عقرب 27, 1396 13:52 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 27 عقرب 1396

"افغانستان در چهار راه اقتصاد و منطقه" ، " تروریستان نکتایی دار و هراس افکنان لنگی دار دو روی یک سکه" و "سه عامل نابسامانی مسلمانان در بیان پیامبر اکرم صل الله علیه و آله" عناوین سرمقالات روزنامه های امروز چاپ کابل است.

روزنامه ی افغانستان ما در سرمقاله ای تحت عنوان "افغانستان در چهار راه اقتصاد و منطقه" چنین نوشته است:

. اکنون کشورهای آسیای میانه یکی پس از دیگری می خواهند تا از تحت سیطره روسیه بیرون آیند و در معادلات جدیدی بخت خویش را بیازمایند. بدون تردید این معادلات از مسیر افغانستان قابل تعقیب است. چون افغانستان در مسیر تجارت جهان و ارتباطات بین المللی قرار گرفته است. به عنوان مثال ترکمنستان که روابط دو جانبه تنگاتنگی با روسیه داشته است و روسیه یکی از مشتریان اصلی انرژی این کشور بوده است، از این رابطه احساس خسران می کند و رکود اقتصادی این کشور در سال های اخیر نیز نشان دهنده خام بودن اتکای یک طرفه بر روسیه پنداشته شده است.

نویسنده می افزاید :

موفقیت نهایی دولت افغانستان در عرصه جهانی و منطقه ای منوط به تداوم سیاست های روشن و شفاف با کشورهای همسایه و منطقه و نیز تعقیب سیاست های اصلاح گرایانه در داخل نظام است. بدون تردید یک افغانستان بی ثبات و مشحون از فساد در عرصه های مختلف نمی تواند به صورت دوامدار توجه مثبت شرکای بین المللی خود را حفظ کند. بنابراین ایجاب می کند تا حکومت در راستای منافع کلان ملی در عرصه داخلی با فساد و شبکه های مافیایی آن مبارزه کند و در عرصه بین المللی روابط خود را با یکایک کشورهای دور و نزدیک بر اساس محاسبه و منطق درست استوار سازد. تا بتواند افغانستان را هم چنان در محور توجه جهانی نگهدارد و از این رهگذر کشور را به ثبات و رفاه دایمی رهنمون گردد.

" تروریستان نکتایی دار و هراس افکنان لنگی دار دو روی یک سکه" عنوان سرمقاله ی روزنامه ی آرمان ملی است که در آن چنین آمده است:

تروریست‌ها از سویی حلقات خاص در درون نظام حمایت می شوند یعنی تروریستان نکتایی دار در داخل نفوذ دارند، هراس افگنان لنگی دار و ریش دار را سازماندهی می کنند و هر کجا دل آنها خواست، آنها را راهنمایی وهدایت می دارند.

حمله روز پنجشنبه گذشته علیه یکی از احزاب عضو ایتلاف ملی برای نجات افغانستان صورت گرفته است و در واقع این حمله بر همه اعضای شکل دهندة این ایتلاف می باشد و باید این ایتلاف آن را مد نظر داشته باشد و دادخواهی کند.

آرمان ملی می افزاید:

مردم هر گونه راهکار های خصمانه حلقات خاص در حکومت را به خوبی احساس می کنند و از این رو نمی توان آن ها را فریب داد.

و به سراغ روزنامه ی انصار می رویم که در سرمقاله ای تحت عنوان "سه عامل نابسامانی مسلمانان در بیان پیامبر اکرم صل الله علیه و آله" چنین نوشته است:

این روزها مصادف با رحلت حضرت محمد(صل ا...علیه‌ وآله) است. پیامبری که آخرین و برترین طبیب الهیست و ما را دنیا به پیروی از او میشناسند. پیامبری که کاملترین دین الهی را ابلـاغ کرد و به بهترین صورت وظیفه رسالت را در عمر شریف خویش به انجام رساند و امروز بعد از ۱۴۰۰ سال ما صاحب دینی هستیم که نسخه‌های شفابخش آن به برکت تلاش‌های پیامبر به دست ما رسیده و تا روز قیامت بهترین و بیشترین کارایی‌هـا را دارد. دینی که سعادت دنیا و آخرت ما را تضمین کرده؛ ولی در کنار این ویژگی‌ها وقتی با خود خلوت می‌ کنیم و نگاهی به کوچه و خیابان و بازارها می‌ اندازیم؛ کمتر بوی تبعیت از این آیین رستگاری و پیروی از آن دلسوزترین طبیب را حس می‌کنیم. چرا باید درگیر مشکلاتی این چنینی باشیم؟ 

در پایان انصار می افزاید :

حضرت محمد(صلی‌ا...‌علیه‌وآله) پاسخ این پرسش‌ را در سه عامل عنوان کردند.

اولین عامل را پیامبر "شُحّاً مُطاعاً" معرفی کردند. یعنی طمعی که با بخل همراه باشد و پایان نپذیرد. یعنی حرص و آز، یعنی ثروت برای ثروت و نه ثروت برای خدمت یا ثروت برای تولید. 

دومین عامل ترسناک برای امّت پیامبر پیروی از هوا و هوس است. هوا و هوسی که پیروی از آن برابر با خود پرستی است.

هرگاه بحث بزرگان یا راهنمایان گمراه کننده به میان می‌ آید؛ برخی خیال می‌ کنند تنها بحث عالمان دینی مطرح است. در حالی که این چنین نیست. بلکه راهنما یا بزرگان و به عبارتی امیران گمراه معنایی کلی‌تر و وسیع‌تـر دارد.بسیارند کسانی که در اسمـ خود را پیروان و مسلمانان مکتب اسلام به حساب می‌آورند؛ امّا در واقعیت الگوهایی دیگر برگزیده‌اند و از آنان سرمشق می گیرند .

بیچاره مردمی که نگاهشان به این طیف باشد. آنها مسلمانانی هستند که در رسم و سبک زندگی خود راهنمایان گمراه را برای تبعیت برگزیده‌اند و همین اشتباه بزرگ آنها سبب خیلی از معضلات در جامعه امروز ما شده است. اشتباه بزرگی که پیامبر از آلودگی امتش به این درد می‌ترسیده است.