اسد 10, 1396 18:20 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 10 اسد 1396

"شکست در موصل و انتقام گیری در کابل"و"حمله ی ناکام بر سفارت عراق"،عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است که در ادامه می خوانید :

روزنامه ی ماندگار در سرمقاله ای تحت عنوان شکست در موصل و انتقام گیری در کابل چنین نوشته است :

مهاجمان مسلح ظهر روز دوشنبه بر سفارت عراق در کابل حمله کردند. گروه داعش مسوولیت این حمله را به عهده گرفته است. در پانزده سال اخیر این نخستین‌بار است که سفارت عراق در کابل مورد حمله قرار می‌گیرد.

وزارت داخله افغانستان با نشر خبرنامه‌یی گفت که چهار مهاجم ساعت ۱۱ قبل از ظهر بر سفارت عراق حمله کرده‌اند. ابتدا یک مهاجم انتحاری خود را در دروازه ورودی سفارت منفجر کرده و سه مهاجم دیگر وارد محوطه سفارت شدند. خبرنامه گفته است که نیروهای ویژه پولیس خود را به محل رویداد رسانده و کارمندان سفارت عراق را به مکان امن منتقل کرده‌اند.

این حمله ساعت ۳ بعد از ظهر پایان یافت. وزارت داخله گفته است که در این حمله تنها چهار مهاجم کشته شده‌اند.

نویسنده می افزاید :

سفارت عراق اخیراَ از شکست گروه داعش در شهر موصل عراق تجلیل کرد و این گروه را بسیار بی‌رحم و ویران‌گر خواند. گروه داعش بعد از ماه‌ها جنگ سنگر اصلی‌اش در عراق، شهر موصل، را از دست داد و شکست سنگینی را تجربه کرد.آگاهان مسایل سیاسی به این باورند که پس از شکست داعش در عراق و سوریه، شماری از جنگ‌جویان این گروه به مناطق قبایلی پاکستان سرازیر شده و در مناطقی از افغانستان نیز به فعالیت آغاز کرده اند. براساس اظهارات مقام‌های امنیتی، داعش در ولایات ننگرهار، کنر، جوزجان و غور حضور دارد و هر از گاهی دست به حمله می‌زند.

و حمله ی ناکام بر سفارت عراق عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان است که در آن چنین نوشته است :

حمله بر سفارت عراق حداقل از دو ویژگی برخوردار می باشد:

- این حمله نخستین حمله ای است که بر سفارت یک کشور اسلامی صورت می گیرد. پیش از این مراکز دیپلماتیک کشورهای عربی و اسلامی در افغانستان مورد حمله قرار نگرفته است.

 این حمله پس از جنگ های طولانی مدت حکومت عراق با داعش و شکست سخت گروه داعش در موصل رخ می دهد.صرف نظر از این که این حمله مخالف معیارهای بین المللی صورت گرفته و با ارزش های دینی و حقوق بشری سازگاری ندارد، حس انتقامجویی در آن موج می زند. تفکر داعشی در افغانستان زمینه پذیرش ندارد و مردم افغانستان در هرجایی که باشند از این تفکر حمایت نمی کنند. گروه وارداتی تا زمانی که از سوی نیروهای محلی مورد حمایت قرار نگیرند، هرگز قادر به ایجاد پایگاه و انجام عملیات های نظامی نخواهد شد.این حمله پیش از آن که اهداف بزرگ و استراتژیک پشت آن نهفته باشد، یک مانور و یا نمایش قدرت گروه داعش در افغانستان و برجسته سازی این موضوع است که گروه داعش تنها در سوریه و عراق محدود نمی شود. داعش در افغانستان هم می تواند به منافع کشورهای خارجی که در برابر داعش مبارزه می کنند، ضربه بزند.

این حمله البته می تواند یک تهدید امنیتی به شمار بیاید و حکومت و نهادهای امنیتی را وا دارد تا امنیت مراکز دیپلماتیک را بیشتر مواظبت کنند، اما نمی تواند به یک نگرانی بزرگتر از حضور داعش در افغانستان تبدیل شود.

در پایان نویسنده می افزاید:

بسیاری ها از این مسأله نگرانی دارند که پس از شکست داعش در عراق و سوریه، این گروه ممکن است افغانستان را به عنوان پایگاه امن خود انتخاب کند. چنانچه اراده جدی برای نابودی این گروه وجود داشته باشد، مردم محل برای نابودی این گروه در کنار نیروهای امنیتی خواهند ایستاد و از کشور و مردم خود دفاع خواهند کرد.

با این حمله ناکام نه انتقام شکست داعش در عراق گرفته می شود و نه همبستگی و پیوستگی فکری و ایدئولوژیکی این گروه با گروه داعش عراق و سوریه، محرز می شود. داعش در افغانستان اساسا خواستگاه، اهداف و انگیزه های مشخصی دارد که با اهداف گروه داعش در عراق و سوریه همخوانی ندارد. وجه مشترک این گروه ها در حال حاضر تنها به جنگ، کشتار و خشونت های بدون حد و مرز این گروه ها در برابر مردم و حکومت ها خلاصه می شود و بس.