میزان 01, 1396 15:23 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 1 میزان 1396

"فرصت تازه برای افغانستان برای مبارزه با تروریزم"،" تحت عنوان صلح و عدالت جهانی" و" در مقابل تهدید تروریزم به مثابه یک قوه ی واحد بایستیم" و"در مقابل تهدید تروریزم به مثابه یک قوه ی واحد بایستیم"عناوین سرمقاله روزنامه مهم امروز افغانستان است که در ادامه میخوانید:

"فرصت تازه برای افغانستان برای مبارزه با تروریزم" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان است که در آن چنین آمده است:

محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان در حاشیه اشتراک در هفتادودومین اجلاس مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک دیدارهای زیادی با سران کشورهای دیگر داشته است که نشان از موفقیت دیپلماسی فعال افغانستان در عرصه بین المللی دارد.افغانستان می تواند بسیار بیشتر از گذشته و با حقانیت تثبیت شده نه تنها علیه تروریسم؛ بلکه علیه حامیان بین المللی آن اقدام کند. تداوم جنگ در افغانستان طی یک و نیم دهه گذشته ثابت کرده است که سیاست مماشات در برابر تروریسم و حامیان بین المللی آن به خصوص پاکستان جواب نمی دهد. 

خوش بختانه طی دو سال اخیر تغییرات اساسی در این زمینه در سیاست خارجی دولت افغانستان به وجود آمده است. 

نویسنده می افزاید:

 درست است که سیاست اصلی کشور رفتن به سمت میز مذاکره است و باید مذاکرات جدی با پاکستان به عنوان طرف اصلی افغانستان آغاز گردد. ولی این مذاکرات نباید اقدامات جدی دیگر را به تاخیر اندازد. موفقیت در امر مبارزه با تروریسم نخست بستگی به عملکرد صادقانه جبهه ضد تروریسم و در ثانی به دیپلماسی هوشمندانه و قاطع افغانستان خواهد داشت. این فرصت اکنون به وجود آمده است.

و  روزنامه ی انصار  در سرمقاله ای "تحت عنوان صلح و عدالت جهانی" چنین نوشته است :

 باوجود اهمیت گفتمان صلح عادلانه و تأکید سازمان‌هـای بین المللی، امروزه تروریسم، سلطه جویی‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، فقر، بیماری، جنگ و کشتار افراد بیگناه به ویژه غیرنظامیان، از مهمترین تهدیداتی باشد که حیات صلح آمیز بشری را نشانه رفته و روز به روز بر ابعاد این تهدیدها به زیان بشریت و ارزش‌های بشری افزوده می‌شود.

انصار می افزاید:

بدون شک بازگشت به فطرت پاک انسانی و الهام گرفتن از تعالیم راستین ادیان الهی و مقدم داشتن عدالت بر صلح میتواند سهم عمده‌ای در برقراری صلح عادلـانه، پایدار توأمـ با حفظ کرامت انسانی در اقصی نقاط عالَم داشته باشد.

سازمان ملل که رسالت خویش را انجام این مهم قرار داده باید به دور از نفوذ قدرت‌هـای بزرگ و با شجاعت لازم به ترویج و صیانت از آن بپردازد. این ممکن نیست مگر با گسترش فرهنگ صلح عادلانه و به دور از نفوذ قدرت‌هـای بزرگ در راستای منافع همگان.

از سوی دیگر، نمی توان تنها چشم امید به سازمان ملل و اقدامات آن داشت؛ بلکه نخبگان و سازمان‌هـای مردم نهاد میبایست اهتمام کرده، فریادگر نیازها و تعاملات بشری باشند و با شناخت اهداف و راهکارهای مناسب و مطالبه گری از دستگاه‌هـای بین المللی، به پیاده سازی صلح عادلانه در جهان کمک کنند.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی انیس ماندگار که در سرمقاله ای  تحت عنوان "در مقابل تهدید تروریزم به مثابه یک قوه ی واحد بایستیم" چنین نوشته است:

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان بعد از سفر به نیویارک در نشست ایتلاف بین المللی امید، اشتراک و در سخنانش تأکید کرد که نفرت سبب دوری و بربادی می گردد و امید پلی به خاطر از بین بردن فاصله ها می باشد. وی خاطر نشان ساخت که جهان در حالت مبهم به سر می برد و در این حالت باید از قهرمانانی قدردانی کنیم که در زمینه ترویج امیدواری، صمیمیت و آرزو در جهان تلاش می کنند.

درپایان انیس می افزاید :

 رئیس جمهور غنی در حاشیه اجلاس عمومی ملل متحد، طور جداگانه به رؤسای جمهور فنلند، اتریش، صدر اعظم دنمارک، وزیر خارجه امارات متحدة عربی و برخی از دیگر مقامات بلند پایه دیدار کردرئیس جمهور غنی در این نشست به نکاتی اشاره کرد که مردم افغانستان انتظار آنرا داشتند تا جامعه جهانی و شرکای بین المللی افغانستان، درک کنند که جنگ افغانستان جنگ داخلی نه بلکه جنگ فرا مرزی است و این مردم افغانستان اند که در این همه سال دستخوش توطئه ها و دسایس بیرونی ها به خاطر اهداف ستراتیژیک آنان شده اند.از اینرو مردم افغانستان از جامعه جهانی می خواهند تا روی چالش های کنونی که افغانستان، منطقه و جهان را تهدید می کند به صورت همگانی رسیدگی کند .

کلیدواژه