالگی امضای توافقنامه با آمریکا ضمن تاکید بر خروج کامل نیروهای خارجی در زمان تعیین شده اعلام کرد که به تمام بندهای این توافق پایبند بوده است در حالی که هنوز نام سران طالبان از فهرست سیاه حذف نشده است.

به گزارش خبرنگار رادیو دری، طالبان در یک سالگی  توافق آمریکا و طالبان در بیانیه‌ای اظهار داشت که این توافق روز تاریخی برای مردم افغانستان و مردم آمریکا است که با هدف پایان جنگ تحمیلی 20 ساله منعقد شد.

بر اساس بیانیه طالبان، آمریکا تعهد کرده است که از تاریخ تعیین شده در توافقنامه طی 14 ماه تمام نیروهای نظامی و غیرنظامی غیر دیپلماتیک، نیروهای ائتلاف و متحدان این کشور و قراردادی‌های شخصی امنیتی، استادان، مشاوران و کارکنان خدماتی خود را از افغانستان خارج کند.

طالبان گفت: در مقابل امارت اسلامی تعهد کرده که به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد تا از خاک افغانستان علیه امنیت آمریکا، متحدان و نیروهای ائتلاف تهدید ایجاد کند.

بیانیه این گروه می‌افزاید که آزادی 6 هزار زندانی و مذاکرات بین الافغانی گام مثبتی برای حل معضل افغانستان و آرامش و رفاه افغان‌ها بود.

طالبان در این بیانیه تاکید کرده است که به تمام محتویات توافقنامه با آمریکا پایبند بوده است و اجرای آن نیز گام مثری برای حل بحران و تامین صلح در افغانستان که در سایه نظام اسلامی تحقق می‌یابد.

به گفته طالبان، ادامه آزادی زندانیان و حذف سران طالبان از فهرست سیاه از از ماده‌های توافقنامه است که تا هنوز عملی نشده است. برای تسریع مذاکرات جاری بین‌الافغانی باید گام‌های عملی برداشته شود. با عملی شدن توافقنامه می‌توان وضعیت را بهبود بخشید و از رفتن وضعیت به حالت نامطلوب جلوگیری کرد.

در این بیانیه، توافقنامه دوحه تنها راه عملی برای برقراری امنیت و ثبات در افغانستان اعلام شده و نسبت به طرح‌های جایگزین هشدار داده شده است.

طالبان مدعی شده است که عملیات‌های این گروه را در یک سال گذشته علیه شهرهای بزرگ، مراکز نظامی بزرگ و سقوط ولایت کاهش داده است در حالی طرف مقابل همچنان موارد درج شده در توافقنامه دوحه را نقض کرده است.

طالبان همچنین تاکید کرده است که نیروهای خارجی باید در زمان تعیین شده از افغانستان خارج شوند.

توافق صلح آمریکا و طالبان پس از 16 ماه و 17 روز مذاکره توسط «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان و «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان سرانجام در 10 حوت 1398 به امضا رسید. «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا نیز در این مراسم حضور داشت.

کلیدواژه