میزان 15, 1396 11:05 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 15 میزان 1396

"نمره ی قبولی حکومت وحدت ملی در نشست سلم" ،" غده ی سرطانی در غوربند جراحی شود" و "سودای اسرائیلی تجزیه ی دولت ها به ریز دولت ها" عناوین سرمقاله روزنامه های مهم افغانستان است.

"نمره ی قبولی حکومت وحدت ملی در نشست سلم" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان است که در آن چنین آمده است:

کنفرانس سام یا مقام های ارشد با حضور نمایندگان بیش از 60 کشور و ده ها سازمان بین المللی و نهادهای مدنی، به منظور ارزیابی کارکرد حکومت وحدت ملی در زمینه های مبارزه با فساد، ایجاد اصلاحات در بخش های مختلف، دست یابی به صلح و ثبات و تامین امنیت، حکومتداری خوب، بهبود  وضعیت اقشار آسیب پذیر چون زنان و اطفال، رفاه عمومی و هم چنین به هدف جلب کمک های بیشتر برای افغانستان در روزهای 4 و 5 اکتبر در کابل برگزار شد.

این کنفرانس در ادامه کنفرانس های توکیو در سال 2012 و لندن در سال 2014 و بروکسل در سال 2016 برگزار می شود.

یک روز پیشتر از این کنفرانس کنفرانس ریکا یا کمک های اقتصادی منطقه ای برای افغانستان نیز در کابل برگزار شد. برگزاری چنین کنفرانس های مهم در سطح بین المللی برای افغانستان نشان می دهد که افغانستان حداقل در سطح بین المللی توجه جامعه جهانی را جلب کرده و در این عرصه نمره قبولی کسب کرده است.

نویسنده می افزاید : 

به نظر می رسد هنوز این نمره قبول از نگاه جامعه جهانی به صورت مشروط است و هنوز گام های زیادی است که باید از سوی حکومت وحدت ملی برداشته شود.

 تعهداتی که حکومت افغانستان در برابر تداوم کمک های جهانی به افغانستان داشته است عبارت بوده است از: تامین امنیت و ثبات سیاسی، مبارزه با فساد اداری، حکومتداری خوب، حاکمیت قانون، شفافیت مالی و حسابدهی حکومت افغانستان، تقویت سکتور خصوصی و استفاده درست کمک های جامعه جهانی.

" غده ی سرطانی در غوربند جراحی شود" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی آرمان ملی است که در آن چنین آمده است:

در مورد فعالیت‌های طالبان در دره غورند از گذشته به دولت هشدار هایی داده شده بود ولی به دلایلی که مردم آن را می‌دانند، هیچگونه اقدامی برای پاکسازی آن از وجود طالبان صورت نگرفت و اکنون این جرثومه به یک غدة سرطانی مبدل شده است که علاجی جز جراحی ندارد.اکنون سلاح ها و تجهیزاتی از آن دره به دست آمده است که نشان میدهد، طالبان مناطق دیگر به آن دسترسی ندارند و این گویای این واقعیت است که این تجهیزات از راه های مختلف به آن ها رسانیده شده اند و حلقاتی در درون نظام و پارلمان کشور در این ماجرا دست دارند.سال گذشته چندین بار گزارش شد که هلیکوپتر های ناشناس به مناطق تحت کنترول طالبان در غوربند نشست و برخواست کرده اند. معلوم است که این هلیکوپتر ها هدفی جز تجهیز طالبان کار دیگری نداشته اند

آرمان ملی می افزاید: 

اکنون که طالبان غوربندی نیمرخ دیگر شان را نشان داده اند و وارد مرحله عملیاتی برضد نیرو های دولتی شده اند، واضح است که نباید به این تهدیدات منفعلانه نظر کرد و از کنار آن بی تفاوت رد شد.غوربند شاهرگ مناطق مرکزی افغانستان از جمله ولایت بامیان می باشد و با نیرومند تر شدن طالبان آن، خطر گسترش آنان به این ولایت و سقوط آن به دست طالبان و وصل شدن نیرو های طالب به شمال میسر می گردد.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی انصار که در سرمقاله ای تحت عنوان "سودای اسرائیلی تجزیه ی دولت ها به ریز دولت ها" چنین نوشته است:

هرچه زمان به پیش می‌رود ابعاد بیشتری از نقش رژیم صهیونیستی در برگزاری همه‌پرسی جدایی منطقه اقلیم کردستان عراق آشکار می‌شود. در این راستا عماد علو، مشاور مرکز اروپایی مبارزه با تروریسم با بیان اینکه اسرائیل عامل تحریک مسعود بارزانی، رئیس کردستان عراق برای جدا شدن از عراق است و از این سیاست پشتیبانی می‌کند، تصریح کرد: تل‌آویو تلاش می‌کند برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نفت و صنایع در کردستان عراق، شرکت‌هـایی را که از سوی جنرال‌های اسرائیلی اداره می‌شود، وارد عمل سازد. البته پیش از این نیز اخبار و شواهد زیادی دال بر خرید نفت منطقه اقلیمـ از سوی رژیم صهیونیستی منتشر شده بود. کما اینکه این موضوع در خصوص خرید نفت داعش نیز صادق بود یکی از دلایل آن فروش ارزان نفت تولیدی در منطقه اقلیم و مناطق تحت تصرف داعش بوده است.

در پایان انصار می افزاید:

از دیگر سو شاخص‌های موجود حاکی از این است که رژیم صهیونیستی در خصوص برگزاری همه‌پرسی جدایی کاتالونیا از اسپانیا نیز رویکرد مشابهی اتخاذ کرده است و علاوه بر اینکه نمایندگانی از پارلمان اتحادیه صهیونیسم به عنوان ناظر در برگزاری این همه‌پرسی نقش داشتند بلکه روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، از جزئیاتی پرده برداشت که نشان می‌دهد از چند سال پیش ارتباطاتی میان مسئولان محلی کاتالونیا و رژیم صهیونیستی در جریان بوده است و در واقع این منطقه به حمایت صهیونیست‌ها چشم دوخته‌ است.آنچه که بناست در منطقه اقلیم عراق یا کاتالونیای اسپانیا اتفاق بیفتد، بخش کوچکی از طرح بزرگی است که اساساً این طرح نه اکنون بلکه از چند دهه پیش آغاز شده است.