عقرب 06, 1396 10:04 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 6 عقرب 1396

"جایگاه زور و دشنام در خانه ی ملت"،حصار کشی  پاکستان و شعار غیر واقعی افغانستان "و "مبارزه با تروریسم به سبک غربی ها " عناوین سرمقاله روزناه های مهم امروز چاپ کابل است که در ادامه میخوانید:

روزنامه افغانستان ما در سرمقاله ای تحت عنوان "جایگاه زور و دشنام در خانه ی ملت" چنین نوشته است :

روز چهارشنبه ولسی جرگه کشور شاهد یک تنش لفظی و البته تا حدودی فیزیکی نمایندگان بود. تنش های لفظی و حتی فیزیکی در تمام مجالس پارلمانی در سطح جهان رخ می دهد؛ اما این گونه تنش ها در مجلس افغانستان یا به قول خود وکلا، «خانه ملت» بسیار متفاوت از جاهای دیگر دنیا است. در مجلس نمایندگان ما همه چیز به صورت عریان و غیر اخلاقی در معرض دید مردم به عنوان موکلان آنها قرار می گیرد. برخوردهای تند و غیر اخلاقی میان نمایندگان نه تنها اخلاق نمایندگان؛ بلکه اخلاق عمومی جامعه را به نمایش می گذارد.

نویسنده می افزاید :

واقعیت این است که نمایندگان ما هنوز نمی دانند که گفتار و رفتار معطوف به زورگویی تنها برای بر کرسی نشاندن سخن شان نیست؛ بلکه نوعی آموزش سیاسی و جامعه پذیری را نیز به دنبال دارد. این گونه رفتارها و گفتارهای خشونت آمیز و غیر اخلاقی در محل قانونگذاری کشور که باید نمادی از اخلاق و قانونمندی باید باشد، بر رفتار و گفتار مخاطبان و موکلان آنان نیز تاثیر فوق العاده و عمیق می گذارد. 

" حصار کشی  پاکستان و شعار غیر واقعی افغانستان" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی ماندگار است که در آن چنین نوشته است:

اخیراً پاکستانی‌ها تصمیم گرفته‌اند که خطوط مرزی میانِ دو کشور را حصارکشی کنند. البته سال‌هاست که این کشور برنامۀ حصارکشی را داشته اما این عمل همواره مورد مخالفتِ جانبِ افغانی قرار گرفته است. این بار هم شماری از مردمانِ ولسوالی زازی ولایت خوست، مانع ساختِ حصار در امتداد خط مرزی دیورند توسط نیروهای پاکستانی شده‌اند.مانع‌شدنِ طرف افغانستان ـ چه در قالب دولت و چه هم در قالب مردمانِ ساکن در مناطق مرزی ـ نشان‌دهندۀ یک سوءتفاهمِ تاریخی بر سرِ خط دیورند است. مسلماً هنوز مردم افغانسـتان نمی‌دانند که واقعیتِ مسالۀ دیورند چیست و در نهایت چگونه باید با آن کنار بیایند، از همین رهگذر دیدگاه‌های متضادی همواره در مورد آن مطرح شده است. اما در نهایت کشورهای جهان همه‌گی شاهد تعیین مرزهای افغانستان و پاکستان در یک شرایط تاریخی بوده‌اند و به عبارت دیگر، آن را به رسمیت شناخته و می‌شناسند.

ماندگار می افزاید :افغانستان در عصر عبدالرحمان با همین مرزهای کنونی شناخته شده و پاکستان هم به عنوان یک کشور، مسلماً دارای مرز و تمامیت ارضی است که باید احترام شود .

چنان‌که همان‌هایی که ادعای نپذیرفتن خط دیورند را دارند و می‌گویند که آن طرفِ دیورند از ماست، در صورتی که چنین چیزی عملی باشد، از مخالفان سرسختِ آن خواهند بود؛ زیرا با پیوستنِ چهل میلیون پشتون پاکستانی به افغانستان، آنان نه‌تنها به نان و نوا و قدرتی نمی‌رسند، بلکه جایگاه و منزلتِ فعلیِ خود را نیز در برابرِ این موجِ تازه‌وارد از دست می‌دهند.مردم افغانستان باید بدانند که دیورند، یک مناقشۀ موهوم و یک شعارِ مردم‌فریبانه است که جز زیان هیچ سودی نصیبِ آن‌ها نمی‌سازد. منطقی و عقلانی این است که پاکستان مرزهایش را حصارکشی و کنترول کند و مردمِ ما فقط از شیوه‌ها و دروازه‌های قانونی به پاکستان سفر کنند و این یقیناً به نفعِ ثبات و امنیتِ هر دو کشور است. اگرچه این اقدام به تنهایی نمی‌تواند به مداخلۀ پاکستان خاتمه دهد، اما مقدمۀ خوبی برای حلِ ریشه‌ییِ مشکلاتِ فی‌مابین خواهد بود.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی انصار که در سرمقاله ای تحت عنوان "مبارزه با تروریسم به سبک غربی ها" چنین نوشته است:

همین دو سه هفته قبل بود که حامد کرزی، رئیس‌جمهور سابق افغانستان در مرکز تحقیقاتی بریتانیایی رایل به صراحت امریکا را متهم به حمایت از داعش کرد. حامد کرزی گفت که امریکا از داعش به نفع اهداف منطقه‌ای خودش استفاده میکند.استاندارد دوگانه غربی‌هـا در مبارزه با تروریسم نهایتاً به فربه‌تر شدن گروه‌های بزرگ تروریستی منجر شد که این رویه نیز پوششی برای آموزش تکفیری‌های داعش باهدف فشار بر کشورهای غیرهمسو و حمایت از رژیم صهیونیستی به شمار می‌آید. و بالـاخره اینکه غربی‌ها از حربه ایجاد ناامیدی برای محو ریشه تروریست‌ها با بکارگیری از شیوه‌های رسانه‌ای استفاده کرده و عنوان می‌کردند که نابودی داعش در عراق و سوریه، قریب به سه دهه زمان می‌برد؛ به این ترتیب، ضمن قوت قلب دادن به تکفیری‌ها، سعی وافری در تضعیف روحیه کشورها در برابر داعش داشتند.

در پایان انصار می افزاید :

تا قلع‌وقمع نهایی تروریست‌های داعشی در عراق و سوریه به دست محور مقاومت، چند گام بیشتر نمانده است؛ لذا لـازم است تا دولت افغانستان با تجربه گرفتن از نحوۀ مبارزه با داعش در عراق و سوریه، کار گروه‌هـای تروریستی در افغانستان را یکسره کرده و نسل تروریستان داعشی را در نطفه بخشکانند.