عقرب 10, 1396 11:01 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 10 عقرب 1396

"حالا زمان آن رسیده تا فشارها بر طالبان و حامیان شان افزایش یابد"،" بغداد سازی کابل" "اژدها وارد می شود " عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

روزنامه انیس در سرمقاله ای تحت عنوان "حالا زمان آن رسیده تا فشارها بر طالبان و حامیان شان افزایش یابد" چنین نوشته است:

داکترعبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت وحدت ملی از کمیتة تحریم های شورای امنیت سازمان ملل خواسته که گروه طالبان را به عنوان گروه تروریستی، قلمداد کند و نام ملاهیبت الله سردستة گروه طالبان و دیگر اعضای رهبری این گروه را، وارد فهرست تحریم های سازمان ملل نماید. این سخنان را داکتر عبدالله عبدالله روز یکشنبه در دیداری که با غیرت عمروف رئیس و برخی از اعضای این کمیته درکابل داشت، ابراز داشته و تأکید نموده که باید کمیته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، میکانیزم نظارتش را بهتر کند تا تحریم ها مؤثر واقع گردد.رئیس اجرائیه کشور در حالی از کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل درخواست نموده که نام سردستة گروه طالبان و دیگر اعضای رهبری این گروه را در فهرست تحریم ها جا دهند که چند ماه پیش، حکومت افغانستان تلاش کرد تا نام رهبر گروه طالبان و برخی سران دیگری این گروه را وارد فهرست تحریم های سازمان ملل نماید.

انیس می افزاید :

حالا زمان آن فرا رسیده تا جامعة جهانی برعلیه گروه های تروریستی و حامیان آنان واکنش های جدی نشان دهد، مراکز، خواستگاه ها و پناهگاه های این گروه را در هر کجای که باشد مسدود و منابع مالی و لوژستیکی شان را نیز بخشکاند و باتعزیرات سیاسی و اقتصادی بر حامیان این گروه ها، آنان را به انزوای جهانی بکشاند تا عبرتی شود به آن کشورهایی که از تروریزم استفاده ابزاری می نمایند.

" بغداد سازی کابل"  عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین نوشته است :

کابل از دو سال به این‌سو، درواقع تجربه‌ی مشابهی را تکرار می‌کند. پیش از این طالبان عمدتاً مراکز دولتی و داعش محلات مسکونی را هدف حمله قرار می‌دادند. حمله‌ی دیروز داعش به محله‌ی وزیر اکبرخان، جایی که به «ساحه‌ی سبز امنیتی» معروف است، نشان می‌دهد که اکنون داعش نیز سعی می‌کند از دو سو، مردم و حکومت را همزمان تحت فشار بگذارد.تشدید حملات در کابل، جایی که مرکز سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور است برای گروه‌های برانداز و مخالف نظام اهمیت استثنایی دارد.

اطلاعات روز می افزاید :

ناامن‌سازی کابل به شدت ادامه دارد. تصور این‌که اگر چنین حملاتی ادامه یابد و مردم هنوز اعتماد شان را به حکومت حفظ کنند و نمایندگان کشورهای دیگر نیز بر حضور شان در ناامن‌ترین شهر ادامه بدهند، ناممکن است. تلقین بی‌اعتمادی نسبت به دولت و نفوذ به امن‌ترین محلات کابل، در حال حاضر به عمده‌ترین ابزار به چالش کشیدن و به انزوا بردن حکومت بدل شده است. جای تردیدی وجود ندارد که نهادهای امنیتی و رییس‌جمهور به درستی این را درک می‌کنند، اما ناتوانی شان در تأمین امنیت و درهم شکستن این طرح پرسش‌های بسیاری بر می‌انگیزد.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی انصار که در سرمقاله ای تحت عنوان "اژدها وارد می شود "چنین نوشته است:

در این هفته دو چهره متقاوت از رهبری جهان به نمایش درآمده است. در پکن، رئیس جمهور شی جین پینگ چشم اندازی جسورانه و زیبا را از رهبری جهانی چین به نمایش گذاشت. در همین حال، دونالد ترامپ در واشنگتن در ادامه دعواهایش ادعای دروغ پردازی رسانه‌هـا را مطرح کرد. در نوزدهمین کنگره حزب کمونیست رئیس جمهور 64 ساله چین برای یک دوره پنج ساله دیگر انتخاب شد. از او به عنوان بزرگ ترین رهبر چین از زمان مائو که انقلاب بنیادین چینی‌هـا را در سال 1949 بنیان نهاد، یاد میشود. شی با آرامشی اشرافی مابانه در تالار بزرگ خلق درباره باز شدن دروزاه دوران جدیدی از سوسیالیسم مدرن به روی جهان صحبت کرد.

در پایان انصار می افزاید :

برخلاف رهبری امریکا و خصوصا ترامپ، رهبری جهانی چینی‌هـا با اتهاماتی از جمله نظامی گری، قاچاق و تجاوز لکه دار نشده و تاکید رهبر چین بر همکاری‌هـای جهانی و چندجانبه است. آنها به طور خلاصه به دنبال جهانی موفق و مملو از صلح هستند. نقطه مقابل این حرف‌هـا، سخنرانی ترامپ در سازمان ملل بود که بر وحشت و تهدید ملت‌هـا به تخریب کامل تکیه داشت. در این راستا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه سعی دارد همان ویژگی‌هـای رهبر چین را به اشتراک بگذارد. جای تعجب ندارد که این دو رهبر به راحتی و در ملـاء عام با یکدیگر ملـاقات میکنند و در شرایط فعلی بیش از روسای هر دو کشوری با یکدیگر دیدار دارند. در سکوت و با غرور این دو مرد پیشرفت بیشتری برای دفاع از جهانی صلح آمیز، پیشرفت و ایجاد همزیستی به وجود آورده اند. در عین حال شاهد سروصدای امریکایی برای ایجاد هرج ومرج، درگیری و گسترش هژمونی امریکایی هستیم. درحالی که شی سعی کرد با کرامت و وفاداری رفتار کند در سوی دیگری از جهان ترامپ در ظاهر و باطن رفتار متضاد را در پیش گرفته است.